Clubul "babelor" FIV-oase 74

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

DESPRE CAZARE IN ISTANBUL

Cu siguranta multe dintre voi stiu ca in Istanbul cazare rezonabila la preturi cat de cat mici nu prea exista.
Am consultat si eu lista cu hotelurile propuse de Acibadem....am si stat intr-unu dintre ele-va mai amintiti,atunci can m-au pedepsit si m-au pus sa dorm in debara.
Pentru ca nu am fost multumita am zis ca trebuie sa-mi fac temele mai bine si sa-mi gasesc singura cazare.
Am stiut din start ca vreau un apartament cu bucatarie-pentru ca nu m-am putut impaca cu mancarea lor si am fost inspirata ca am ales asa ca pe langa faptul ca nu mi-a placut mancarea lor....mancarea, in general e destul de scumpa in Istanbul..... si am mai vrut sa am spatiu cat de cat generos sa nu ne calcam pe bataturi prea tare in cele 2 saptamani petrecute acolo.

Asa am ajuns la Akin Suites Istanbul ...un aparthotel cu 18 camere,situat in Kadikoy,str. Kirmizi Kusak Sokak,nr.18,la 2,5 km distanta de clinica si la 50 de m de hotelul cu debaraua,pe care mi l-au propus cei de la Acibadem,deci nu sunt probleme cu transferurile hotel-clinica.
Cand va cautati cazare sa tineti cont de faptul ca cei de la Acibadem va organizeaza trasportul la si de la clinica la hotel doar de la hotelurile cu care colaboreaza iar daca va gasiti cazare singure...trebuie sa fie doar in zona Kadikoy si recomandarea mea personala este sa trimiteti mail cu adresa unitatii de cazare pe care ati gasit-o si sa va asigurati ca se afla in zona acceptata de ei pentru trasport gratuit.

Asadar....apartamentul de la Akin....55 de mp,compus din:
-bucatarie-dulapuri suspendate,dulapuri pe pardoseala cu blat de piatra pe deasupra,frigider cu congelator,masina de spalat vase,masina de spalat rufe,plita cu 4 ochiuri,hota,cuptor cu microunde,chiuveta,masa cu scaune,vesela,tacanuri suficiente,cutite,ibrice,oale,cratite,tigaie,razatoare,pahare,cani....tot ce ai nevoie pentru a putea gati inconditii optime.
in buctarie pe jos este gresie.
-living-parchet pe jos si covor mare,canapea extensibila,masuta de cafea,un corp de biblioteca cu LCD in perete si un sertar destul de incapator pentru diverse,wireless care merge bine,aer conditionat.
-dormitor-parchet pe jos,pat mare si confortabil,dulap cu 2 usi.
-baie-cabina de dus mare,chiuveta cu 2 sertare incapatoare sub ea.
Apartamentul este foarte luminos,sunt geamuri multe,curatenie se face zilnic sau la cerere,papucii de unica folosinta si prosoapele sunt schimbate zilnic si lenjeria la 2 zile.Ap se afla pe o straduta foarte ingusta,cu sens unic,pe care are loc o singura masina....este foarte liniste.
In fata hotelului se alfa o parcare cu plata,pazita non-stop.Aici va lasati masina in caz ca alegeti sa veniti cu masina.
In Istanbul se ridica masini parcate ilegal iar locuri de parcare nu sunt ...iar la nr de masini existente in oras este urias ca si traficul....asadar parcarea cu plaa este singura optiune pentru cine merge cu masina.
veniti cu masina...o parcati si acolo intepeneste 2 saptamani.
parcarea costa 8 euro pe zi.
Ce mi-a lipsit in apartamentul asta???
-un gratar
-un cuier
-o oglinda mare-sa ma vad si eu din cap pana in picioare inainte sa ies din casa ...sa nu fiu nevoita sa chem liftu' sa deschid usa si sa ma uit in oglinda din lift sa vaz' daca imi sade bine cum m-am imbracat
-plase de tantari la geamuri-in fiecare seara faceam vanatoare de tantari
-o polita/noptiera in dormitor pe care sa-ti pui una-alta.
Dar...una peste alta....ne-am simtit bine in acest apartament si-l recomand celor ce vor sa mearga la Acibadem.Imi pare o alternativa incomparabil mai buna decat o camera de hotel.
timp de 3 nopti au fost la noi Papazi fam. in acest apartament si nu ne-am calcat pe bataturi.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

DESPRE MANCARE SI GOSPODARIRE IN ISTANBUL

Asaaaaaaaaaaa......sa vedem cum ne gospodarim cat stam la Istanbul!!!
La cateva minute de mers pe jos de hotel avem aleea pietonala comerciala unde gasim nenumarate restaurante,cafenele,fast-food-uri,supermarket-MIGROS se numeste,piata de fructe si legume....piata de peste,macelarii,cofetarii,brutarii,farmacii,banci....magazine de specialitati-branzeturi,salate aperitiv etc etc.....cam tot ce ti-ai putea dori si pofti.
Personal mi-au placut mult branzeturile si cascavalurile lor...pestele si carnea de vita....iar de la magazinele cu specialitati-m-am imprietenit eu cu un turc si-mi dadea de fiecare data sa gust din toate salatele...mi-au placut fileurile de anchoa,salata de vinete,o salata de spanac,alta din conopida cu verdeata si inca ceva,branza frecata cu verdeturi,salata de ciuperci cu ceapa si patrunjel etc etc.

Somonul costa 50 de lei/kg...muschiul de vita la fel...curcanul cam 40 de lei/kg.
Fructele si legumele costa cam ca la noi...un ou-50 de bani,apa-3 lei sticla de 1,5l...painea aia a lor umflata si plina doar cu aer-2 lei.

Prajiturile lor sunt dementiale dar cam scumpe-in jur de 2,5-3 euro bucata.
Rahatul turcesc nu e pe placul meu...ala cu alune de padure,fistic,migdale costa cam 15 euro/kg.
Baclavaua,in toate variantele ei costa cam 10-11 euro/kg.
Mai la fiecare colt de strada gasesti freshuri proaspete de fructe-portocale,ananas,rodii,gref,lamaie,capsuni,morcovi,kiwi etc etc.Costa cam 2,5 euro 500 ml.
Fisticul,migdalele,alunele de padure,caju,nucile costa cam 15-16 euro/kg.



Avem 3 tipuri de locatii unde putem manca in oras:

1-fast-food-urile de la orice colt de strada-aici mancam tot felul de senvisuri-la chifla,la lipie,la clatita,la farfurie cu carne-vita,pui,oaie...carotfi,sosuri,legume.Aici totul pute a oaie-tepusele cu carne sunt puse una langa alta...cutitul cu care taie din pui taie si din oaie....asa ca totul ajunge sa puta si sa aibe miros de oaie ca ei mananca oi din alea cu miros puternic.
aici mananci cel mai ieftin....un senvis d-asta si un Ayran te pot costa in jur de 10 lei.
dar nu poate constitui o masa suficienta-cel putin pentru un barbat....cel putin pentru al meu.

2-impinge tava-aici gasesti 5-6 feluri de mancare gatita....3-4 feluri de garnituri....vreo 2 salate si cam atat.
e macare gatita la cazan....in unele locuri mai gustoasa in altele mai ca la spital.
o masa pentru 2 persoane-2 feluri principale-o vita sos si u pulpa de pui cu sos,o salata si o garnitura-orez,cartofi,bulgur costa cam 50 de lei.
pentru pranz merge daca nimeresti mancarea gatita bine.

3-restaurantele-aici....cerul este limita.
o masa indestulatoare...cu mancare gatita bine costa cam 35 de euro de familie.
bautura este scumpa la ei.
o masa cu somonel grilat,salata asortata,frigaruie de pui cu garnitura,o bere si o apa costa 35 de euro.dar portii zdravene si repet...bine gatite.
o portie de cartofi prajiti costa 10 lei....o salata-garnitura cam 10 lei.

Dar cum alegem locatia unde mancam???
Aici va rog sa nu ucideti mesagerul...eu doar redau ce m-a invatat Daniela.....
Fie ca sunt fast-food-uri,autoserviri sau restaurante, 2 aspecte sar in ochi din prima : unele sunt foaarte jegoase,luceste jegul peste tot,cei care prepara mancarea put si sunt jegosi...felul in care se serveste mancarea este deplorabil,totul arata si miroase dubios.....si altele sunt curate....bucatarii sunt curati,spalati,apretati,mancarea se vede ca e gatita curat si bine.
EEEEEE.....jegoseniile au,in general, patroni irakieni,iranieni,afgani sau turci veniti din provincie in Istanbul iar locatiile in regula au patroni turci originari din Istanbul......asadar identificati locurile cu patroni turci din Istanbul si acolo mergeti fara retinere...pe celelalte....evitati-le.
Nu e greu...dupa cateva zile incepeti sa puteti sa faceti diferentierea si o sa vedeti cat de placut este sa intri in contact cu turcii de calitate...cat de curtenitori,placuti si draguti sunt.Din pacate....ceilalti sunt mult mai multi.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

DESPRE PUNCTIA SI TRANSFER LA ACIBADEM
Am ajuns la clinica,am fost preluati amandoi si condusi in Blocul Operator.
Acolo...un culoar lung cu rezerve pe stanga si dreapta iar in fata se afla sala de punctii si transferuri.Din aceasta sala,in dreapta se intra in Laborator.
Am fost condusi catre o rezerva-o incapere foarte mare,cca 30 mp,cu 3 paturi.Fiecare pat cu noptiera,aparatura de interventie rapida,perdea din aia pe sina de
jur-imprejurul patului pentru intimitate...dar cand tragi perdeaua aia nu ramane o chichineata de "camera" ci una mare de vreo 9-10 mp.Mai este si un fotoliu langa fiecare pat unde poate sta sotul-la Acibadem sotul sta in permanenta cu sotia,fiind despartiti doar pe perioada punctiei,respectiv a probei masculine.
In fiecare salon este o baie foarte mare si luxoasa....este un dulap mare....plasma in perete.
Conditiile de cazare sunt foarte,foarte bune.
Iti sunt puse la dispozitie camasa,boneta si papuci de unica folosinta si te schimbi cum ajungi.
Vine anestezistul si iti prezinta tot ce urmeaa sa se intample...iti pune intrebarile normale dinainte de anestezie...iti spune si despre rezultatul analizelor specifice anesteziei...analize pentru care ti se recolteaza sange in ziua declansarii.
Cand vine vremea sa intri in punctie...vine o asistenta si te conduce in sala de punctii...te asezi pe masa...iti prinde vena...te conecteaza la puls/inima si la ce te mai conecteaza ei ...iti spune anestezistul cu tocmai ti-a bagat anestezia si in cateva secunde adormi.
Te trezesti...te duc in salonul din care ai fost luata-acolo asteapta sotiorul cuminte...anestezistul ii spune sotului ca a decurs totul bine...bla,bla,bla.
Te transfera din patul cu care ai fost transportata in patul din rezerva....vine o asistenta de 2 ori si-ti verifica tensiunea si temperatura si te intreaba daca esti ok.
Dupa o ora si jumatate de la iesirea din punctie vine cineva de la restaurantul clinicii si-ti aduce o tava cu mancare-branza,cascaval,rosii,castraveti,masline,2 chifle.dulceata,ceai si apa plata.
Dupa inca jumatate de ora te poti imbraca si pleca acasa-masina te asteapta la usa clinicii.
Deci dupa punctie petreci cam 2 ore la clinica inainte sa ai permisiunea de a pleca.
Ce face domnul sot in acest timp???
Pai...imediat cum intri tu la punctie e condus si el in camera de recoltare-prima sala pe stanga cum intri in Blocul Operator.
De aici eu doar redau ce mi-a povestit soata....cica intri intr-un hol si din holul ala intr-o camera mare.Acolo ai un scaun,un fotoliu smecheros si tv si dvd pe perete.In stanga ai o baie la fel de mare si luxoasa ca in rezerve.Deasupra wc-ului este un geam si langa geam un buton.Pe geam gasesti un borcanel cu o eticheta goala lipita pe el.
Domnul sot isi scrie cu manuta personala numele pe borcanel....o face pe Manuela si dupa ce a terminat pune borcanelul pe geam si suna la butonul ala.
Cineva vine si preia proba si sotul se intoarce in rezerva sa-si astepte consoarta.

DESPRE TRANSFERUL DE LA ACIBADEM

Am fost preluati amandoi din receptia clinicii si condusi catre saloanele pe care le-am descris mai devreme,din blocul operator.
M-am schimbat si am asteptat discutia cu medicul.
Inainte de transfer am stat de vorba cu medicul....mi-a explicat in detaliu tot ce s-a intamplat cu embrionasii,ce tehnici s-au folosit etc etc.
Mi-a fost cerut sa vin cu vezica foarte plina la transfer.
M-am asezat pe masa ginecologica...primul pas a fost eco.
Apoi dr.Deniz-asistentul Tayfunelului mi-a pus ecograful pe vezica si a inceput sa apese cu greutatea ambelor maini...practic era calare pe burta mea.
Am zis ca-i dau drumu lu' shushu cu jet...direct in ochii Tayfunelului ca si asa abia-abia il mai tineam.
Tayfunelul mi-a montat speculumul,mi-a curatat uterul cu solutie HCG,a facut testul cu cateterul si apoi a realizat transferul sub control ecografic si cu dr.Deniz apasat la maxim pe vezica mea.
Dupa transfer mi-a golit complet vezica si am fost lasata sa stau 2 ore in salon.
Mi-a dat poze cu embrionii transferati.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

DESPRE ATRACTIILE DIN ISTANBUL

Apartamentul este pozitionat strategic la doar 100 m de statia ferry Kadikoy.De aici plecati cu ferry catre partea europeana unde sunt punctele de atractie turitica.O calatorie costa cam 5 lei.Exista in toate statiile automate cu jetoane de unde luati fise.Din partea asiatica si invers ferry face 20 de minte si circula la intreval de 20 de minute,de dimineata si pana seara.

Sfatul meu este sa va cumparati un akbil-portofel electronic,pe care sa-l incarcati cu ce suma de bani vreti si validati cardul la folosirea fiecarui mijloc de transport in comun.E mai comod asa.Pastrati chitanta cu care achizitionati akbilul si la sfarsitul sejurului mergeti la centrul de bilete din port si primiti inapoi contravaloarea akbilului la restituirea plasticului impreuna cu chitanta.

Din Kadikoy:

1-catre Eminonu mergem pentru

Piata de condimente-aici o sa gasiti nenumarate standuri cu condimente,rahat,alune,fructe uscate,miere,tot felul de specialitati,ceaiuri de inebunesti.
Nu sunt ieftine.Ceaiurile mi-au placut mult de tot.Costa cam 150 euro/ kg.Dar ceaiurile cu adevarat bune ,din fructe uscate,parfumate si la noi costa 500 de lei/kg.
Marele Bazar-aici pierzi o zi intreaga fara doar si poate.
poti petrece ore in sir printre magazinele de pe stradute...gasesti acolo tot ce-ti trece prin cap.
Mie mi-au placut cel mai mult gentile,confectiile din piele,ceramica lor-care este mult mai frumoasa decat ceramica noastra de Horezu,seturile pentru servit ceaiul,abajururile din cioburi de sticla colorata,unele dintre bijuteriile cu diamante.

2-catre Karakoy mergem pentru Galata Tower and Bridge.
in Turnul Galata puteti urca sa admirati panorama minunata ce ni se dezvaluie.
sub Podul Galata sunt multe restaurante....ATENTIE!!!!! sunt destul de piperate preturile acolo.
in general,evitati restaurantele de pe malulu Bosforului daca nu vreti sa lasati o palarie de bani acolo-pe noi ne-a mancat in dos si ne-am dus si am dat 85 de euroi pe juma de pestisor care nu ne-a ajuns nici pe o masea.
3-catre Eminonu si apoi cu tramvaiul pana la SultanAhmet Square mergem pentru
Moscheea Albastra,Palatul Topkapi,Aya Sofia,Basilica si Hipodrom

4-catre Kabatas mergem pentru
Palatul Dolmabahce-aici va sfatuiesc sa fiti la ora 9 dimineata pentru ca se aglomereaza foarte tare mai tarziua si stati la coada.
de asemenea,la palat,in fiecare zi sunt admisi doar 3000 de turisti.
cum s-a atins cifra asta se inchide asa ca mergeti cat mai de dimineata.

Piata Taksim-de la Kabatas urmati indicatoarele si ajungeti la funikular-un metrou care are doar o singura statie in panta.
aici mergem pe str. Istkilal-aleea pietonala comerciala din partea europeana.
pe langa o aglomeratie de nedescris o sa gasiti magazinele de firma,un mall foarte frumos si nenumarate restaurante care mai de care mai fitoase.
merita o masa aici.

5-catre Adalar sau Insulele Printilor
Drumul dureaza 1 ora cu ferry...sunt 9 insule dintre care 3 sunt vizitate si locuite.
nu trebuie sa le vizitati pe toate...se poate aplica foarte bine pricipiul conform caruia ..."daca am vazut o insula putem sa spunem ca le-am vazut pe toate"
pe insula nu se circula cu masina...doar cu trasura si bicicleta.
singurele masini de pe insula sunt:politia,ambulanta,posta si masina de gunoi.
coborati direct la ultima insula-Buyukada.
puteti face turul insulei si cu piciorul-5 km sunt de jur-imprejurul insulei.
o sa va bucurati sufletul si privirea cu niste imagini minunate...niste curti atat de frumos amenajate...niste case superbe....leandri infloriti minunat....rodii,portocali,lamai.
este o liniste minunata pe insula.
ca sa nu mai pomenesc de superbitatea Marii Marmara.

6-va mai puteti plimba pe faleza din Kadikoy....o faleza inalta,formata din pietroaie uriase dar pe care va puteti aseza si sta sa va umpleti sufletul cu marea imensa din fata voastra,in soarele bland de toamna-asa cum am nimerit noi....sa admirati pestisori,stele de mare,meduze in apa incredibil de limpede si curata.
va puteti plimba pe faleza pret de km intregi...atat cat va tin picioarele.

7-mai puteti face o plimbare cu tramvaiul nostalgic....un tramvai foarte vechi,cu un singur vagon si care face turul Kadikoyului.

8-tot din Kadikoy puteti merge in Croaziera pe Bosfor
dureaza cam 2 ore si merge la ducere pe malul asiatic si la intoarcere pe cel european
noua ne-a placut foarte mult...am vazut niste case su-per-be.....cu iesire direct la Bosfor unde aveau cuminti ancorate yahturi....niste terase superbe....pavilioane cu baldachin,fotolii sculptate...o nebunie,ce sa mai!!!!!
9-mai puteti merge pe Insula Fecioarei
despre asta circula o legenda:un sultan avea o fiica si un vraci de la Palat i-a prezis ca fata lui va muri in ziua in care va implini 18 ani,muscata de un sarpe.
Atunci sultanul i-a construit o fortareata in mijlocul Bosforului si a exilat-o acolo pe fata.
in ziua in care fata a implinit 18 ani,sultanul s-a dus la ea s-o serbeze si s0a dus incarcat cu fructe si prajituri....insa intr-un cos cu fructe s-a ascuns si un sarpe si fata s-a repezit exact la cosul in care era sarpele ascuns.
Cum a deschis cosul....sarpele a muscat-o si a murit pe loc.
Acum gasim acolo un restaurant si o cafenea.

10-pentru cine merge vara...puteti sa mergeti la plaja.Cele mai apropiate statiuni sunt:Sile la Marea Neagra si se ajunge de pe partea asiatica unde oricum suntem cazati sau la Buyukcecmece la Marea Adriatica unde ajungeti de pe partea europeana.
Sau mai puteti merge la piscina si hamamnul de la Hotel Harem-foarte aproape de Akin Suites,piscina contra cost pentru turistii din afara hotelului.

11-neaparat trebuie sa incercati o cafea la nisip si un ceai turcesc.
si nu in ultimul rand sa va plimbatti pur si simplu,fara directie, pe stradutele Istanbulului si sa-i simtiti parfumul special.

Toate vizitele astea va vor scoate din buzunar cam 200 de euro-taxe de intrare.
Si daca mai punem si cate inca un suvenir mic din fiecare loc...mai adaugam 100 de euro.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

Despre costuri....in general.


Cat a costat toata aventura asta???Pai...hai sa vedem.

-transport-cel mai economic mijloc de transport este cu masina si ideal este daca amandoi partenerii pot pleca odata.
drumul dus-intors cu masina cu tot taxe de drum,de pod costa 200 de euro.
din Bucuresti pana in Kadikoy sunt 660 de km.
noi am mers pe ruta Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo-Stara Zagora-Dimitrovgrad-Haskovo-Harmanli-Svilengrad-Edirne-Istnbul.
la iesirea din Romania se plateste podul....in Bulgaria vigneta....in Istanbul pentru plata autostrazii trebuie sa va cumparati un card KGS.
cum treceti granita ca uitati dupa chioscuri,benzinarii unde scrie pe geam KGS.
acolo cereti vanzatorului KGS pentru Istanbul si inapoi si o sa va dea o cartela incarcata cu bani cat sa va ajunga sa platiti autostrada spre Istanbul.podul din partea europeana catrea cea asiatica-cand trecem din partea asiatica sprea cea europeana nu se plateste taxa de pod si autostrada
dinspre Istanbul spre Edirne.
pe autostrada o sa vedeti ca sunt indicatoare care va ghideaza pe unde sa treceti sa validati cardurile.
nu trebuie sa coborati dina masina...doar incetiniti si apropiati cardul de un cititor.
traficul in Istanbul este infernal asa ca ca o sa parcati masina cand ajungeti la unitatea de cazare si o mai luati cand plecati.
se circula foarte bine cu transportul in comun.....calatoria cu ferry catre partea europeana e o placere.
pentru sederea acolo este mai usor sa va luati un AKBIL-un card pe care puneti bani si circulati cu orice mujloc de transport.
asa nu mai stati sa cautati aparatele cu jetoane,casele de bilete etc etc....apropiati akbilul de citittoare si vi se vor lua banii de pe card.
pastrati chitanta pe care o primiti la achizitionarea akbilului si la sfarsitul sejurului mergeti la casa de bilete-din portul Kadikoy si va recuperati banii pe plastic.
se mai poate merge la Istanbul cu avionul.eu am fost cu Tarom,Turkish si Pegasus.
Pegasus nu mi-a placut....nu dau de mancare si au scaune mici,meschine,inghesuite.
Tarom si Turkish sunt ok.
daca aveti AC-uri in protocol puteti sa va luati biletele din timp si gasiti tarife mai bune....daca le luati din scurt...e mai naspa.
doar pentru exemplificare....eu am luat biletele cand am inceput folia de AC-uri si am luat biletul dus-intors cu Turkish la 150 de euroi.
apoi Miercuri am cumparat pentru Sambata-ca la prima monitorizare m-am inteles cu turcul sa ma lase sa vin dimineata si sa plec acasa in aceeasi zi....deci cu 2 zile inainte de plecare am luat biletul dus-intors cu Tarom-ul de data asta cu 290 de euroi.
daca mai adaug si 120 de euro biletul de avion de la consultatia din Aprilie...ajung la costuri de transport de cam 700 euroi m-a costat tot transportul pe mine.
-cazarea-am detaliat in postul despre cazare.
pentru 2 saptamani intr-un apartament cu tot cu parcare sa va pregatiti cu 1000-1100 de euroi.
-costurile zilnice cu mancarea si diverse-aici stiu ca nu sunt un exemplu de chibzuiala si economie.
noi schimbam cate 100 de euroi in fiecare dimineata....si pana seara fie ca mancam la restaurant,fie ca mergeam la supermarket la cumparaturi sa gatim in casa....reuseam sa-i facem praf.
daca mergeam sa si vizitam nu ne ajungeau 100 de euro pe zi ...schimbam 150 de euro pe zi.
cand ne-am dus sa cumparam si suveniruri si cate ceva pentru noi a devenit grav....asa ca nu va pot spune o sume...depinde de fiecare.....dar cred ca macar 1000 de euroi ar fi o suma pe care ar trebui s-o avem alocata cheltuielilor zilnice pentru 2 saptamani.
-tratamentul-m-a costat 1000 de euro iar procedura FIV+ICSI -2200 euro.
deci toata odiseea otomana m-a dus undeva pe la 6500 euroi si aici nu am bagat banii dati pe suveniruri si ce ne-am luat noi de pe acolo mai valoros.
astea au fost costurile noastre dar cred ca mai pot fi trase in jos.

Sa incercati sa evitati perioada cuprinsa intre jumatatea lui Octombrie si prima jumatate din Noiembrie sau sa verficiati inainte de plecare cand cade Kurban Bayram la musulmani.Este una din cele 2 mari sarbatori religioase pe care le au musulmanii.Este prima ca importanta....iar eu m-am gasit sa fac FIV taman in timpul acestei sarbatori a lor.
Anul asta a fost intre 24-28 Octombrie si s-a nimerit si langa 29 Ocotombrie- Ziua Turciei deci au avut liber o saptamana.
Pe langa faptul ca este o forfota de nedescris pe strazi...toata lumea cumpara cadouri,bomboane,hainute noi,jucarii pentru copii...se merge cu colindul....ca de Craciunul nostru....preturile sunt cele mai mari din tot anul.
Cand am negociat pentru apartament....am negociat pentru luna Septembrie-nestiind ca voi face FIV in Octombrie am obtinut un pret.....cand i-am zis turcului ca s-au schimbat datele sejurului mi-a dat un pret cu 10 euro mai mare pe noapte din cazua perioadei.
Oricum...luna Ocotmbrie este luna cu tarifele cele mai mari la cazare din an.
De Kurban Bayram-ul asta ...sau Sarbatoarea Sacrificiului fiecare musulman instarit are obligatia sa taie un miel,o oaie,o vaca si sa o imparta in 3:o treime nevoiasilor,o treime rudelor si vecinilor si o treime pentru consum propriu.Eeeeee.....sunt inca tunci care sacrifica animalele pe strada....adeka am vazut cu ochii mei sange si resturi de animal aruncate in Bosfor...apa era rosie si pluteau numai mizerii.
Barbatii merg la slujba dimineata apoi se sta la masa si apoi se merge in vizita la rude.
Nu are rost sa va mai spun ca nimeni nu avea chef de munca pe la Acibadem...toata lumea era preocupata de plecat in vacanta,de cumparaturi,de cadouri etc etc.Daniela a plecat in vacanta o saptama exact inaintea punctiei mele si m-a lasat balta asa ca nu am avut cu cine comunica....Duminica am facut punctia si am reusit sa aflut cati embrioni am abia Miercuri,in ziua transferului de ziua 3.
Nu era tipenie de om/asistenta pe holurile alea....I-am stricat Tayfunelului sarbatorile....nu a putut pleca din cauza mea.....mi-a mai facut si 2 transferuri...e ca si cum mi-ar fi facut cineva transfer ...unu pe 24 Decembrie si altu pe 26 Decembrie...cam asa a cazut acolo.
Dupa transfer au plecat toti si m-au lasat complet singura....m-au dus la etajul 3 la maternitate si m-au bagat in rezerva si ....la revedere....am plecat cand m-am plictisit.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

si gata!!!!ma opresc...ma duc sa-mi cumpar ceva de mancare ca mor de foame.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Sami, ce antimicotic ti-a dat si ce antibiotic? Ce sa zic?! E intr-adevar un lucru bun ca s-a prins un embrion, deci se poate. Habar nu am ce sa iti spun mai mult. Dar consider si eu, ca si tine, ca exista anumite limite, ca nu e de nici un folos pentru nimeni, cu atat mai mult pentru un copil, sa fii tu cu sanatatea praf. Asta chiar nu se merita! Poate analizati alte optiuni. Poate un FIV in Israel, poate o mama purtatoare.... Solutii sunt, trebuie sa o gasiti pe cea care va convine voua, cea castigatoare pentru voi din toate punctele de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

ana...daca ma omori si nu-mi mai aduc aminte cum se numeau antibioticul si antimicoticul....aristico,tu-ti mai amintesti???ca si tie ti-a dat.
am notat in dosarel dar nici ala nu stiu pe unde e.
daca vrei neaparat il caut maine si-ti spun.

am gasit niste miez de nuca si rontai la el






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Sami ai un mod delicios de a relata tot, cu bune si mai putin bune. Eu sincer am crezut ca pregatesti un concediu de zile mari (adica Istambul) sau ceva te-a suparat tare, tare. Acum ca lucrurile s-au lamurit ma bucur ca ai scos capusorul sprincenat.
Poate si Elenush mai da pe la noi, cine stie?
Ari daca mai vorbesti cu Cyc sa-i spui te rog ca imi este tare dor de posturile ei si ca o asteptam cu drag pe aici.
Eu gata ma retrag ca am de pregatit ziua de maine cu rucsac de gradi, altul de inot si altele ptr. noi astia mari.
Pupici la toata lumea
NB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Sami, inmoaie nuca aia peste noapte si sa vezi ce buna e de rontait maine.

Mergi la inceput