O secunda, doua sau mai multe
- Tati ce este un an bisect?
Glasul inconfundabil al fiicei mele mai mici se aude din spatele scaunului la care lucrez. Pentru cateva clipe, desi am prins intrebarea, nu reusesc sa o asimilez pret de cateva secunde fiind prins cu ochii in monitorul din fata mea. Ma opresc din citit si imi dau seama ca nu stiu ce sa-i raspund asa rapid. Incep clasica teorie cu lunile anului, apoi cu zilele din fiecare luna in parte si ajung cumva la concluzia ca, din 4 in 4 ani, luna februarie are 29 de zile si acel an este bisect. Fiica-mea clipeste si ma intreaba daca anul acesta este un an bisect. Ma uit rapid pe calendar si constat ca azi este 28 februarie iar maine .... maine este 1 martie.
"1 Martie" cred ca este mai corect scris decat "1 martie" nu-i asa? Nu neaparat ca ar fi vreo sarbatoare legala ci mai degraba ca este o sarbatoare morala, sau de suflet. Oamenii se bucura si de zapada si de sarbatorile de iarna, dar ceva imi spune ca maine in ochii multora se va vedea licarul bucuriei primei zile de primavara.
Oare de ce totusi exista trairile acestea ale dorintei de viata, de nou, de renastere, de speranta, de unde vine freamatul de a absorbi aer mladiu cu iz de pamant reavan itit de sub zapada asemeni gingaselor capsoare ale ghioceilor.
Asa incat acum daca tot am lamurit problema anilor bisecti, daca tot am lamurit ca azi este ultima zi din aceasta iarna si pentru ca momentul m-a tras de maneca prin ite nestiute, aruncandu-mi subtil in fata ochilor " Hello - maine este 1 Martie!" m-am gandit asa rapid sa va scriu si sa va doresc tuturor:
Sa aveti parte de cel mai frumos cel mai luminos, cel mai linistit si cel mai implinit 1 Martie de pana acum!
Raspunsuri
szivarvany spune:
Multumim frumos, la fel si voua-tuturor
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena Olivia
Urgent: Pentru ochisorii IONELEI
irinabobe spune:
Si tie si fetelor tale, o primavara cat mai frumoasa!
(eu am aflat de cateva zile ca cica vine primavara, nu de alta da topaie fiimiu intruna si tipa ULLLAA vine plimavala si stam in fundu gol...)
adi2003 spune:
O primavara minunata tuturor!
Un mesaj de suflet care a ajuns acolo unde trebuie.
Primavara care maine incepe sa va gaseasca in bucurie, alaturi de cei dragi ai vostri.
Sa nu fie nimeni singur!
kariguld spune:
as vrea maine sa primesc ghiocei si martisor. copila ar vrea si ea la fel. dar cel care ni le oferea in fiecare 1 martie dimineata devreme, a plecat deja in alte zari. nu stiu de ce, ghioceii de la tataie aveau alt farmec....
Marcia03 spune:
La multi ani si din partea mea ! un buchet mare de
Mie este ziua fetitei mele, Marcia (implineste 10 ani). Sarbatorim oricum aceasta zi datorita ei, ea este si va fi mereu Martisorul nostru . Un Martisor mai frumos nici ca se putea
adi2003 spune:
Revin cu o dedicatie pentru toti membri comunitatii DC:
Sa avem puterea de a renaste mereu, asemeni naturii - primavara!
ralualexandrei spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld as vrea maine sa primesc ghiocei si martisor. copila ar vrea si ea la fel. dar cel care ni le oferea in fiecare 1 martie dimineata devreme, a plecat deja in alte zari. nu stiu de ce, ghioceii de la tataie aveau alt farmec.... Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Eu as vrea sa mai caut cu infrigurare primii ghiocei si cel mai frumos si inedit martisor...
O primavara frumoasa tuturor ,cu multa iubire si fericire,va doresc!
Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
emanouela spune:
In fiecare an, exceptand doar anii in care am fost plecata din tara, de 1 Martie, tatal meu, ne aducea, mie si mamei, flori....anul asta, e primul an in care nu vom mai primi de la el....mi-e dor de tata!
O primavara cu soare in sufletele voastre!