bebelus balonat
Buna ziua!
Numele meu este Isabella Cindea si am un bebe de 5 sapt.
De la sf sapt a doua, nu a mai avut scaun normal,si are foarte multe gaze. Eu nu il mai alaptez din a treia sapt pt ca nu am mai avut lapte, si i-am dat Milupa. Dr mi-a recomandat Debridat si sa il ajut eu cu supozitoare cu glicerina; face de la supozitor; insa starea de balonare o are in permanenta; se screme, se agita, plange, da din maini si din picioare inainte sa dea gazele;
dupa Debridat, pt ca nu a avut efect, am incercat Sab Simplex, nici el nu a fost bun; acum incerc cu Espumisan si ii dau si ceai Baby Drink_ mai iese singur de la ceai probabil, insa durerile si starea lui proasta persista; il apuca cel mai des dimineata, dupa 5, pana pe la 9, dar are zile in care cam toata ziua e la fel..
A trecut cineva prin aceasta situatie? Ce ma sfatuiti? Sunt disperata si mi se rupe sufletul cand il vad cum se chinuie
Multumesc
Raspunsuri
x_ggg spune:
Se cheama colici. Vor trece in cateva luni.
Tine-l pe burtica ta, skin to skin,burtica la burtica, iubeste-l si nu ii mai da Baby drink.
Eu la al meu nu am stiut, am aflat mult mai tarziu despre probiotice(Jarrodophilus, eubiotic, linex, etc). Daca e cineva care a incercat sa dea la un bebe asa mic, te-ar putea sfatui mai bine.
roxanaz spune:
si lasa supozitoarele. da-i debridat, sau sab, espumisan, bonnisan, gripe water. nu le schimba dupa prima administrare - oricare dintre ele are nevoie de cateva zile cel putin de administrare regulata pentru a avea un efect.
isa_cindea spune:
sunt pe espumisan acum, de 3 zile; dar ce fac cu scaunele..pentru ca el mananca mereu, daca nu ii dau plange de foame, si nu elimina ce mananca..are saracul stomacul tare ca piatra; gaze da mai mereu, dar nu iese si nu inteleg de ce pentru ca atunci cand iese nu are scaun tare, e normal
alyx spune:
Si al meu copil cand era bebelus plangea si se scremea atunci cand facea caca. Medicul nostru ne-a spus, atunci, ca da,va plange o perioada, ca este cumva normal, avand in vedere ca un bebe asa mic nu are inca maturizat sistemul, intestinele,etc. De asemenea, ne-a explicat cum va evolua consistenta si culoarea scaunului. Nu mai tin minte daca ne-a recomandat debridat atunci,dar stiu ca ne-a recomandat sa nu folosim supozitoare sau alte merode mai invechite (de genul termometrului introdusw in fundulet) spunand ca prin astfel de metode copilul se invata sa faca numai stimulat.
Stiu ca debridat i-am dat si eu copilului mai tarziu, ror pentru probleme digestive, la recomandarea medicului, dar nu tin minte exact varsta.
Pentru colici i-am dat baby drink (acum 4 ani in urma, se recomanda de catre medici,acuma nu mai stiu).
Sanatate multa micutzului si rabdare.E doar o erapa.
Ilinca_M. spune:
Isa, daca nu au trecut decat 2 saptamani de cand nu-l alaptezi, poti incerca relactare, nu e tarziu. Asta daca nu ai luat ceva medicamente de oprit lactatia.
Alizee spune:
Dupa ce bea laptele,intotdeauna ia bebelusul in brate in pozitie verticala, lipeste-l de tine si mangaie-l pe spate pt a scoate gazele ( sa ragaie ). Te poti plimba cu el prin camera, pana reuseste sa scoata gazele.
In cateva luni, va trece.
Toti sau aproape toti bebelusii au colici fiindca stomacelului lor le este greu sa digere laptele.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Toti sau aproape toti bebelusii au colici fiindca stomacelului lor le este greu sa digere laptele. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Cum adica "stomacelului lor ii este greu sa digere laptele", pai nu pentru asta e facut in primele 6 luni? Ce ar trebui sa digere mai usor, carnati, ficat de porc?
Eu nu cred ca "aproape toti copilasii au colici" fiindca pana la urma colicile au fost definite ca "regula celor 3": plans minimum 3 ore/ zi- minimum 3 zile/ saptamana. Dimpotriva, eu cred ca colicile sunt o manifestare rara, in rest sunt simple "adaptari" ale bebelusului la viata "de afara". La bebelusii alaptati gazele/tulburarile digestive pot aparea de la vreun aliment consumat de mama si netolerat de copil iar la ceilalti tocmai din cauza laptelui praf sau a multor medicamente pe care le experimenteaza mamicile disperate pe ei. O mare influenta asupra nou-nascutului o are si starea psihica a mamei: daca ea e anxioasa, panicarda, agitata- asta se va resimti asupra copilului care va fi la randul sau asa.