Perfidul Albion - sau despre ipocrizie

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Oare de ce nu vrea Elvetia sa adere la UE ? Al meu elvetian spune ca UE este o aberatie, ca mai devreme sau mai tarziu va disparea, ca a aparut doar din anumite interese etc. Daca dupa infiintare aproape jumatate din populatia Elvetiei vroia sa adere la UE, acum au ramas doar vreo 17%. Asta pt ca si-au dat seama cu timpul cam ce se intampla in UE. Elvetia nu are nevoie de UE, dar UE are nevoie de Elvetia, asta este clar. Eu cred ca elvetienii au ales bine cand au spus NU aderarii la UE. Pentru ca daca ar adera, ar deveni "vaca de muls" a UE.

In Elvetia sunt in jur de 4000 de romani, majoritatea specialisti in diferite domenii (in special IT) sau casatoriti cu cetateni elvetieni. Au aparut si aici diverse articole despre cetateni romani prinsi la furat, care manipuleaza bancomate, care cersesc. In Geneva, de ex, dupa ce s-au inmultit cazurile cersetorilor, au dat rapid o lege prin care interzic cersatoria. Deci statul elvetian se implica.

Aseara am vazut pe postul national elvetian un reportaj despre Nadia Comaneci. Nu va puteti da seama ca mandra m-am simtit in momentele alea; chiar i-am spus-o elvetianului meu. Pe 8 martie mergem la concert la Gheorghe Zamfir; de-abia astept. Multi elvetieni il cunosc si il apreciaza, cum multi o cunosc si pe Nadia. Dar exista elvetieni care citesc doar ziare de 2 lei, in care apar articole despre hotii romani si care trag o anumita concluzie de aici. Avem prieteni elvetieni, care au fost cu noi in Romania (ca tot veni vorba de Transilvania) si carora le-a placut ft mult. Am colegi care au vizitat Romania si au fost ft impresionati de ea. Am un coleg care este ft interesat de Romania si cand citeste vreo stire despre tara noastra o comentam impreuna.

Al meu mi-a spus acum ceva timp ca in urma cu ani UE arata cu degetul spre Romania, ca vezi doamne ii discrimineaza pe rromi. Acum cand dragutii de ei sunt mai peste tot in Europa, UE si-a schimbat parerea, nu ii mai vede ca persoane discriminate, ii vede ca pe o problema a Europei.

Si aici exista probleme cu emigrantii, in special cei din Africa, care cer azil. Cu ani in urma veneau si cetateni rromi si cereau azil, dar de cand Romania e in UE, nu se mai poate.

In Elvetia, chiar daca esti nascut aici, nu primesti automat cetatenia elvetiana. Iar daca esti emigrant si ai permis permanent de rezidenta (care iti da aceleasi drepturi ca unui cetatean elvetian, mai putin dreptul de a vota), dar comiti o fapta grava, poti fi expulzat dupa ispasirea pedepsei, fara a mai avea drept de a reveni in Elvetia (asta este tot o masura luata ca urmare a cresterii criminalitatii in randul emigrantilor din fosta Iugoslavie). Am vazut reportaje despre persoane care, desi nascute sau crescute aici, pt ca sunt considerate un pericol, au fost expulzate in tarile de origine (cu toate ca nu vorbesc limba, nu mai au familie acolo).

Intr-unul din concedii, ne-am imprietenit cu un francez, care se ocupa de expulzarea romanilor din Paris. Omul ii cunostea pe foarte multi dintre ei, pt ca ii expulza, iar dupa ceva timp se intorceau. El ne-a spus ft clar ca nu are ce sa le faca, ca cetateni ai UE au dreptul la libera circulatie.

Am vazut zilele trecute pe un post de televiziune nemtesc un reportaj despre Macedonia si rromii de acolo. Imaginile vazute sunt mult mai rele decat cele publicate de englezi despre Romania. Macedonenii au voie sa circule in UE fara viza, dar autoritatile la granita ii sorteaza : daca sunt rromi nu ii lasa sa iasa din tara. Chiar era o persoana, nascuta in Germania, cu familia acolo, care fusese expulzata, pt ca a comis o fapta grava. Parintii persoanei nu aplicasera pt cetatenia germana, deci persoana a putut fi expulzata in tara de origine.

Acum revenind la romanii si bulgarii care au "invadat" Germania in ultimul timp (ft multi in Berlin). Nu au drept de munca, dar pot sa se inscrie ca si liber profesionisti si asa primesc alocatie pt copii. Deci o familie cu 7-8 copii traieste ft bine acolo doar din alocatia copiilor.

Am scris cam mult, asa ca ma opresc aici.

O zi buna.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Marcia03: Pentru ca daca ar adera, ar deveni "vaca de muls" a UE.


Pai asta e motivul pentru care UK vrea sa iasa in UE, sa nu mai fie "vaca de muls", sau mai nou "cal de muls"

Citat:
Marcia: Nu au drept de munca, dar pot sa se inscrie ca si liber profesionisti si asa primesc alocatie pt copii. Deci o familie cu 7-8 copii traieste ft bine acolo doar din alocatia copiilor.


Exact asa au facut si in Uk si umbla astia acum sa schimbe legea pentru self-emloyed.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui Lali

... Insa daca un om incalca o lege pe teritoriul unei tari este de datoria politiei si sistemului juridic al acelei tari sa o pedepseasca, ei nu pot fi arestati in Romania daca au comis un furt in Anglia. ...



Eu nu cred ca acea persoana nu fura in Romania. Sa nu-mi spui ca in Romania sunt sfinti cu serviciu, cu casa si ca-si vad de treaba lor si cand emigreaza in Anglia s evor apuca brusc de furat. Daca Romania si-ar face treaba, aceste persoane ar fi in puscarii, fara pasapoarte, fara posibilitatea de a pleca in Anglia la furat. Eu as zice ca Romania ar trebui sa le ia dreptul de a calatori liberi prin Europa acelor persoane cu cazier. De ex.: cazier penal, ridicarea pasaportului pe o perioada de 3 ani (sa zicem). Daca in acei 3 ani repeta infractiuni e clar ca nu a inteles nimic si sa-i ridice dreptul de a avea un pasaport pe o perioada de 5 ani. Pana cand demonstreaza ca e civilizat! si stie sa se comporte intr-o societate civilizata.


Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA


Cand fura si este prins este bagat la puscarie si in Romania. Dupa ce a iesit se presupune ca si-a servit sentinta si e reabilitat. Nu exista nici o lege care sa-i blocheze iesirea din tara, asa cum nu exista nici o modalitate prin care legea romaneasca il poate oprii sa fure in alte tari. Chestia asta cu "Nu va trimiteti infractorii" e o idiotenie, nu-i trimite nimeni. Merg singuri, si daca politia statului gazda se da dupa cires si nu vrea sa-i aresteze si sa-i condamne e problema lor.
PS. Trebuie sa fie furturi foarte nasoale ca sa ajunga sa stea in inchisoare foarte mult timp. In rest daca perioada e limitata, dupa aia sunt ok sa plece unde-i taie capul. As fii de acord cu legea propusa de tine, dar tare mi-e teama ca vine iar vreo organizatie de "drepturile omului" si incepe sa zica ca asuprim delicventii tarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Lady, poate ca e un deget aratator si nu o mana intinsa; dar, sincer, eu nu-i condamn. EU, romanca, nu i-as vrea in batatura. Tu i-ai vrea? Nici macar in ograda ta, dar i-ai vrea ca vecini? Cand stii ca-s nespalati si necivilizati? Eu stiu ca va deranjeaza generalizarea si eu o blamez, DAR, sincer, cati romani vor invada UK si cati dintre acestia vor fi de etnie roma, care NU se duc acolo (marea majoritate) ptr. a gasi de lucru si a-si face un camin si un viitor acolo, ci doar ca sa fure si sa profite de social services, etc...???


Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA


Stai un pic, daca noi zicem ca rromii nu vor decat sa fure si sa traiasca din ajutoare sociale si ca ii doare fix in dorsala de munca sare toata lumea ca ii discriminam. Ca nu stim sa-i integram, ca nu vrem sa ne rezolvam problema (care sa fim clari e a noastra si nu a altora). Dar aceleasi reguli nu se mai aplica clar cand vine vorba sa-i lasam sa iasa din tara. Atunci intervine "bunul simt" al nostru al romanilor care ar trebui sa stim ca astia pleaca doar la furat si la ajutoarele sociale ale altora si ar trebui sa-i oprim inainte sa ajunga acolo. Poate sa ne facem si cu ceva despagubiri de platit la CEDO ca ce mama naibii le-am incalcat drepturile dar ne-am facut datoria.

O zic din nou, furtul sau infractiunea in general se pedepseste de catre autoritatea pe teritoriul careia s-a petrecut. Ajutoarele sociale sunt reglementate tot de autoritatea pe teritoriul careia se afla individul. Nu vor sa profite "veneticii" de ei sa inchida naibii portitele dein lege, sa o faca de ne trecut si gata. Dam ochii peste cap de parca n-au mai vazut imigratie pana acuma si singurii infractori care i-au importat au fost romanii. Scuze dar nu ma mai mir ca sunt in asa rahat daca singura chestie care ii inspaimanta acum sunt romanii si bulgarii.
Nu zic ca Romania are institutii ca lumea, nu are. Are niste rahati de conducatori pe care ii doare in fund de populatie, si care uneori cred ca au IQ-ul sub limita la ce legi de doi bani dau. Da acuma nici sa zici ca Romania e buba bubelor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Uf, mai spun ceva si am plecat la film (in sufragerie, nu la cinema ). De ce mi se pare mie ca e normal ca engezilor sa nu le convina: un englez, John, de 45 de ani, sa zicem, lucreaza de la 18 ani. Asta inseamna 27 de ani de taxe! Vine roma, tatal, cu nevasta si 3 copii. Primesc toti ajutor social, plus casa, plus sanatate gratuita. De unde plateste statul toate astea? Din taxele lui John! Dar peste 15-20 de ani, John vrea sa se pensioneze, insa statul a cheltuit multi bani cu ajutoare sociale ale emigrantilor si John in loc sa primeasca o pensie de 1500 de lire, mai primeste 500. Emigrantii si dupa aia 15-20 de ani, tot pe ajutor social stau, copiii lor la fel si copiii acestora primesc beneficii (nu stiu cum le zice in Ro., ajutoarele alea banesti ptr. copii). Deci, John se pensioneaza, DAR nu-si traieste pensia bine meritata cum ar trebui, in primul rand ptr. ca primeste 1/3 din ea si in al doilea rand ca sa-si asigure un trai decent, John va fi nevoit sa mai lucreze part-time la 65 de ani sa tina emigrantii pe social. Zau ca-i inteleg, desi si eu sunt emigranta, dar ii inteleg. (Eu personal, sa nu se interpreteze, in 10 ani de Canada nu am luat nici un cent de la stat, in afara de banii de copil, o nimica toata; edit sa mai spun ca eu pe banii de copil primesc $100 de la guvernul federal, pe care platesc taxe. Pe cei $45 pe care-i primesc lunar de la guvernul provincial, nu platesc taxe).


Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA


Cu modul lui John de a privii problema simpatizez si eu. Dar vina nu e a romanilor ci a statului Britanic. Admintand prin absurd ca nu mai vin romani si bulgari, gata nu mai au emigratie care sa se incadreze la ajutoarele alea? Intelegi de ce modul lor de a pune problema e gresit? Schimba legea si problema dispare, daca doar tii pe x sau pe y la poarta nu rezolvi nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Marcia03: Pentru ca daca ar adera, ar deveni "vaca de muls" a UE.


Pai asta e motivul pentru care UK vrea sa iasa in UE, sa nu mai fie "vaca de muls", sau mai nou "cal de muls"

Citat:
Marcia: Nu au drept de munca, dar pot sa se inscrie ca si liber profesionisti si asa primesc alocatie pt copii. Deci o familie cu 7-8 copii traieste ft bine acolo doar din alocatia copiilor.


Exact asa au facut si in Uk si umbla astia acum sa schimbe legea pentru self-emloyed.


aha, nu au nevoie nici de platitori de taxe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Mey, nu stiu altii cum sint, da' mie-mi place in UE. Imi place sa nu mai fac coada la frontiera. Imi place sa ma plimb in tari vecine si sa am aceeasi moneda. Imi place ca nu mai au nevoie romānii de viza pentru Franta sau de invitatii. Imi place ca pot sa platesc cu cardul francez in Romānia si nu mai am comisioane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox
Imi place ca pot sa platesc cu cardul francez in Romānia si nu mai am comisioane.

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)


Gresit: pina romania nu va fi pe moneda euro comisioanele sint bine-merci.
De plimbat prin europa se putea si inainte de UE, doar ca era "frontul de est" unde erau controle mai importante. pt vize e adevarat ca e mai usor.
Eu as fi ales o europa a culturii, a schimburilor cultural-artistice, stiintifice etc. Inca nici acum diplomele nu sint "uniformizate" si acceptate dintr-o tara in alta.
Eu as fi vrut o europa care sa fie mai umana, in care sa se urce nivelul de trai pentru toate tarile membre, nu sa se niveleze din jos salariile si beneficile sociale. Din pacate cam asta se intimpla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marcia03

Oare de ce nu vrea Elvetia sa adere la UE ? Mihaela


Elvetienii au fost totdeauna destepti si si-au dat seama ca cel mai bine e si cu dansa-n-transa si cu sufletu-n rai adica neutri. Pe ei nu i-a casapit nimeni prin razboaie ca erau neutri, au permis tuturor mafiotilor si infractorilor sa-si puna banii in siguranta in conturile lor fara sa dea socoteala statelor de provenienta a numitilor infractori ca erau neutri, sunt si nu sunt in UE (adica nu sunt in SEE dar sunt in AELS etc). Chiar ma intreb cat o sa le mai mearga elvetienilor sa aiba doar beneficii si nicio responsabilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Iata o excelenta analiza, care scrie foarte concret despre paranoia Perfidului Albion:
www.contributors.ro/editorial/30-million-romanian-and-bulgarians-criminals-will-invade-the-uk-on-1-january-2014-how-the-british-press-terrorises-its-country-with-a-fear-the-east/" target="_blank">30 million Romanian and Bulgarians criminals will invade the UK on 1 January 2014: How the British press terrorises its country with a fear the east



Mergi la inceput