Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~38~
Raspunsuri - Pagina 9
carmen333 spune:
Multumesc, Paulinio, intr-adevar pe constatarea de la HR am vazut si cuvantul alaptare. Era subliniat acolo ca doar daca nu exista alte metode se aplica; as putea lucra partial de acasa, asa ca nici acum nu am ok, cu tot cu adeverinta, constatare, evaluare. Probabil asteapta sa intru in prenatal direct. Nu mai pot de nervi. Sa lucrez si de acasa, dar cat stau la birou as sta doar 6 ore, imi prinde tare bine, ma simt mai bine. I-am promis ca lucrez la fel cantitate- mai ales ca e mai lejer acum. Astept raspuns zilele astea. Si tot nu inteleg de ce nu apreciaza ca nu am intrat in medical sa ma plateasca 100% fara sa lucrez!!
DenyAnd spune:
Buna seara.
Eu nu ma simt prea bine, bebitza este bine, dar eu nu. Sper ca chinurile mele fizice sa nu o afecteze si pe ea.
Am abces la masea. Nu stiu cum sa explic mai bine, ma doare nitel maseaua, toata ziua nu ma durut, acum seara vad ca incepe iar sa ma doara, maseaua nu mi-e umflata, ci falca.
Incepuse chinul de alaltaieri, ieri un pic s-a umflat si credeam ca acolo s-a oprit si se va dezumfla. Da' de unde, ca azi dimineata m-am trezit cu falca si mai umflata, acum seara e si mai si. Doare falca la atingere. Am fost si la dentist, dar nu am reusit nimic sa fac la dinte. Ramane pe maine sa vedem ce putem face. Sotul s-a enervat ca ne costa cam mult(160-300e ), ca sa-mi scoata maseaua. Asta vreau sa fac, sa-mi scot maseaua.
E o masea mai veche afectata, acum 2 ani i-am scos nervul si plombat, si anul trecut cazuse plomba prin primavara(nu am avut dureri) si am stat cu ea asa jumate de dinte si gaura pana la iarna asta cand am fost in tara sa mi-o plombeze, mi-a pus si un fel de surub ca sa se tina mai bine plomba. Ma durut dupa nitel(m-am mirat ca ma doare ca eu stiu ca am nervul scos, se pare ca nu cat trebuie), a trecut durerea, acum iar a inceput, dar sunt si cu falca umflata. Ma mananca in interiorul maselei ca imi vine sa o scot chiar acum cu mana sa scap de mancarimi. Cand pun mana pe falca ma doare, mai exact mandibula de jos.
Sotul imi zice ca nu va putea dentistul sa-mi faca nimic pt ca e umflata. Va trebui sa astept sa se dezumfle si apoi sa mi-o scoata. Dar se va dezumfla macar?? Infectia asta nu vreau sa-mi afecteze bebitza, si vreau sa o scot cat mai repede
Nu iau nimic pt durere, niciun medicament gen augumentin, morfina, etc.
Ieri si alaltaieri am pus usturoi pe si langa maseaua respectiva, m-a ajutat pt cateva ore ca imi amortea durerea. Altceva nu-mi permit sa iau, ca nu vreau sa afecteze bebitza.
Iaca nu stiu maine la dentist daca imi va putea face ceva, imi va face anestezie locala ca sa mi-o scoata? Banuiesc ca imi va face si radiografie dentara ca sa vada radacinele maselei? Habar nu am ce ma asteapta maine. Nu-mi va face mai rau anestezia, radiografia? Uffff, mi-e teama
Este varianta sami scoata plomba si sami curete canalele, dar zic eu mai bine sa mio scoata si gata.
Ma pun sa citesc din urma, ce ati mai facut.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
27+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
carmen333 spune:
Deny, imi pare tare rau. Toata adolescenta mea am suferit de masele, dupa ce toata copilaria am urmat tratament la dentinst.
Antibiotic, draguta, nu ma blama, vezi ce poti sa iei, banuiesc cu reteta. Ca acum iti face drenaj de puroi, daca nu are iesire deja. Nu stiu daca ti-o scoate fara antbiotic inainte.
Si vezi sa nu incepi injectiile cu clexan pana nu rezolvi.
Le duceti voi pe toate, e tot investitie pentru bebe, sa stea la caldurica bine. Iti doresc sa iti deschida DD drumurile cand trebuie.
Monik86 spune:
Offf, Deny! Imi pare asa de rau ca ai problema asta acum si pe langa asta mai e si grija pentru bebelina! Oare o compresa rece pe falca n-ar ajuta? Nu stiu ce sa-ti zic ... din fericire nu am mai avut probleme cu dintii de cel putin 10 ani ... asta dupa ce in copilarie am avut o interventie chirurgicala in gura si am fost nevoita sa port si aparat dentar
Sper sa te lase durerea si sa rwzolvati cumva si maseaua, ca sa stati linistite!
23+ cu
DenyAnd spune:
Ufff nu stiam cu clexanele. Bine ca mi-ai spus. Multumesc Carmen
Maine am programare si la ginecolog, poate imi da ea ceva pt masea, antibiotic, ca sa nu afecteze bebitza.
Felicitari burticilor pt vesti bune, nu nominalizez ca sa nu supar pe cineva. Durerea asta ma face sa uit si mai repede. Sunt obosita, ametita... Vreau doar sa scap de masea si durerile cu ea, si sa revin la starea de bine.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
27+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
doina_1984 spune:
oooff,deny, imi pare rau si sper sa treaca durerea cat mai repede. Eu, la inceputul sarcinii, am avut gingia din dreptul unei masele umflata, dar am rezistat si in 3-4 zile mi-a trecut durerea, bine, eu nici nu stiam sa am probleme la maseaua respectiva. Iti tin pumnii sa rezolvi maine sa treaca repede, repede.
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 25s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
mony_omv spune:
Draga Deny, sincer imi pare rau pentru suferinta ta! Din fericire pt mine nu am avut asemenea probleme si nici nu doresc nimanui, sa speram ca te ajuta nenea doctorul fara sa te faca de 300 euro .Doamne, cu banii astia hranesti un oras in Africa!
Eu doar acum am apucat sa citesc ce ati scris azi, mi-a venit sefa din Spania si cand vine se urca pe mine si doua zile nu se mai da jos! Asa ca ma mai calareste si maine.
Azi avea program la cabinet in fabrica si medicul de medicina muncii si am fugit pana la ea sa ma plang de durerea de burta, am tot explicat, m-a si pipait, insa ei nu i s-a parut atat de tare cum o simt eu. Cred ca eu simt ca pleznesc din interior, nu la exterior..
Flafi,nu stiu cum sa explic, simt ca ma doare toata burta, banuiesc ca mai are bebe un puseu de crestere si mi se intind ligamentele, de altfel el e si jucaus, ne-am jucat putin in seara asta.In schimb azi nu m-a mai durut spatele.
Ai dreptate mare, Cita Ralu, toate simptomele ce le resimtim sunt si normale, dar si alarmante de te fugaresc la medic.Cred ca nu vom mai scapa de griji pana vom pleca de pe lumea asta, vom fi tot ingrijorate pentru cate ceva.
Hellie, eu si burtosenia iti multumim pentru aprecieri!
Azi m-a sunat sotul cand eram la servici si mi s-a parut suparat. L-am intrebat ce s-a intamplat si mi-a zis ca Fifi (catelusa) a facut kk pe ea si a trebuit sa o spele.Era atat de trist omul, cand am ajuns acasa mi-a marturisit ca i s-a facut rau.Si atat de bine a spalat-o ca a trebuit sa ii fac eu baie cu totul, ca deja era si catelusa deprimata.Sper ca o se se descurce mai bine cu Edy in viitor.
Va pup si sa ne vedem cu bine.
Noapte buna tuturor!
29+
Edy
Monik86 spune:
Mony, mai stiu eu unu care are probleme cand vede kk, dar ii vine sa vomite, nu asa ... In rest nu are treaba cu nimic, kk sa nu vada! Am zis ca pe cand o veni asta mica o sa fug intr-o zi de acasa, ca sa-l las sa se descurce! Parca vad ca o sa o cheme pe socrella sau o sa fuga cu fata la ea, numai ca sa se scape
Apropo, eu zic sa o trimiti pe sefa din Spania la un curs de echitatie, sa nu te mai calareasca atata
Carmen333 sper sa-ti rezolvi problemele cu tanti de HR si sa primesti ceea ce ti se cuvine prin lege! Nu pot sa te sfatuiesc, ca ma depaseste, dar iti tin pumnii!
23+ cu
doina_1984 spune:
mony_omv, monik, sfatul meu este sa-i implicati inca de la inceput de tatici in schimbarea scutecului si in alte activitati. Pt ca, din experienta mea, asa cum este de la inceput asa va fi mereu. Desi sotul meu nu prea era apropiat de copii, de Matei a avut grija de la inceput, doar el i-a facut baie si mie mi-a fost de mare ajutor. In primul trimestru de sarcina, cand era acasa, doar el ii schimba pampersul pt ca eu nu suportam mirosul si trebuia sa fac operatiunea cu masca pe fata
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 25s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
mcoca spune:
Carmen3 imi pare rau de problemele cu HR-ul. Nu am cuvinte sa le calific.
Am sunat si eu acum o saptamana sa intreb niste chestii printre care daca imi pastrez avantajele contractuale in concediu de boala/maternitate. Inca astept raspunsul, si ma tem ca nici nu-l voi primi.
Deny, pauvre, nasol rau cu maseaua. Eu as tine cu dintii de ea daca s-ar putea ... scosul este pentru mine ultima optiune.
Nici anestezia nici radiografia nu-l afecteaza pe bb, sa nu ai grija cu asta. Nu cred ca gine iti va da tratament pentru masea, asta e treaba stomatologului.
Mony, putere iti doresc si sa treaca mai repede sejurul sefei in ro.
Azi a venit pe la mine o prietena cu 2 fetite. A trecut mai repede timpul, Maya a fost in extaz. Mai trec si saptamana viitoare ca tot e vacanta.
Vicky, Printzesone and BB (30+)