Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~38~
Raspunsuri - Pagina 18
carmen333 spune:
Hellie, da cautare pe net daninaline. Nu vad nici eu vreo linie miniblu, dar body-urile de acolo sunt imprimate, dragute.
DenyAnd spune:
Revin cu vesti, bune
Am primit raspuns de la dr.U. Se bucura pt rezultatele de la eco, a zis ca aspenterul isi face bine treaba. Mi-a zis sa nu schimbam nimic pana la urmatoarea eco, sa vedem cum stam. Si daca se arata la fel de bine valorile la IR ca si pana acum, atunci posibil sa nu mai iau clexane. Dar mai tinem legatura si mai vorbim.
Urmatoarea eco cred ca o facem la 32sapt, parca atunci e si morfologia de trim 3, nu?
Si sa o tin la curent cu datele de la eco.
Ma bucura ca continui cu aspenterul, e mai comod asa(baut pastila si gata) si mai ieftin(o cutie cu 100pastile imi ajung pe 3 luni, si cutia costa 5euro, dar cu clexane- m-ar costa 100euro lunar), dar nitel ma si tem, pastila de aspenter nu i-ar face rau bebitei dupa 28 saptamani de sarcina?
Citisem ca nu e bine sa iei aspenter dupa 28 sapt ceva de genul ca ar afecta la inimioara fatului, de aia se schimba aspenterul cu clexane. Sau asta e o info gresita?
(Simcri, ma ajuti nitel cu parerea ta?)
Am incredere in dr.U, daca ea zice sa continui cu aspenterul (deocamdata pana la urmatoarea eco), asa o sa fac.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
27+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
carmen333 spune:
Deny, poate dna dr U vorbeste dv al coagularii, dar intreaba gineco. Uite ce am gasit: "Folosirea in ultimul trimestru de sarcina a fost asociata cu toxicitate cardio-pulmonara si renala la fat, inchiderea precoce a canalului arterial, intarzierea si prelungirea travaliului (pentru dozele mari de acid acetilsalicilic) si cresterea frecventei accidentelor hemoragice (inclusiv pentru dozele mici)."
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/medicamente/aspenter-comprimate_14719
mcoca spune:
Intru pe fuga ... sa o cert pe Deny, in primul rand
Deny, ai facut o mare, mare prostie cu mersul pe jos. LA colul tau de 27mm trebuie sa reduci mersul pe jos la minim, la fel statul mult timp in picioare. Mergi cu masina, dar nu abuza daca e o masina joasa, sau o masina cu suspensiile proaste, sau rigide (cum sunt la masinile sport).
eu sun sigura ca o mare influenta asupra colului meu i-au avut cei 120 d ekm facuti vineri si luni inainte de eco, cu masina sport a lui barbatu-meu. Capu meu sec, ca putam sa o iau pe-a mare care e f confortabila, sau puteam sa nu merg deloc. Dar eu ma simteam OK, nu aveam nimic, nimic.
In alta ordine de idei, ma bucur ca esti bine Ir-urile.
Carmen3, o contractie este cand murta se intareste si se moteaza la mijloc. Asa mi-a explicat mie doc. Cand se deformeaza pe o parte e bb care scoate fundu :). Azi am experimentat si eu o contractie BH, cu burta tare si tuguiata.
Fluturash, felicitari pentru cele aproape 25 saptamani de sarcina, si mare grija in continuare!
Monik, trec la tine cu batu :), dar preventiv acum : ai grija la mutat, nu ridica un pai, ok??
hehe cu sfaturile binevoitoare, va trebui sa fii ferma : asa m-au invatat la spital, m-am documentat mult si am luat decizia cea mai buna :).
Eu ceai i-am dat la Maya de la 2sapt. Avea saraca niste colici groaznici, si am incercat tot ce s-a gasit. Nu i-l dadeam de foame, doamne fereste, era numai pt colici. Iarasi, in vara, cand am venit in ro in august si erau niste calduri groaznice, ii dadeam apa intre supturi. Stiu ca in ro cica sa nu dai, dar nu inteleg logica. Daa, ca i se umfla burtica, ei na. Aici se recomanda apa de la nastere pe calduri. EU nu am chef de lapte dulce cand mi-e sete, ea de ce ar avea?
Flory, sunt geloasa :).
Vicky, Printzesone and BB (31+)
DenyAnd spune:
Da, Carmen, o sa vorbesc si cu ginecologul, joi pe 8.03 am programare la ea.
Acum mi-am adus aminte ca pe 1.03 cand fusesem la ea, m-a intrebat "stii ca de la 28 sapt trebuie sa iei heparina?"
I-am zis ca da, stiu. M-a surprins placut intrebarea ei, ca si-a amintit de mine ce "bubitze" am
So, o sa vedem la gineco ce si cum hotaram.
Ma sacrific eu cu injectiile astea, chiar daca doare, important sa fie bebitza bine si sa se nasca sanatoasa.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
27+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
DenyAnd spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Intru pe fuga ... sa o cert pe Deny, in primul rand Deny, ai facut o mare, mare prostie cu mersul pe jos. LA colul tau de 27mm trebuie sa reduci mersul pe jos la minim, la fel statul mult timp in picioare. Mergi cu masina, dar nu abuza daca e o masina joasa, sau o masina cu suspensiile proaste, sau rigide (cum sunt la masinile sport). eu sun sigura ca o mare influenta asupra colului meu i-au avut cei 120 d ekm facuti vineri si luni inainte de eco, cu masina sport a lui barbatu-meu. Capu meu sec, ca putam sa o iau pe-a mare care e f confortabila, sau puteam sa nu merg deloc. Dar eu ma simteam OK, nu aveam nimic, nimic. In alta ordine de idei, ma bucur ca esti bine Ir-urile. |
Bine, bine nu mai repet greseala de azi
Nu ma supar ca m-ai certat, iti multumesc chiar
27+ cu
DenyAnd spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca ... o contractie este cand murta se intareste si se moteaza la mijloc ... o contractie BH, cu burta tare si tuguiata. |
Aha, am inteles si eu acum
Exact asa la mine arata guguloiul , la mijloc si tare si tuguiata.
27+ cu
flory_blanca spune:
Neata!
Deny si dr Avram a vrut sa ma tina toata sarcina pe aspenter dar apoi a fost dezlipirea de placenta si asa am trecut pe clexane. Am intrebat atunci de limita de 28 sapt ca nu e periculos pt bebe si mi-a zis categoric nu. A zis ca doza pe care o luam noi e mult prea mica ca sa afecteze a zis ca e valabil doar la doze mari ceea ce la noi nu e cazul. Asa ca stai linistita si ia cu incredere nu l-ar prescrie nici ele daca ar fi cu probleme, ar da clexane. Din ce mi-a explicat ea in strainatate nu se recomanda clexane asa usor ca la noi, or fi stiind ei de ce.
21+
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
Hellie spune:
'Neatza fetelor burticoaselor!
Ce vreme superba e afaraaa! Numai de munca nu-mi arde! As zace pe o banca in parc.
Vicky, gracias pentru descrierea contractiei...cea mai fidela descriere de pana acum!
Carmen, stiu de daninaline, nu stiu unde gasesc magazin Miniblu. Dar lasa ca ne lamureste Flafi.
Flory si Deny, si eu iau aspenter (am proteina S scazuta) si asa imi aduc aminte ca mi-a zis gine sa iau cate o pastila pe zi pana la finalul sarcinii. Oricum o sa o mai intreb odata cand ma duc la control pe 21 martie (o sa am 27 saptamani atunci). Eu o sa o intreb direct ca am citit in prospect ca nu e bun pentru bebe in trim. 3 si sa imi dea detalii. Eu sunt genul care nu plec de la medic nelamurita si neimpacata indiferent cate fitze face medicul sau cat de plictisit este. Deci va spun si voua ce imi zice, desi Deny are sarcina mult mai avansata si s-ar putea sa nu o mai ajute informatia atunci. Oricum si eu cred ca o pastiluta din aia pe zi nu are cum sa faca rau...probabil la doze mai mari e problema.
Miche, nu mai dai pe la noi?! Esti bine?!
24+
Kabecka spune:
Hello,
Daa, super vreme, pe mine ma super-binedispune!Am avut un wk-end plin, dar m-am simtit bine
Am vazut si eu furnicarul din parc, Hellie, a iesit lumea la promenada.
Noi am iesit sambata seara la o tura cu bicicleta (nu eu), iar duminica am stat pe acasa ca am avut musafiri.
Am vazut ca ati scris de daninaline, drept urmare am facut o comanda repejor sa vedem despre ce e vorba. Maine ajunge, va spun cum sunt!
Eu stiu un magazin Mini Blue in spatele pietei Dorobanti.
De Miche, vroiam sa intreb si eu. O astept la apel