Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (7)
Raspunsuri - Pagina 4
Elena_R spune:
Dark Bendis, merci pt sugestia de carucior! Acuma sunt in dilema intre Bugaboo Cameleon si Bugaboo Bee. Si eu stau in centru la apartament si folosesc in fiecare zi transportul in comun, deci ar trebui sa ma axez pe ceva light si compact. Dar ma incanta si Cameleonul ca e asa de "versatile"
Fain Spriglet
10+
Miralexia spune:
Elena mie imi tot fug ochii dupa hainute si jucarii de bebe baiat. imi doresc baiat si fata in egala masura. in capul meu totusi e prezenta ideea ca baietii sunt mai putin sensibili cand cresc, ii vad ca pe niste herculieni :) si fetita mi-a dori la fel de mult, sa am cu cine merge la cumparaturi, sa am cu cine sa-mi beau cafeaua asa cum obisnuiam eu cu mama in liceu. si acum as mai bea cu ea cafeaua dar ea treaba, eu treaba :)
cert e ca, de la inceput, noi i-am zis lui bebe nume de cod Wilson. cand am facut testul pozitiv am vazut filmul cu tom hanks naufragiatul, cand asta isi facuse dintr-o minge cel mai bun prieten. in noaptea aia, uimita de rezultatul testului ma trezeam cand si cand, aprindeam veioza de pe noptiera si ma uitam la prietenul meu "Wilson" :)
luna asta mi-am propus sa ii zicem si Wilma in caz ca e fetita. sa nu se supere copilul daca e fetita cand o fi mare
DarkBendis spune:
Elena, sunt faine rau amandoua. Daca nu ma insel, Cameleonul are si carrycot, eu am preferat Bee-ul ca... nu avea, la Bee ai doar cocoon-ul, care cantareste next to nothing. Sotia unui verisor de-al lui Niall a folosit Bugaboo Cameleon, a fost tare multumita de el - mai ales ca ei locuiau pe atunci in Edinburgh si Cameleonul are roti mai solide, "serioase", numai bune pentru strazile cu piatra cubica si scari de acolo. Bugaboo Bee e clar carucior de oras, compact, usor si foarte lesne de manevrat, Cameleonul e un pic mai "de teren", si e mai "versatile", depinde ce necesitati aveti si care sunt prioritatile in cazul vostru. Oricum, ca marca, eu recomand Bug-ul calduros, e intr-adevar de calitate si merita fiecare banut - cel putin in cazul meu asa a fost.
Miralexia, sa stii ca era o trupa de fete numita Wilson Phillips Cumnata si-a numit no 1 Bump, no 2 Obi One, no 3 Pickle iar actualul No 4 e Horace (ma rog, in cazul lui No4 au aflat foarte repede, dupa amnio, ca bebe e baietel).
Dark Bendis 13+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Luanambro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elena_R Luana Si eu tot pe 5 ma duc la doctor Apropos de presimtirea asta, se spune ca mama intotdeauna are o intuitie aparte si simte daca va avea fetita sau baiat. La mine nu se aplica De cand ma stiu am vrut sa am baiat si ma tot refer la bebe ca si "el" ca nu vreau sa ii zic "it" la neutru, dar sincer, nu am nici o presimtire.. Si oricum mi-e tot una, sanatos sa fie! Poate mi se dezvolta intuitia mai incolo Voi simtiti ceva anume? 10+ |
Sa fiu sincera, ba chiar foarte sincera: la prima sarcina mi-am dorit foarte mult fata (leu). Asadar, calcule de ovulatie cu perioada de strict limitata calendaristic de toate ecuatiile posible cu cromozi Y si X, rata de anduranta si viteza, etc..cred ca urma sa imi iau doctoratul in fizica, chimie si genetica daca m-ar fi pus sa dau examen. Simptome ca la carte (ma rog, ca pe net) specifice fetei, teste babesti si calcule chinezesti...pana in luna a 4-a am stiut, ce sa mai zic ca am simtit, ca va fi fata!!
Mi-a luat cam o saptamana dupa ecografie ca sa ma conving ca auto-sugestia si sub-constientul nu prea au legatura cu natura. Macar a iesit Leu!
Acum "presimtirea mea" e mai mult legata de data conceptiei, la care eram in plina ovulatie (statistic 80% sanse sa fie baiat) plus aproximativ aceleasi simptome ca la Darius, mai putin sangerarile.
Imi amintesc din odiseea trecuta ca nu putine dintre gravidutze au fost dezamagite, dar asta mai ales pt ca dorintele si implicit presimtirile lor nu au mers in sensul naturii. Eu cred ca e uman si in firea lucrurilor sa iti doresti, mai ales la al 2-lea copil, un anume sex, stiintific insa nu detinem (inca) solutia genetica cu exceptia unor cupluri "cu stare" care au folosit tehnica separarii de cromozomi si implantarea doar unui anumit sex.
Uff, ce m-am mai lungit...insa cred ca vom discuta cateva luni bune despre asta..acum e doar inceputul!
Pupici,
Luana
11+
DarkBendis spune:
Si la noi data conceptiei e in perioada ovulatiei...simptomele sunt identice ca data trecuta (mai bine zis, lipsa lor)... ramane de vazut
Dark Bendis 13+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
salome10 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui florycyk25 mersi miha...azi chiar a fost un pic mai bine fata de zilele trecute....am intrat in sapt 10 + ,nu mai e mult si scapam de greturi :D:D:D:D:D abia ast sapt viit la eco sa vdm c face bebe mic acolo...acuma ar trebui sa faca tumbe,organele sa fie formate,degetele avem,urechiusele sunt pe drumul cel bun si....mai e un pic si aflam si ce ingeras este... 10+ |
Buna seara, in capitolul anterior intrebai de concediu de risc, raspund eu cu intarziere. Eu sunt de luni in concediu de risc ( fara a avea probleme) Si eu am tot 10 saptamani si 5 zile. Deci... cu un medic bun si cu ceva banuti se rezolva. Vorbeste deschis cu ginecologul tau. Bafta !
Miralexia spune:
concediul de risc maternal este diferit de concediul medical. flory salome cred ca vorbeste de cel de risc maternal si in acest caz ar trebui sa aiba pe o perioada de max 120 de zile. daca am inteles eu gresit sa ne mai povesteasca salome. si pe mine ma intereseaza subiectul. eu pana acum am avut concediu medical pt probleme cu sarcina - parca ingrijiri acordate mamei si alte tratamente iar codul pt asta este 751
c.raluca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihahegarty
Raluca trebuie sa ti activezi PM ul si apoi am sa pot sa ti o trimit. Mihaela, cea mai fericita cu mic Imogen Tara 21.07.2011 Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ne vor proteja pe tot parcursul vietii. |
am activat |PM, poti trimite parola cand ai timp.
multumesc si scuze, nu observasem ca nu sunt activate mesajele. de moderare cum/cand se scapa?
o seara buna... desi cred ca dormi
eu abia am ajuns de la serviciu...
va doresc tuturor saptamani usoare, ganditi-va ca vine primavara!!!! abia astept sa mananc salate, sa ma plimb mai mult!
mina spune:
Elena, do not worry, nici eu nu "simt", "presimt" si "intuiesc" nimic. Ma si enerveaza ca toata lumea in jurul meu simte si presimte cate ceva si mai si pretinde ca e sigura intuitia. Eu cred ca pentru o mami nu conteaza daca e fata sau baiat, asa ca de aici si aparenta indiferenta. Cel putin eu asa ma simt. Deocamdata ii zicem Samburici, sa fie unisex.
Oricum am instituit embargou la cumparaturi si oricum chestiile scumpe si esentiale (carucior, scoica, masa de infasat, etc) le voi cumpara eu sa fie ok pentru orice varianta. Dealtfel nici la Matei n-am avut pasiunea sa-l imbrac doar in culori de baieti, chiar si dupa ce am aflat ce este, cred ca doar haine roz n-a avut pana acum, in rest a avut in toate culorile. Si oricum rozul nu-mi place asa ca ....
Miralexia, scoate-ti ideea cu sensibilitatea din cap ca ti-l dau pe fi-miu cateva zile si zau daca n-ai sa preferi o fata mai barbata, decat asa sensibilitate de poet nedescoperit. Daca e sa fie naturelu simtitor, nu conteaza ca e fata sau baiat.
Aoleu, citind ce zice Luanambro de sangerari, mi-am adus aminte ca azi noapte am visat ca sangerez. Brrrr, bine ca nu s-a implinit.
Raluca si eu astept primavara ca pe alta aia. Vad ca azi ne distram cu lapovita si ninsoare. Si eu nu prea am ce sa imbrac . Vreau soare si vreme caldaaaaa
Va pup si va doresc o zi usoara tuturor!