Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Elba, testele acestea nu sunt deloc obligatorii, se fac ca parintii ce doresc sa stie daca bebele ar putea sa aiba anumite probleme genetice sa poata afla. Cum mi-a explicat medicul meu, sunt cele doua tipuri de teste: screening tests (bitestul, testul triplu etc) care sunt cu rezultat gen statistic, si diagnosis tests (CVS si amniocenteza), cand rezultatul il afli exact: este sau nu este caz de trisomie de tip X sau Y. Deoarece testele de diagnostic sunt invazive si exista riscul de infectie si/sau pierdere a sarcinii (1% in cazul amnio, 2% in cazul CVS), in mod normal se face un test de screening test inainte. In functie de rezultat si de circumstantele personale parintii, impreuna cu medicul, pot decide daca vor sa mearga mai departe, sa decida daca vor sa primeasca un rezultat exact, chiar cu riscul de a pierde sarcina (risc destul de mic, dar care exista) sau prefera sa se multumeasca cu rezultatul statistic.

Da, in cazul in care bebelusul ar avea anumite probleme tratamente nu sunt, adica nu in sensul in care sa se vindece boala. Dar faptul ca parintii sunt informati ii pot ajuta sa ia anumite decizii, daca vor sa pastreze sau nu sarcina (decizie pe care doar parintii o pot lua), sau ii pot ajuta sa se obisnuiasca cu ideea ca bebe va avea nevoie de anumite ingrijiri, au timp sa obtina informatii in legatura cu ce va urma, de ce tratamente sau terapii va avea nevoie bebelusul, ce schimbari vor trebui facute in planurile de viitor apropiat sau indepartat (de exemplu, se poate intampla ca un bebe cu Down sa nu poate fi alaptat prea usor, deci mama sa fie pregatita ca s-ar putea sa fie nevoita sa foloseasca lapte praf, biberoane, sterilizator etc, sau ca unul dintre parinti va trebui sa renunte complet la serviciu pentru o perioada mai lunga de timp sa se dedice ingrijirii celui mic, lista e lunga) si asa mai departe.

Dark Bendis 13+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elutza82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihahegarty

Citat:
citat din mesajul lui elutza82

Ohh, Miha, draga mea, cat de draguta poti fi Multumesc din suflet pentru masa indiana Nu-mi plac foarte mult mancarurile picante, dar cele dulci-acrisoare cu sosuri sunt viata mea O sa incerc cat de curand si mancarea indiana, sunt convinsa ca pot gasi ceva pe gustul meu

Ella I. 11+

Elutza, cu placere!
Ti as recomanda www.food.com/recipe/chicken-korma-curry-312126" target="_blank">Chicken Kormaeste cea mai putin spicy si este foarte delicioasa. Cu siguranta aveti restaurante indiene in Bucuresti, nu?
Cu prima ocazie cand apuci, incearca reteta de mai sus. Pofta buna.

Mihaela, cea mai fericita cu mic Imogen Tara
21.07.2011
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ne vor proteja pe tot parcursul vietii.

Multumesc mult pentru sugestie. Gata, notat! Da, avem si restaurante indiene, numai indoneziene nu sunt :(

Ella I. 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Dark B, foarte buna explicatia, merci. Acuma le-am pus si eu intr-o ordine in capul meu ca era talmes balmes cu testele astea

Si triplu testul cand se face? E o combinatie de eco, sange si mai ce?

10+

Mergi la inceput

Miha, Elena, am uitat sa specific de mancarea mexicana Buna rau!!!

Pentru cele interesate de mancarea indoneziana ( mi s-a pus "pata" pe ea ) am gasit reteta de Nasi Goreng aici http://www.bucataras.ro/retete/nasi-goreng-sau-reteta-indoneziana-de-orez-calit-cu-carne-legume-si-oua-12757.html
Cand am fost in Indonezia am mancat o supa fooooaaarteee buna, cu zeama alba, off, si nu mai stiu cum se numeste, dar, inca o caut

DarkBendis, ai explicat foarte bine importanta acestor teste

Ella I. 11+

Mergi la inceput

Elena, uite aici toate informatiile detaliate si explicate
http://clubulbebelusilor.ro/articol/34/dublul-si-triplul-test.html

Ella I. 11+

Mergi la inceput

Merci mult Elutza! Tocmai mi-am prins urechile si pe Wikipedia si cica mai e si quad test Am de studiat acuma nu gluma. O sa ma "iubesca" doctorul data viitoare la ce potop de intrebari o sa am in mine

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Citat:

Pentru cele interesate de mancarea indoneziana ( mi s-a pus "pata" pe ea ) am gasit reteta de Nasi Goreng aici http://www.bucataras.ro/retete/nasi-goreng-sau-reteta-indoneziana-de-orez-calit-cu-carne-legume-si-oua-12757.html
Cand am fost in Indonezia am mancat o supa fooooaaarteee buna, cu zeama alba, off, si nu mai stiu cum se numeste, dar, inca o caut

Ella I. 11+

Haha, gichi ciuperca intr-un picior ce am mancat eu in seara asta la cina! Nasi Goreng, Tjap Tjoy (nu stiu sigur de am scris corect), Babi Pangang si frigarui de pui cu sos de arahide. Nu o tona, ci cate putin din fiecare fel ca a luat sotul meniul zilei de la restaurantul Indonezian din cartier si a adus diverse cutiute..Astia vand meniul pentru o persoana cica, dar ajunge si la cate 4 adulti, asa de multa mancare e in cutiile alea.Ideal pt cand n-ai timp sau chef de gatit.
In alta ordine de idei, eu fac destul de des Nasi Goreng, Bami Goreng (de obicei le servesc cu frigarui de pui cu sos de arahide) si Tjap Tjoy (asta se mananca de obicei cu orez alb; e carne de pui cu legume, tauge, usturoi si un pic de sos).

Si eu ador mancarea asiatica, mai ales cea indoneziana. Din bucataria indiana nu cunosc, spre rusinea mea, decat sosul Tandoori. Gatesc uneori Chicken Tandoori, dar sosul il iau ori gata preparat la borcan, ori semipreparat (praf la plic).

Daniela Veuger 10+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danyce

Citat:

Ella I. 11+

Haha, gichi ciuperca intr-un picior ce am mancat eu in seara asta la cina! Nasi Goreng, Tjap Tjoy (nu stiu sigur de am scris corect), Babi Pangang si frigarui de pui cu sos de arahide. Nu o tona, ci cate putin din fiecare fel ca a luat sotul meniul zilei de la restaurantul Indonezian din cartier si a adus diverse cutiute..Astia vand meniul pentru o persoana cica, dar ajunge si la cate 4 adulti, asa de multa mancare e in cutiile alea.Ideal pt cand n-ai timp sau chef de gatit.
In alta ordine de idei, eu fac destul de des Nasi Goreng, Bami Goreng (de obicei le servesc cu frigarui de pui cu sos de arahide) si Tjap Tjoy (asta se mananca de obicei cu orez alb; e carne de pui cu legume, tauge, usturoi si un pic de sos).

Si eu ador mancarea asiatica, mai ales cea indoneziana. Din bucataria indiana nu cunosc, spre rusinea mea, decat sosul Tandoori. Gatesc uneori Chicken Tandoori, dar sosul il iau ori gata preparat la borcan, ori semipreparat (praf la plic).

Daniela Veuger 10+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Offff, ce pofta am yamy, yamy ce bunatati ai papat!!! Asa rau imi pare ca nu se gaseste si la noi :( Acum trebuie sa caut retete si sper sa gasesc si ingredientele necesare.

Ella I. 11+

Mergi la inceput

Ca tot vorbim de mancare, oare am voie sa mananc amandine si savarine? Au esenta de rom si mi-e teama ca contin destul de mult alcool, dar am o poftaaaaa!!! Voi ce credeti?

10+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Elena_R

Merci mult Elutza! Tocmai mi-am prins urechile si pe Wikipedia si cica mai e si quad test Am de studiat acuma nu gluma. O sa ma "iubesca" doctorul data viitoare la ce potop de intrebari o sa am in mine

10+

Cu mult drag Elena Mai este si Kryptorul ( pentru care am optat si eu), insa, testul de sange trebuia facut in saptamana 9. Parerea mea este sa fii cat mai documentata despre aceste teste cand ajungi la doctor, chiar aproape hotarata ce iti doresti sa faci. Oricum, sunt N teste, dar depinde daca esti suspecta de ceva anume si daca ti se recomanda anumite analize. Eu am auzit la toate gravidele din jurul meu, ca fac in primul trimestru de sarcina, bitestul sau mai nou kryptorul, in cel de al doilea trimestru de sarcina, triplu test iar in ultimul trimestru, morfofetala. Nu-i o regula, depinde cum recomanda doctorul in functie de istoricul medical al fiecarei gravide.
Ca sa fac si o gluma, iti spun, ai grija la factura!!!

Ella I. 11+

Mergi la inceput