Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (7)
Raspunsuri - Pagina 11
Mihaelafalt spune:
Mina vezi sa vorbesti si la recoltare ca trebuie facuta in aceeasi zi cu eco sau cu o zi dupa, asta la dublu test variata cu recoltarea dupa eco ca mai este o varianta recoltare sange sau analize nu stiu care din ele pe la 9 saptamani si cealalta la 12 saptamani si sa nu ai surprize ca faci eco vineri dupa amiaza si sambata nu recolteaza sange.Intreaba medicul tau cand iti recomanda ca el stie mai bine, pe mine initial a zis doctorita sa fac de marti eco plus sange dar nu am vrut eu ca nu putea sotul asa ca am ales azi sa fim impreuna.
Nu stiu exact cum se face eco, din cate am citit abdominal dar daca nu vede/masoara bine poate trece si la vaginal.
Ieri ii spuneam sotului cat de bine ar fi fost sa o am pe mama mai in putere si mai aproape de mine, as fi mancat si eu ce imi poftea inimioara, asa ii mai zic se duce sotul joia in special pe la ea si imi aduce ce ii zic ca imi e pofta dar se poate sa poftesc de luni si pana joi ce vine papica eu sa nu mai vreau. ma gandesc ca ma duc sa mananc ceva si cand ajung la frigider deja ma razgandesc si pun mana tot pe cele sanatoase, salatele, legume, carnea nu mai e prietena mea si inainte nu lipsea din meniu.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.
12+ Multumim Doamne si ajuta-ne sa avem o sarcina usoara si la termen.
pastilutza spune:
Buna dimineata soare,
Ma bucur tare ca e o zi frumoasa cu soare. Parca am alt tonus.
Miha- multumesc mult pentru retete. sunt ok in engleza.
Va anunt daca gasesc toate ingredientele si daca reusesc sa gatesc ceva.
Elutza- sa ne impartasesti si noua retele pe care le gasesti.
Nu stiu ce m-a apucat avantul asta cu pofta de gatit, ca in general nu prea ma pasioneaza. Mai exact, am un meniu fix de retete incercate, pe care sotul le apreciaza, de la care nu prea fac abatere :)).
De exemplu, aripioare de pui la cuptor cred ca am gatit in 11 ani de zile mai mult de 1 tona. Mai avem putin si ne luam zborul :)).
Referitor la somn, eu dorm foarte bine, fara intreruperi. La 7 dimineata, pe ceas, sunt la baie.
Mina- mie medicul mi-a spus ca eco morfologica de bitest se face pe burtica si dureaza aproximativ 40 de minute.
elba spune:
Neatza!!
Ella imi pare tare rau! Sa-ti dea Dumnezeu copilasul pe care vi-l doriti!
Mihaelita bun venit!
eu sunt in urma cu cititul.tre sa recuperez.
elba spune:
Am si eu o intrebare/nelamurite.
Care este scopul pt care se face dublu/triplu test?
Adica este vb de o statistica,nu?Si oricum nu exista tratament.
Miralexia spune:
Fetelor care ati facut dublu test sau care aveti idee -m-am programat pt dublu test sange si eco in data de 12 martie. intai eco si apoi imi ia sange in aceeai zi. atunci voi avea practic 13 saptamani si 3 zile. este ok analiza de sange la data aia?
asistenta mi-a zis ca e ok...ca nu stie deci nu pun baza. doc zicea sa facem dublu test in saptamana 12 / 13 / 14
Va pup si multumesc
11 sapt si 5 zile
JoyJoy spune:
Hola in aceasta zi insorita!!!
Multumesc din suflet tuturor pentru gandurile bune. Si din partea mea catre voi aceleasi ganduri si urari!
La mine recoltarea a fost pe 6 febr (9+) iar eco pe 25 febr (12+). Ecograful utilizat a fost GE Voluson E8, echipament BHRAMS Kryptor pentru analizele biochimice, iar softul pentru estimarea riscului FMF-2012 (versiunea 2.5).
Va scriu din avizul care insoteste 'teancul' de hartii primit:
"screening-ul de prim trimestru (11 - 13 sapt si 6 zile) permite decelerarea a pana la 85% din anomaliile cromozomiale si pana la 80% din anomaliile morfologice majore. daca se iau in considerare varsta materna, translucenta nucala, prezenta osului nazal si valorile calculate ale bitestului, rata de depistare a anomaliilor cromozomiale este de pana la 95%."
Daca va mai pot ajuta cu alte informatii, cu mare drag.
Si iata ca ma trezesc si eu in ceasul al 12 lea si ii urez Danielei "La multi ani!"
O zi excelenta tuturor!
Jo 13+
Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.
Mihaelafalt spune:
Miralexia eu am sunat la sinevo ca acolo fac si am intrebat cat costa, atunci mi-a zis doamna ca nu trebuie depasit 13 saptamani si 4 zile, cred ca depinde si de la laborator la laborator, stiu ca se face pana in 14 saptamani deci cred ca te incadrezi.
Elba nu stiu de ce trebuie facut obligatoriu, mie mi-a recomandat doctorita si il fac, oricum triplu nu prea am de gand sa il fac, chiar daca imi spune dar mai vad pana atunci.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.
12+ Multumim Doamne si ajuta-ne sa avem o sarcina usoara si la termen.
Miralexia spune:
Joy si Mihaela multumesc mult pt raspuns. se pare ca incadrez cu dublu testul daca sunt progr la 13 sapt si 3 zile
Va pup
Luanambro spune:
Buna dimineata ,
Ma bucur ca la voi e soare...aici primavara se lasa tare asteptata, dimineata mi-a luat 10 minute sa imi dezghet geamurile de la masina.
Ella te rog sa fii convinsa ca in curand te vei bucura de o noua sarcina ca la carte si ca natura a hotarat sa-ti mai amane doar putin momentele de fericire astfel incat bebelusul sa fie in plina forma!
Mihaela,eu sunt din aprilie ´77 deci doar "olecuta" mai "experimentata" decat tine. Nu ma omor dupa zodii, stiu doar ca imi doream un semn de foc in casa ca sa facem formatie de 3 "focosi".
Elena multa bafta la eco pe 5.03. Banuiesc ca ai tot atatea emotii ca si mine.
La multi ani Daniela. Sa fii sanatoasa si fericita mereu!
Va imbratisez,
Luana 11+
virgo spune:
Hello fetelor,
Era sa va scriu tot din medical, dar am rupt usa si m-am intors la munca. Sincer m-am plictisit acasa si de bolit nu mai bolesc.
Daniela, gefeliciteerd ! Si beterschap, ca am vazut ca te-a prins virusul. Pentru durerile de gat eu am riscat un puf de Hexoral si se pare ca a dat roade. Tantum Verde aveati si voi pe la Kruidvat, e bun si ala. Iar pentru tuse sirop naturist sau Stodal. Eu dupa numai 3 zile de Stodal nu mai tusesc aproape deloc. Restul ramane pentru junior cand o avea nevoie.
Ella draga mea, nici nu-mi gasesc cuvintele. Mie sa mi se intample asta, cred ca n-as reusi sa depasesc momentul. Dar tu sa mergi inainte cu incredere si sa separi hazardul de predestinare.
Mami de Matei Cazimir