alergia la alune

alergia la alune | Autor: ananego

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, ma numesc Ana si am un baiat care are alergie la alune.Noi acum locuim in Canada si aici nu am probleme cu dulciurile pt el deoarece exista multe sortimente pe care le poate manca.Intrebarea mea este daca exista si in Romania copii cu aceasta alergie si cum reusesc parintii sa-i fereasca de acele produse care pot sa contina urme de alune.Ma intereseaza pt ca vrem sa ne intoarcem acasa.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui ananego

Noi acum locuim in Canada ....Ma intereseaza pt ca vrem sa ne intoarcem acasa....

Noi avem situatia voastra.

T, nascut in Ca, cu alergie la alune descoperita la 8 luni. Nu a mancat niciodata-niciodata alune. La 1 an si putin ne-am intors in Ro. Acum T are 6 ani si jumatate si nici un episod de alergie urata la alune. Are dulciuri pe care deja le stim si pe care le mananaca fara probleme. Ce-i nou doar testeaza, cu mine langa el. Este un stil de viata cu care s-a obisnuit deja. Poarta mereu cu el o ciocolatica, o prajitura ambalata pentru situatiile in care se serveste la vreo petrecere sau onomastica dulciuri pe care nu le putem (sau nu riscam) sa le consumam.

Majoritatea prietenelor (mamici) stiu problemele lui (alergie la alune, la ou) iar la onomasticile copiilor are si el ceva pus deoparte. De ex daca au vreun tort mai sofisticat, care nu stim ce contine, pentru el cumparam un tub de frisca. Si pregatim pe loc un minitort cu o prajiturica dedesubt. Dar de regula se stie ca tortul cu fructe este cel pe care il mananca si T fara probleme si ala se comanda.

Eductaoarele stiau situatia lui, invatatoarea stie situatia, parintii copiilor stiu situatia si majoritatea il iau in calcul pe T cand este vorba de "ceva dulce".

Nu este greu. Pentru noi (e adevarat ca "i-am educat pe cei din jur") e un stil de viata.

Iar dulciuri in comert....sunt multe, multe sortimente fara alune. E drept ca au atentionarea "poate contine urme de alune" dar noi nu am avut in 5 ani vreun accident. Scriu sa fie ei protejati. Stiu ca in Ca sunt fabrici care produc fara a folosi alune sau alte fructe in coaja. Aici nu sunt.

Ps: noi in primul an am umblat cu ana-pen prescris si adus din canada. Apoi din pacate a expirat (expira in maxim 1 an, de regula). Aici, in Ro, nu se gaseste. Cica in Bulgaria si in Grecia poate fi gasit. Apoi inca 1-2 ani am mai umblat cu antialergic dupa noi (aveam peste tot imprastiate sticlute cu Zyrtec, just in case). Apoi am renuntat si la astea. Mai avem o sticluta in ruxacul de la scoala si una pe acasa.

Edit1 sa-ti spun ca i-am repetat lui T analizele odata cam la 2 ani. Iar valorile alergene la alune au fost >100 (mai mult decat poate fi masurat); adica extrem-extrem de alergic.
Edit2 sa-ti spun ca nu a mancat vreodata alte fructe coaja (fistic, arahide, nici macar nuci clasice. Asta pentru ca mi-a fost mie frica sa-i dau). La arahide stiu sigur ca este alergic, de la teste.

Mergi la inceput