Strugurasi de Septembrie-Octombrie 2011 *10*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

May: Si-al meu vomita cand plange tare de tot. Cand are ce. Fetita ta intra in contact cu alti copii mici, e normal sa mai agate cate ceva. Important e sa nu fie ceva grav, si din ce zici tu, nu e grav, chiar daca e foarte neplacut sa fie bolnavioara. sa se faca repede bine.
Va multumesc pentru raspunsuri. Daca nu ma temeam ca exista riscul sa fiu eu prea pretentioasa nu intrebam. Eu oricum trebuie sa caut bona si chiar f curand sa gasesc. Mama mea (63 ani), ca as vrea-o eu sau nu oricum nu va mai fi o varianta de cand naste sora mea.
Eu sunt mica nu? Am 34 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Neata fetelor,

Nanna ai timp de mancare dimineata? Eu sunt intr-o viteza ca sa plec la munca.......

Mihaela mama e tare grijulie cu bebe, cand are timp mai face si curatenie, mancare facem amandoua. Bineinteles ca mai gasesc si casa plina de jucarii aruncate, uneori si vase nespalate, mai uita si oala pe foc si se mai arde ( asta mai fac si eu ), sta le TV si bebe se joaca desi nu se prea joaca singur, insa nu sunt o practica obisnuita.
Una este cand ai bona platita pentru anumite activitati si alta parintii care fac si ei ce pot cand suntem la munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Hello, hello!

Am facut rezervarea. A fost f ok proprietara, ne.a dat toata vila sa ne facem de cap in voie. Trebuie sa dam un avans de 400 lei. voi face eu virament daca sunteti de acord. Cele care aveti posibilitatea sa imi virati 20-30 lei imi dati msj si va dau contul. Cu restul ne calculam la fata locului.

Ooka - subscriu la ceea ce ai spus!

Raluca - ma trezesc la 6 pt a le pune niste legume la aburi sa le aiba proaspete la amiaza. Nu imi convine, dar nu am incotro.

Sa aveti zi super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

Oaw Ooka! Chiar nu ma gandeam ca-s rautacioasa cand vine vorba de copilul meu. Poate naiva oi mai fi, nu zic nu. Oricum ar fi, sunt convinsa ca a o duce pe fii-mea la o gradi unde la grupa ei sunt 5 copii si 2 educatoare pentru juma de zi pe saptamana nu ma face un monstru de rautate.
Apoi sa nu mai spunem ca cei mici difera de la unu la altu si nu ii putem baga in tipare.
Cum naiba la gradi aia nu plange niciunul decat fii-mea?
Din jurul meu toti copiii englezi dorm cu 18 grade noaptea, adorm singuri in patutul lor, merg la cresa\gradi fara scandal.
Toti copiii romani din jurul meu dorm cu 23 grade noaptea, adorm in pat cu parintii, plang si se tavalesc cand sunt dusi la gradi.
inclusiv a mea.
Oare ce ne spune asta?
Da, pot fi speculatii ca englezii sunt cam monstri, dar mie mi se pare ca acesti copii sunt mult mai pregatiti pentru viata care urmeaza.

Broome, chiar ma intrebbam ce mai faci. cum e cel mic? dinti? par? :)

Jade, da, 36, mai am un pic pana cand tre sa il fac si pe al doilea :D

noaptea asta a fost cam alba.
i-am dat nurofen ieri pe la 4 jumate si temp era 36 cand am culcat-o la 9. La 11:30 m-am dus sa-i dau antibioticul. bum. avea 39.2
dezbrac-o, soete cu otet, deschide geamul si nu vroia sa ia calpol. nu puteam sa-i dau nurofen ca nu trecusera 8 ore.
am reusit sa-i dau calpol dar la 12 avea 39.9
a inceput sa-i scada apoi si pe la 1 i-am dat si nurofen.
dar am luat-o cu mine in pat si am fost non stop in alerta...

partea proasta a faptului ca are zilnic activitati e asta. una doua cate un virus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

May, o fi o pregatire, dar se calca in picioare sensibilitatea. Parca am creste roboti si robotul nostru e al mai prost daca e sensibilos. Ma rog, e o chestiune de posibilitati si optiuni.

Sanatate la pitica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosik spune:

Buna fetele si de la noi

Multumesc pt rezervare! lali

Fetelor noi am fost ieri la masuratori si cantarire pt varsta de 1 an jumate si am primit o lovitura in stomac ...AVEM SINUZITA ACUTA ...abia ce scapasem de raceala si acum asta ...si ca tratament am primit printre altele si ZINNAT ... care e oribil la gust ...ati mai dat la copil asa ceva?CUM k e groaznic si tb sa il luam 10 zile

Va pupacesc pe toate si sper sa fim mai bine pana ne vedem la munte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello gagici !
Nanna am luat si eu o cafea din ce ai pregatit cu noaptea in cap .

May,Ooka,aveti dreptte amandous si nu aveti in acelasi timp . Nu se poate generaliza , acum daca suntem nevoiti sa ii ducem la gradinita,sau daca vrem sa ii ducem,pentru socializare,pentru a se obisnui ,pentru N motive, asta nu ne face monstri. Ca se poate la fel de bine ca parintii sa isi tina copilul acasa pana la scoala,iar acel copil sa se simta insensibilizat si neiubit, si asa mai departe,la fel de bine cum un copil care a mers de la cresa de la 6 luni sa fie un dragastos si un iubaret si care sa nu simta lipsa de afectiune nici un pic, care sa nu fie desensibilizat cu lasatul intr-un mediu strain.
Tottodata May nu putem face generalizarea asta " aia pentru ca sunt parintii mai duri ,cresc si copiii mai dur si sunt mai pregatiti pentru viata,iar ai nostri,aia pupati in fund vor fi ratati ca-s prea sensibili". Paul a fost dat la gradinita la trei ani fara o luna si stiti cat incercam sa gasesc solutii sa nu mai planga,incercam pe toate caile sa inteleg ce se intampla cu el,ca sa stiu ce sa ii explic. Apoi am reusit de l-am facut sa inteleaga ca nu e parasit acolo, nu il duc pentru ca nu il vreau acolo,ci il duc pentru a se intalni regulat cu alti copii si pentru a se pregati pentru scoala pe care o incepe peste cativa ani. Teodora are doar jumatate din varsta pe care o avea el la inceputul gradinitei dar ea vrea acolo . Plange de nu va imaginati cand plecam , m-a si pocnit de cateva ori, si pana acasa ma intreaba intr-una unde e Paul. Mai mergem uneori mai devreme dupa Paul, si o ora - o ora si ceva o las cu copiii in clasa,eu stand pe hol. Nu are nici o treaba nici cu faptul ca eu nu sunt in preajam,nici cu faptul ca e si Paul acolo, fac activitati diferite. Se aseaza si ea pe scaunel daca asta fac copiii, sau se joaca cu ei cu legol,papusi, plastilina, strica si ea foi colorand ca si ceilalti, fara sa se plictiseasca inaintea lor. Si sunt amandoi crescuti de mine, au dormit cu mien in pat si acum Paul doarme singru, Teodora cu mine,dar mai fuge si langa Paul in unele nopti, urmand ca in curand sa doarma singuri in camera. In fine,poate ma simt atinsa de afirmatiile tale , si de aia " ma atac" si scriu astea . Dar eu nu cred ca faptul ca dorm cu ei in pat si nu dorm la 18 grade l-au facut pe Paul sa planga la gradinita la inceput. Cate carti nu sunt in lume care sa invete parintii cum sa educe copiii sa adoarma singuri sau sa nu mai faca tantrumuri pe niciunde ? Oare aia toti de le citesc au facut acelasi lucru ca si mine ?
Poate Bea a plans pentru ca nu se simtea bine, nu pentru ca a perceput lipsa voastra. Cand va pricepe de ce se afla acolo,si ca voi veniti sa o luati cu siguranta nu va mai plange. Daca mtivul plansului este cel spus de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

Lalli, n-am generalizat nimic.
am spus doar ce vad in jurul meu si ca mie mi se pare ca englezii sunt mai pregatiti.
atat.
nici eu nu fac ca ei.
fii-mea adoarme cu mine, la 23 de grade, n-o las sa planga niciun minut etc.
era o constatare.
ma uit in jur si incerc sa invat si sa preiau ce cred de cuviinta ca e bun. atata tot.
asa ca nu-i cazul sa te simti atacata. eu nu atac persoane, ci discut si expun fapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

of, pe mine ma irita formularea. Nu cred ca May e monstru ca o duce la cresa de la un an si 5 luni, departe de mine gandul asta. Cred doar ca daca ne repetam destul de mult si des ca ei ne santajeaza, peste o generatie, doua, dintr-o expresie va fi singura explicatie. Nu prea reusesc sa ma fac inteleasa, insa nu am nimic cu nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Fetelor nu va suparati.Aici tot timpul se expun idei.Poate formularile sunt mai prost facute..............n-o mai luati atat in nume personal.

Nanna eu pot sa-ti trimit bani in cont.

Mergi la inceput