Ne jucam cu pistolul?
Raspunsuri - Pagina 5
Marcia03 spune:
Tin minte ca Marcia (acum are 10 ani) cand era mica se juca atat cu papusile, dar si cu masinutele, pistoalele si alte jucarii pt baieti. Are si skateboard, joaca si fotbal (chiar daca nu se prea pricepe, va merge si la turneul de fotbal de la scoala), ii plac si Bayblade (au baietii din clasa si a vrut si ea). E pasionata de Lego Friends (e o moda aici, lego pt fetite), dar si Lego Technic (pt copii 10-16 ani), are ft multe deja facute (masini, elicopter, excavator, masina de remorcat, motociclete). Pistoale cu apa au toti copiii aici, indiferent ca sunt baieti sau fete. Vara e batalie mare pe pajistea de langa noi.
Nepotelul meu a vrut si el papusa cand avea vreo 3 ani
La scoala, la lucru manual atat fetele, cat si baietii, au invatat sa croseteze si sa tricoteze, acum invata sa bata cuie si sa faca diverse cu traforajul. Peste 1 an vor avea curs de gatit.
Dorsilia spune:
Stiti cum mi se pare mie deja faza asta cu teama hiperbolizata a adultilor cand vine vb sa lase copiii sa se joace cu pistoale de ex? Ca si faza aia in care sa zicem, anumitor mame li s-ar parea deplasat sa-si lase fetitele de 3-4-5-6 si asa md sa decida daca vor sa nu sa poarte par lung, daca vor sa nu sa aiba rochite si nu numai pantaloni unisex sa poarte sandalute cu barete si nu doar tenisi unisex.
Mi se pare direct o trunchiere a personalitatii copilului, o alienare, o cenzura inutila, o imixtiune neconstructiva in lumea lui imaginara, o interferenta nedorita cu creativitatea lui nativa, cu inteligenta lui emotionala care nu numai ca trebuie dezvoltata ci si sustinuta.
De unde si pana unde teama asta ca va deveni agresiv daca se joaca cu pistolul, cu arcul sau cu sabia de lemn? Copilul meu are de toate, facute unele chiar de taicasu si e cel mai blajin, nonviolent si cu bun simt copil din toata clasa, o spun cadrele didactice nu eu, eu stiam deja asta. Si trage cu prastia, cu arcul, cu pusca, pistolul, cu mitraliera, cu tuberman cu de toate. Nu trage in cineva cu obiecte ce ar putea rani, trage in tinte, organizat, sau imaginar, la joaca in parc cu copiii. Nu va deveni terorist, garantez. Nu va deveni violent. Nici daca joaca jocuri cu tancuri si avioane de lupta nu va deveni tanchist, nici aviator. Nici fetitele care se joaca cu papusile nu vor deveni toate mame si in nici un caz nu se dezvolta sexual mai devreme sau nu dezvolta comportamente deviante. Nici fetitele carora le place sa se imbrace frumos si sa poarte par lung de ex. nu inseamna ca vor deveni pitipoance sau femei usoare. Nu inseamna nici ca vor deveni musai designeri sau hairstylist, nu inseamna nimic ! Inseamna ca experimenteaza, isi extind orizontul, isi folosesc imaginatia, creativitatea, imita, socializeaza, invata, se dezvolta, se exprima, se joaca !
Lasati oameni buni copiii sa se joace si sa se exprime !
Oliwia spune:
Nici mie nu imi plac armele, dar i-am luat si pistol si sabie, atunci cand a cerut. Nu s-a jucat cine stie ce cu ele. Prefera jocurile pe calculator, care sunt mult mai nocive din punctul de vedere al violentei decat armele de jucarie, si la care m-am saturat si eu de cand opun rezistenta. Sincer, as prefera sa se prefaca ca trage cu pistolul prin casa, asta pana la urma inseamna miscare.
ruxandra_sb spune:
Ne jucam cu di tate.. mitraliere zgomotoase, pusti cu luneta, sabii din burete, sabii confectionate lemn - handmade , pistoale de pirati, arcuri cu sageti, toporisti indiene, tot felul de bete si toiage, ce mai inventeaza/mesteresc..
Si eu m-am jucat cu ele.
Maeve spune:
Eu i-am cumparat fiica-mii pistol dar papusi Barbie nu. Mi se par mult mai nocive cele din urma
A. se joaca cu prastia, masinute, papusi, dinozauri, ponei, elicoptere, lego, de toate. In opinia mea nu ar trebui sa existe jucarii pentru fete si pentru baieti. Ei singuri pot decide ce jucarii prefera si nu inteleg de ex parinti de baieti din parc care nu le permit sa se joace cu papusa si caruciorul fiica-mii pe motiv ca "sunt de fete" - cand un baietel isi dorea asa mult sa impinga caruciorul si sa analizeze papusa. Singurele jucarii pe care nu l-am incurajat (e drept ca nici ea nu a cerut) au fost papusile Barbie pe care nu le pot suferi.
22+
A (15.07.2007)
Raza de soare spune:
Nu am citit restul postarilor, dar va spun parerea mea.
Aveam vreo 14 ani, cand unul dintre frati, mai mare si mai istet, desi nu mai avea varsta pentru tras cu pistolul, nu's de unde a venit cu o dracovenie din asta, cu capse. A inceput sa impuste in stanga si-n dreapta, tachinandu-ma. A tras... si-a tras... si-a tras... pana mi-a tras fix in urechea dreapta!
Nu va puteti inchipui vreodata durerea pe care am simtit-o... Timp de o saptamana nu am auzit NIMIC si nici in zi de azi nu suport sa mi se strige langa ureche, pentru ca ma doare imediat.
Asa ca... ganditi-va de 2 ori inainte de a da asemenea "jucarii" copiilor!!!
www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
tanima_i2002 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Maeve Eu i-am cumparat fiica-mii pistol dar papusi Barbie nu. Mi se par mult mai nocive cele din urma A. se joaca cu prastia, masinute, papusi, dinozauri, ponei, elicoptere, lego, de toate. In opinia mea nu ar trebui sa existe jucarii pentru fete si pentru baieti. Ei singuri pot decide ce jucarii prefera si nu inteleg de ex parinti de baieti din parc care nu le permit sa se joace cu papusa si caruciorul fiica-mii pe motiv ca "sunt de fete" - cand un baietel isi dorea asa mult sa impinga caruciorul si sa analizeze papusa. Singurele jucarii pe care nu l-am incurajat (e drept ca nici ea nu a cerut) au fost papusile Barbie pe care nu le pot suferi. 22+ A (15.07.2007) |
CAnd aveam fi-miu 1 an am capatat 1 carucior de papusi de care in scurt timp a ramas numai cadrul cu roti. A impins la el pe afara mai bine de 1 an. Si nu numai el. Toti baietii se certau pe el. Ajunsesera toate mamicile sa le cumpere la baieti carucioare de papusi . Mi-am luat multe injuraturi, dar copii au fost fericiti. I-am cumparat si nou dar nu a tinut la el, l-a rupt repede. Tot fierul ala pe roti a avut succes si viata lunga. L-a preluat si soru-sa mai tarziu. A fost o adevarata jucarie ptr multi copii.
tanima_i2002 spune:
citat din mesajul lui Raza de soare Nu am citit restul postarilor, dar va spun parerea mea. Aveam vreo 14 ani, cand unul dintre frati, mai mare si mai istet, desi nu mai avea varsta pentru tras cu pistolul, nu's de unde a venit cu o dracovenie din asta, cu capse. A inceput sa impuste in stanga si-n dreapta, tachinandu-ma. A tras... si-a tras... si-a tras... pana mi-a tras fix in urechea dreapta! Nu va puteti inchipui vreodata durerea pe care am simtit-o... Timp de o saptamana nu am auzit NIMIC si nici in zi de azi nu suport sa mi se strige langa ureche, pentru ca ma doare imediat. Asa ca... ganditi-va de 2 ori inainte de a da asemenea "jucarii" copiilor!!! www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami! Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura. |
Noi avem pistoale cu capse si cu bile, dar niciodata nu a avut voie sa foloseasca "armamentul". Ala mi se pare si mie tare periculos. Asa ca zace pe sifonier. Pana il voi arunca la gunoi. dar nu stiu de ce l-am mai tinut pana acum.
andruskandu spune:
citat din mesajul lui tanima_i2002 CAnd aveam fi-miu 1 an am capatat 1 carucior de papusi de care in scurt timp a ramas numai cadrul cu roti. A impins la el pe afara mai bine de 1 an. Si nu numai el. Toti baietii se certau pe el. Ajunsesera toate mamicile sa le cumpere la baieti carucioare de papusi . Mi-am luat multe injuraturi, dar copii au fost fericiti. I-am cumparat si nou dar nu a tinut la el, l-a rupt repede. Tot fierul ala pe roti a avut succes si viata lunga. L-a preluat si soru-sa mai tarziu. A fost o adevarata jucarie ptr multi copii. Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) si Miruna (1 febr 2009) |
Si eu i-am luat lui Andrei carucior de papusi... si ce l-a mai plimbat. La un moment dat o fetita i-a rupt o roata... apoi toate rotile i-au fost inlocuite cu unele de la o masina de plasic mare, fixate cu chestie de-aia in care se prind baloane si capse de la umerase din magazin (pe care e scrisa masura). Si asa a mai fost folosit vre-un an-doi prin casa. A ajuns la o nepoata apoi.
Oliwia spune:
Pana acum credeam ca al meu fecior e unicat, plimband un carucior de papusi... dar vad ca mai sunt cazuri