Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (37)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

betty , bobita sunte mortale

betty listeria din cate stiu se manifesta zgomotos si acum sa fim serioase pana acum nu am facut listerie nici una ..taman acum vom face in sarcina

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

21 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Betty cel mai bine iti dau site-ul meu de capatai cand vine vb de boli . Sunt o ipohondra innascuta si pana nu ma documentez pana imi sar capacele nu ma simt in largul meu

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Afectiuni-asociate-sarcinii/listerioza-a-infectia-cu-listeria-monocytogenes_1089

20+
viitoare mamica de
Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

la 18 30 trebuie sa fiu la eco , va tin la curent cu evenimentele

daca papati normal , va spalati pe manute , spalati bine fructele si legumele , incercati sa tarati termic produsele crude (carne in special ), eu zic ca mari probleme nu sunt

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

21 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Afectiuni-asociate-sarcinii/listerioza-a-infectia-cu-listeria-monocytogenes_1089

Mai incerc o data sa vad poate merge link-ul

20+
viitoare mamica de
Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Gata fetele am fost si mi-am ridicat analiza si se pare ca am o mica candida. Mi-a dat ovule si nu stiu ce sa fac sa le iau? Am sunat-o pe doc si nu mi-a rasp mai incerc mai tarziu.
In legatura cu toxo eu nu am imunitate dar nici doc nu mi-a spus nmk sa evit mezeluri si alte dastea doar sa repet analiza in trim 2 si trim 3. Sa inteleg ca in sarcina esti mai predispusa la toxo??? Daca nu am facut 24 de ani cum sa fac acum??

19+
Dana

Mergi la inceput

Betty scrie pe google listeria si primul site care iti apare e sfatulmedicului si dai acolo s sunt toate explicatiile. Cauze, simptome, tratament , profilaxie etc
Nu patesti nimic. nu suntem mult mai expuse la infectii doar ca nu avem voie sa le facem.

20+
viitoare mamica de
Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Olimp, iti tinem pumnii!!

Dana, nu cred ca se pune problema ca ai fi mai expusa. Problema e ca risti sa imbolnavesti copilul. Si tratamentele sunt dificile in sarcina. In plus, eu ma gandesc ca nu conteaza cati ani au trecut fara sa ne imbolnavim. O boala o iei dintr-un singur contact cu virusul/bacteria. Care poate fi la 5, 20, 50 sau 70 de ani...

Happy_Ama 19+ si Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana29 spune:

stefana0909, am vazut ca intrebai la un moment dat de perna gravidei. Eu mi-am comandat de pe net, pe site-ul pernagravidei.ro. M-a costat 130 de lei, iar acum au avut o promotie cu transportul gratuit. Mi-am comandat perna in forma de semiluna, pentru ca m-am gandit ca o sa-mi fie buna is dupa ce nasc, la alaptare....dar acum parca regret ca nu mi-am luat cea in forma de bastonas, cred ca era mai comoda. Cea pe care mi-am luat-o mi se pare un pic prea mare, greu de manevrat fiind in forma de cornulet, dar oricum e mai bine cu ea decat fara ea. Sotul se amuza cand ma vede cum bag perna intre picioare, ma incolacesc in jurul ei si nu-i mai dau drumul pana dimineata. Un avantaj e si faptul ca acum nu mai am tendinta de a dormi pe spate. Concluzia mea este ca sunt bune la ceva si pernele astea

Delia Rodica, am vazut ca tu esti din Timisoara. Eu merg des acolo si m-am gandit sa-mi fac o morfologie la 22 de saptamani si acolo, dar nu stiu cine e cel mai bun ecografist de la voi. Eu am mai fost odata la dr. Bogdan Muresan, dar as vrea si o alta opinie...nu ai vreo sugestie? Am mai auzid de dr. Cioata, dar stiu ca e extrem de ocupat.

Ele, ma bucur ca a fost totul in regula la morfologie.

Bobitza, si eu iau utrogestan,seara,de 200 si voi lua pana la sfarsitul sarcinii. Eu il iau intravaginal, asa ca nu am efecte adverse.

Eu marti merg din nou la control si vreau sa-mi intreb doctorita despre fier ; am vazut ca foarte multe dintre voi luati. Vitaminele pe care le iau eu, la recomandarea medicului, sunt Femibion 2, si acestea nu contin fier. Eu am avut mereu o mica anemie, dar ceea ce ma sperie pe mine e ca fierul ar putea agrava constipatia. Voi ati patit asta dupa ce ati luat fier?

Sa aveti o zi minunata!

15+

Mergi la inceput

Dana nu suntem predispuse din cauza sarcinii . Ca exista tratament care se da in sarcina pt toate...E prob mare daca faci in primul trimestru ca e copilasul in formare si ii transmiti virusul si lui pana se formeaza placenta si la sfarsitul sarcinii ca il nasti si i-a contact cu zonele tale vesele si se poate infecta (Candida herpes genital , gonoree etc exagerez ) sau i-a contact cu laptele tau sau cu pielea ta si il poti infecta si el nu are sistem imunitar (varicele rubeola gripa TBC). NU suntem mai predispuse numai ca de dorit sa nu facem nimic si din cauza tratamentelor antibiotice.
Amenintarile astea sunt strict sa ne tina la distanta de virusi. Mai bine te feresti.
Noi care nu avem imunitate la toxo e de preferat sa nu luam acum contact cu ea (exista tratament in sarcina si am trecut de primul trimestru asa ca suntem k). Chiar daca nu am facut pana acum nu inseamna ca nu putem face doar ca e de preferat sa nu facem acum .. Uite Bobitza a facut in ultimul an .. la 28 de ani.
Betty stai linistita ca sigur nu patesti nimic. Sansele sunt extraordinar de mici . Eu cred ca la vara o sa ne punem mai multe probleme . Mai ales sa nu mancam la fast food-uri sau de pe la restaurante indoielnice. ...sandwichuri si apa din surse neverificate etc.

20+
viitoare mamica de
Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Diana, multumesc pentru toate informatiile, ma intreb oare de ce se face analiza la listeria daca nu da anticorpi? doar asa sa vezi pe moment daca ai, asta oricum se vede din simptrome ca ati zis ca are simptome zgomotoase.

Olimp abia astept sa vi de la eco sa ne povestesti, Doamne ajuta! Fugi cu Ilinicuta la pozat!
Acum m-a sunat dr. Nicorici sa-mi spuna ca analizele facute ieri sunt relativ ok, doar una dintre transaminaze e usor crescuta a zis sa tin un regim de ficat iar DDmerii au scazut putin ceea ce-i ok, dela 900 si ceva la 800 si ceva.

19+

bebitza

Mergi la inceput