Violenta in scoli - Masuri ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

o solutie ar fi fost si scoala de corectie sau cum s-o numi, dar a fost protestata indelung si aici pe forum...



"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

liliana, solutia este aplicarea legilor si regulamentelor scolare. Acestea exista, sunt clare si explicite.
Daca nu se aplica, trebuie sa gasiti o modalitate de a forta acest lucru. Lipsa aplicarii legii se manifesta in mai toate domeniile vietii sociale, sa recunoastem, insa atunci cand e groasa, lucrurile se misca prin presiuni.
Iar copilul este inca, din fericire, un factor de presiune destul de eficient.
E regretabil ca in alte parti nici n-ai clipit si o astfel de problema este rezolvata iar la noi trebuie sa faci presiuni, insa nu avem altceva de facut.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Rufus ai idee ce spun legile si regulamentele de care pomenesti? Poti sa-mi dai link undeva sau un paste ca sa stiu ce-i spun d-nei directoare luni ?

Am luat legatura azi cu inca 3 mamici, toate avand ceva istorie si povesti similare cu a mea la activ si mi-au promis ca luni vor depune si ele sesizari la modul oficial la secretariatul scolii intre timp demaram si o plangere din partea clasei si vom aduna semnaturile parintilor interesati. E enervant faptul ca multi parinti sunt speriati de demersuri de gen replicand "eee, poate sa aiba probleme si copilul meu, daca se supara directoarea pe noi"

Anul trecut incepuse o alta mamica sesizarea in grup si ne-am lasat induiosati la o sedinta de mama pustiului. Anul acesta, dupa inceperea scolii, se pornise o noua lista dar mama lui ne-a fluturat ceva de genul ca in primavara pleaca din tara cu tot cu copil si s-a tot amanat. Dupa ultimul eveniment am vorbit cu ea si mi-a spus ca nici vorba nu se pune problema de plecare, baiatul va ramane in continuare in clasa in care e.

Practic sunt prima din clasa care face un demers oficial catre directoare, eu sper din toata inima sa rezolvam ceva dar va spun sincer nu cred ca mutarea lui la alta clasa sau alta scoala va rezolva problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Eu cred ca ar trebui sa consulti un avocat, sa vezi ce responsabilitati are scoala si apoi sa o pui in tema pe directoarea, sa-i spui ca daca apar incidente cu urmari traumatizante o sa fie direct raspunzatoare.
Cadrele didactice sunt raspunzatoare de integritatea elevilor, atata timp cat ei sunt in incinta scolii si in timpul programului.
Ce masuri iau profesorii ii priveste. Sa angajeze supraveghetori speciali pentru copii cu probleme, daca nu au alte solutii.
Voi parintii trebuie sa sesizati scoala si inspectoratul in scris, ca sa nu poata spune ca nu au stiut.
Cand faceti sesizarea nu conteaza numarul parintilor semnatari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariavi67 spune:

[quoteDaca, insa, ca parinte, ca parinti (cateodata sunt mai multi, ai mai multor copii)ceri direct mutarea din scoala, sunt slabe sanse sa o obtii. De aceea trebuie o masura intermediara si anume mutarea intr-o clasa paralela din aceeasi scoala. Daca vreti linkuri, am, dar in germana.][/quote]

Sa inteleg ca tu vrei sa importi din Germania metode de dat copii altora afara din clasa si/sau din scoala? Eu cred ca piata romaneasca e suprasaturata si mare parte a ei satula de metode d-astea.

Ce-ar fii sa ne dai niste linkuri, chiar si in germana, despre cum se responsabilizeaza conducerea unei scolii in Germania in situatii de genul asta si ce masuri iau ei in cazuri de violenta in scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Eu vorbesc din postura profesorului care preda la liceu. Aici cazurile elevilor agresivi, recidivisti (cazuri extreme) se finalizeaza pana la urma cu abandonul lor scolar.
De obicei scoala aplica urmatoarele masuri graduale:
avertisment, mustare, eliminare pe 3-5 zile, scadearea notei la purtare, mutare disciplinara in alta clasa, mutare disciplinara in alt liceu, exmatriculare din liceu (cu drept de reinscriere la alt liceu, in acelasi an scolar sau fara drept de reinscriere in anul respectic) sau exmatriculare fara drept de reinscriere in oras.
Se incearca consilierea elevului cu psihologul scolii, mai sunt chemati si parintii.....
In general parintii elevului agresiv nu-l muta ei si atunci scoala trebuie sa aiba un dosar solid (compus din hartii) ca sa-l poata da afara din scoala.

Cum scriau si fetele pe de o parte sunt parintii celui agresat, pe de alta sunt parintii celui agresiv. De multe ori partea agresiva vine cu cate o poveste induiosatoare, cu promisiuni......se voteaza in consiliul profesoral si i se mai da o sansa....

Alteori incep un demers agresiv prin plangeri pe la inspectorat, cum ca al lor copil este discriminat......si de aceea a ajuns sa fie agresiv...sa se poata apara si el cumva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariavi67

Citat:
Daca, insa, ca parinte, ca parinti (cateodata sunt mai multi, ai mai multor copii)ceri direct mutarea din scoala, sunt slabe sanse sa o obtii. De aceea trebuie o masura intermediara si anume mutarea intr-o clasa paralela din aceeasi scoala. Daca vreti linkuri, am, dar in germana.]


Sa inteleg ca tu vrei sa importi din Germania metode de dat copii altora afara din clasa si/sau din scoala? Eu cred ca piata romaneasca e suprasaturata si mare parte a ei satula de metode d-astea.

Ce-ar fii sa ne dai niste linkuri, chiar si in germana, despre cum se responsabilizeaza conducerea unei scolii in Germania in situatii de genul asta si ce masuri iau ei in cazuri de violenta in scoala.

"The greatest discovery of my generation is that a human being can alter his life by altering his attitudes of mind." - William James


Nu degeaba ai avertisment.

Nu este nimic altceva decat regulamentul scolar al scolilor din Bayern ( nu stiu cum este in alte landuri, presupun ca la fel).
Ca sa nu se creeze confuzie, aici sunt masurile disciplinare: http://www.mobbing-wiki.de/index.php?title=Erziehungs-und_Ordnungsma%C3%9Fnahmen_Bayern

Si mai pun un link cu un copil mai mare care a fost indepartat de catre directiunea scolii din clasa ca urmare a atacurilor pe FB asupra unor colegi: http://www.lhr-law.de/magazin/presse-und-medienrecht/versetzung-in-parallelklasse-nach-mobbing-auf-facebook
Parintii agresorului au protestat, dar judecatorul a dat dreptate directorului scolii.

Acelasi lucru se intampla si in alte parti: http://www.torontosun.com/2011/09/29/10-year-old-just-wants-bullying-to-stop
"(...)Staff at West Lynde Public School have worked tirelessly to help — moving the bully to another class and suspending him, among many other things."

Copiii violenti sunt consiliati psihologic in scoala sau in centre de terapie. Este de la sine inteles ca se doreste rezolvarea problemelor lor de comportament, insa este ceva de durata, nu se poate peste noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

liliana, sunt doua cai de "atac": ce scolara (conform regulamentelor scolare general si al scolii respective, pe care l-ai semnat cu siguranta la una din sedinte) si legea reglementata de CC si CP.
Sanziana a zis mai jos, in linii mari, ceea ce prevede regulamentul scolar, cu precizarea ca elevul respectiv (citind ce scrii tu aici) trebuia pana acum sa aiba cel putin avertisment si scaderea notei la purtare.
Precizez de asemenea (pentru cei cu chef de cearta si mistouri) ca mutarea disciplinara in alta clasa sau alta scoala nu inseamna ca se ia un elev violent de pe capul unora si se arunca pe capul altora, ci se urmareste responsabilizarea deopotriva a elevului si a parintelui, plus ruperea elevului din mediul in care s-a obisnuit sa fie violent; in noua locatie poate face la fel sau, cu ajutor si consiliere, o poate lua de la un nou inceput. Este o practica destul de uzuala, adica nu trebuie sa judece curtea martiala.
Dar pentru asta trebuie sa exista o reclamatie, o directoare de la una din fete ne-a spus clar: oameni buni, nu merge pe vorbe, trebuie sa am reclamatie pentru a putea sa iau masuri asa cum trebuie. Deci eu as incepe cu o reclamatie scrisa si inregistrata, in numele a mai multor parinti daca exista (conteaza, conteaza foarte mult chiar)si o discutie sincera cu directoarea prin care iti arati hotararea ta mergi pe calea legala exact atat cat trebuie ca se se rezolve problema.
Pntru ochi vanat, cap spart, buze zdrelite, poti depune (si trebuie musai) plangere penala la politie si scos certificat medico-legal. Procedurile sunt simple. Nu-ti fie teama, nu-l baga pe pusti la puscarie, in schimb cred ca parintele va avea alta atitudine.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

La mine in clasa (a Ix a, unde sunt diriginta ) la sfarsitul semestrului I, in ultima saptamana de scoala, in ora de educatie fizica (eu nu predau educatie fizica)o fata si un baiat au ajuns sa aiba un conflict de la.....el a ciupit-o de fund, ea a sarit si l-a muscat de mana, el ia mai dat una peste fund, ea l-a mai muscat o data si atunci el i-a tras un pumn in gura.
Au venit parintii ambelor parti, concluzia a fost ca ambii au gresit si s-a dat urmatorul verdict:
-mustrare scrisa, in care am precizat urmatoarele: mustarea scrisa atrage dupa sine scaderea notei la purtare, dar....exista in regulament un articol...."daca elevul timp de 8 saptamani nu mai comite nicio abatere, dirigintele poate sa-i retraga sanctiunea de scadere a notei la purtare". Si am mai facut o precizare:cine va comite o noua agresiune fata de celalalt va fi mutat disciplinar in alta clasa.
Deocamdata suntem in cele 8 saptamani de monitorizare, copiii se comporta frumos unul fata de celalalt, au recunoscut ca a fost un conflict spontan, prostesc si-l regreta amandoi.

Stiti cat de greu se adopta sanctiunea de mutare disciplinara?
In primul rand se analizeaza situatia conflictuala in care a fost elevul (de ce, cum, daca mai poate ramane acolo.....apoi unde il mutam:dirigintele care il primeste trebuie sa accepte (noua clasa sa fie una linistita si fara conflicte, caci daca exista si acolo 1-2 elevi cu trecut agresiv, nu merge....ce rezultate are elevul, nu vei muta un corigent intr-o clasa fara corigenti)
Asa cum zicea si Rufus sunt decizii greu de luat, nu din rea vointa ci pentru ca trebuie judecat foarte obiectiv totul. Si nu este simplu.

Nu stiu cum este la generala, dar la liceu mi se pare mai complicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nici la generala nu e asa usor.
Fii-mea a avut in clasa un astfel de copil agresiv.
Lucrurile s-au miscat greu, s-a cerut clementa pentru copil deoarece invata bine, mamica singura si pana la urma mama celui agresat a facut reclamatie la Politie.
Politia a dat curs reclamatiei, a venit la scoala si s-a reusit calmarea spiritului agresiv.

Celalalt baiat agresiv, a luat nota mica la purtare. A suferit cand nu a luat bursa si apoi s-a cumintit.

Mergi la inceput