Ajutor ! Beta HCG a crescut foarte putin!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Acifol ( acid folic) trebuie sa iei deja, pvine aparitia defectelor de tub neural la fat. Vitamine - vezi daca iti recomanda medicul, al meu de exemplu nu recomanda.

Nu porni de la ideea ca vei pierde sarcina. Intr-adevar, 25% din sarcini se pierd in primul trimestru, deci exista aceasta posibilitate dar noi trebuie sa gandim pozitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaOficial spune:

Lavi Incep sa prind incredere in ecografii, bineinteles facute cand este necesar si nu doar de dragul de a actualiza albumul cu poze al bebelusilor din burtica. :)
Ai mare dreptate cu dublarea HCG-ului si exemplul tau m-a linistit si bucurat...Daca exista cazuri de beta HCG nedublat in 3 zile si nastere finalizata cu o minunatie de copil sanatos, am putere sa gandesc pozitiv si eu! Trebuie sa am !

Emilia Vai, nu stiam ca sunt atat de dese cazurile de mutatii de acest gen. Vorba ta, ma gandeam ca mie nu mi s-ar putea intampla asta...Am sa investighez istoricul familiei si voi face analizele de la synevo pentru a ma asigura ca totul este bine si din acest punct de vedere. Iti multumesc pentru explicatii!

Vio Vio, iti multumesc pentru sustinerea morala, de care am mare nevoie in aceste clipe...in care supararea nu e buna pentru bebelusi...
Sarcina usoara si sanatoasa si tie!

Lavi Acid folic am luat din luna in care am simtit ca sunt insarcinata, pana sa fac testul care mi-a confirmat produsul intuitiei....Joi voi avea prima intalnire in adevaratul sens al cuvantului cu ginecologul si am sa o intreb de vitaminele necesare. Sunt de acord cu tine, gandirea pozitiva aduce beneficii reale! Incerc sa nu ma gandesc la problemele care mai apar la unele mamici...Doamne...sper sa nu ni se intample si noua!


Va multumesc fetelor! Sarcina usoara mamicilor si multa sanatate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Medicul meu ginecolog nu recomanda de obicei vitamine, doar acid folic la inceput si fier dupa sapt 20 daca apare anemia clasica in sarcina.
In cazul meu insa cand i-am zis ca iau a fost foarte pro si mi-a zis doar sa incerc sa nu iau in fiecare zi daca incep sa ma ingras prea mult pentru ca B-urile dau pofta de mancare.
Sunt luna a 8-a acum si am luat 10 kg deci vitaminele n-au avut efect de ingrasare, doar s-au dus pe unde trebuie adica mai mult la bebe mic.
La subforumul de gravidute cu trombofilie precum si la aspirante optimiste si pe la diferite odisee vei vedea semnaturi ale unor fete care au mutatii si au pierdut sarcini din cauza asta. Din pacate pentru ca mutatiile respective nu cauzeaza mult rau oamenilor tineri, ele sunt descoperite cam prea tarziu. Pe vremea mamei mele nici nu se stia de trombofilie si de aceea a pierdut 6 sarcini pe motiv ca "e slaba de mijloc!" sau "exces de foliculina".
Halal diagnostic, ce sa zic! Si erau medici din Bucuresti de la spitale cat de cat ok (Giulesti de exemplu).


33+ Anna Patricia
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Emilia, exact la fel si medicul meu, acid folic de la inceput si fier dupa 20-22 de saptamani. Al meu da fierul la toata lumea, preventiv, pentru ca atunci isi face bebelusul rezervele de fier care sa-i ajunga in primele 6 luni dupa nastere.

Bravo pentru numai 10 kg luate pana acum , eu in sarcina nr 3 am reusit sa iau numai 10 pana la final si a fost excelent, m-am simtit in forma si foarte activa toata sarcina. Dupa nastere am ramas cu vreo 5 kg in plus care s-au dus in primele 4 luni de alaptat. Bebe a avut 3330g deci nici gand sa fi fost subalimentat.

Pana la urma conteaza foarte mult ca fiecare sa faca ce ii spune medicul ei personal, care stie cazul per ansamblul lui.

Eu sunt de acord ca tu ai trombofilie, mama ta la fel si mai sunt destule gravide pe aici cu aceeasi boala, in special cele care au avut probleme de fertilitate sau care au pierdut mai multe sarcini. Dar mi se pare putin exagerat sa transformi trombofilia intr-un bau-bau care pandeste pe toata lumea. Nu toata lumea o are iar analizele de trombofilie nu fac parte din analizele care se fac, in mod normal, in sarcina. Cred ca nicaieri in lumea asta nu se fac analizele de trombofilie de catre toate femeile care raman gravide.
Dupa cum nu se fac nici cele de tiroida, glicemia provocata si multe altele. Sunt sute de analize posibile, se fac numai acelea care au o probabilitate sa iasa prost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaOficial spune:

Acum ca mi-am gasit medicul potrivit, am sa o ascult cu strictete. Mamici, eu aveam inainte lipsa de calciu...E posibil ca acum sa mi se accentueze. Oare calciul extras din corali de la farmaciile naturiste este bun pentru bebe ?

Emilia Esti o mami sexy cu doar 10 kg in plus! Vei scapa de ele repede !
Acum cativa ani, medicina nu era atat de avansata iar medicii nu puteau mereu interpreta corect analizele si simptomele unei persoane... Soacra mea ma suna zilnic si imi repeta sa nu fac ecografie pana in luna a 4-a de sarcina, ca pe vremea ei ... nu se faceau deloc.
Acum, slava domnului, a evoluat medicina, se mai lucreaza la mentalitate...dar ne aflam pe drumul cel bun.

Lavi Ai dreptate, Lavi, nu toata lumea face aceste analize, dar daca exista antecedente in familie clar este bine sa fie facute! In cazul meu nu exista din cate stiu....Nici macar o pierdere de sarcina... Mama mea a facut 2 avorturi la initiativa ei...Nu pierdere nedorita...
Oricum am sa investighez eventuale nereguli si in familia sotului, doar de la el este gena gemenara si sper ca am luat doar atat...nu si eventuale probleme..:)

Va mamici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Soarca mea e medic si mi-a confirmat o data in plus ca ecografiile nu dauneaza fatului in nici un fel. Am facut pana acum in sarcina asta 19 ecografii si urmeaza sa mai fac inca 1 sau 2 pentru ca e foarte importanta mai ales acum in trimestrul 3 masurarea rezistentelor pe arterele uterine pentru ajustarea la nevoie a dozelor de anticoagulant.
Stiu o graviduta care a avut o sarcina cu risc foarte mare si a facut cate o ecografie pe saptamana de la 7 saptamani pana la 37 cand a nascut plus un RMN fetal si o amniocenteza si bebe care are acum 3 ani este perfect sanatos, nu are nici un fel de problema.
Inainte de aceasta sarcina pierduse deja cateva sarcini si una dintre ele nu se eliminase bine, ea nu mersese la eco si ajunsese in prag de septicemie.
Ecografia nu e absolut deloc daunatoare, spre deosebire de radiografie. Daca ar fi danunatoare nu s-ar face cel putin una pe trimestru chiar si in sarcinile fara risc.
La sarcinile gemelare mi se par cu atat mai importante ecografiile pentru ca Dublu Test, Dry Test, Triplu Test nu sunt atat de relevante ca la sarcinile obisnuite si un ecografist bun poate diagnostica eventuale probleme ale copilasilor prin ecografie astfel incat sa poti lua decizii informate. Pe vremea parintilor nostrii nu se faceau ecografii pentru ca nu exista aparatura (cand era mama gravida cu mine exista 1 ecograf la Fundeni si altul la Panduri, atat). Si vecina mamei a facut un copil cu sindrom Down si s-a chinuit toata viata cu el. Daca ar fi facut o ecografie poate ar fi luat alta decizie si viata ei ar fi fost alta.
Sunt de acord ca analizele de trombofilie nu sunt standard pentru toate gravidele insa daca conceptia are loc prin fertilizare in vitro in protocolul de FIV majoritatea medicilor includ Clexane, indiferent daca este dovedita necesitatea lui sau nu pentru ca nu afecteaza negativ fatul, creste oxigenarea embrionului si totodata sansele ca FIV-ul sa reuseasca.
Ma surprinde ce spui referitor la glicemia provocata (testul de toleranta la glucoza) pentru ca eu nu cunosc nici o gravida care sa nu il fi facut.


33+ Anna Patricia
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaOficial spune:

Draga Emilia, iti multumesc pentru aceste informatii, acum vad ecografia cu alti ochi si constientizez cat de importanta este pentru binele meu si al micutilor...
Joi am programare la o ecografie intravaginala, sper sa fie totul bine...
Te imbratisez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Nu ai pt ce draguta. Eu ecografii am facut o groaza si inainte de sarcina, pentru ca eu nu ovulam fara tratament si nici cu tratament nu ovulam intotdeauna asa ca faceam lunar cate 4-5 ecografii transvaginale. Nu m-a afectat negativ niciodata procedura aceasta. Mi s-a explicat pe intelesul meu faptul ca ecografia se aseamana foarte mult ca principiu cu ecolocatia sau sonografia. Se trimit unde audio de o anumita frecventa prin corp si cand intalnesc anumite tesuturi se reflecta cam ca intr-o oglinda pentru a crea imaginea. Singura situatie in care putem spune ca "afecteaza" cumva fatul este momentul in care sonda ecografica este indreptata direct spre urechea copilului, caz in care va auzi un sunet similar cu cel al unui tren care ajunge in gara, sunet care il va deranja suficient cat sa isi intoarca capsorul pentru a nu-l mai auzi cu aceeasi intensitate. Totusi nu ii va fi afectat auzul si nu va avea probleme de nici un fel din aceasta cauza. Mai mult decat atat, la un moment dat unul din medicii care mi-a facut ecografie in trimestrul II de sarcina incerca sa pozitioneze sonda inspre urechea copilei suficient cat sa o trezeasca pentru ca dormea intr-o pozitie care nu permitea vizualizarea manutelor si picioruselor. Cum fi-mea n-a avut nici o reactie vehementa la respectivul sunet (adica s-a miscat putin dar nu s-a trezit si nici nu s-a miscat destul cat sa se vada ce ne interesa in clipa aceea) medicul m-a rugat sa beau ceva acidulat in speranta ca poate asta o va deranja cat sa se trezeasca. Remarca a fost "doamna, aveti un copil tare zen si veti fi o norocoasa daca si dupa ce se naste o sa poata dormi in conditii similare de zgomot fara nici un stres"
Cu alte cuvinte sosea trenu-n gara si fi-mea sforaia in voie.

Uite aici mai multe informatii despre ecografie: www.lamedic.ro/Analize-medicale/Ecografia.htm" target="_blank">http://www.lamedic.ro/Analize-medicale/Ecografia.htm
Ecografia este o metoda imagistica, ce permite explorarea organismului cu ajutorul ultrasunetelor, fiind cea mai utilizata examinare imagistica, datorita avantajelor sale:

• Nu iradiaza, fiind lipsita de nocivitate
• Poate fi utilizata in siguranta la femei gravide si copii
• Repetabilitate
• Neinvaziva
• Larga accesibilitate si adresabilitate
• Metoda rapida (diagnosticul se stabileste în timp scurt, rezultate eliberate pe loc)
• Permite ghidarea unor manopere invazive:punctie-biopsie
• Economicitate
• Poate fi utilizata in ambulator, fiind de regula metoda de prima intentie în dirijarea investigatiilor imagistice ulterioare.

Principiul de functionare al ecografiei este derivat din cel al sonarului, dispozitiv utilizat prima data in primul razboi mondial la detectarea submarinelor.
Ecografia se ocupa cu studiul modificarilor suferite de un fascicul de ultrasunete care traverseaza medii cu proprietati acustice diferite. Sursa de ultrasunete este transductorul ( sonda ). Transductorul are o functie complexa fiind alternativ emitator de ultrasunete si receptor de ultrasunete reflectate, intr-un ciclu care se repeta de cateva ori pe secunda.

Tipuri de ecografie :

- ecografia in modul B permite ca fiecarui ecou receptionat sa i se atribuie un punct luminos, luminozitatea acestuia fiind proportionala cu intensitatea ecoului. Imaginea obtinuta este bidimensionala si compusa dintr-o infinitate de puncte de luminozitate diferite. Daca se asociaza luminozitatii o scala de gri se obtin imagini bidimensionale, alb-negru cu o multitudine de nuante de gri intermediare, corespunzatoare ecourilor receptionate.

- ecografia Doppler permite identificarea si cercetarea structurilor vasculare si a fluxului sanguin, a vitezelor de curgere, a rezistentelor la curgere, permitand detectarea anomaliilor vasculare de tip malformatii, stenoze, tromboze, dilatatii, anevrisme. Acest tip de examinare caracterizeaza vascularizatia structurilor lezionale de la nivelul organelor abordabile ultrasonografic.

- ecografia 3D/4D realizeaza imagini tridimensionale si in timp real. Aceasta investigatie este indicata in:
• Obstretica-ginecologie (pentru vizualizarea cu precizie a anatomiei fetale si detectarea malformatiilor)
• Examinarea sanului
• Tumori hepatice
• Litiaza biliara
• Adenopatii


33+ Anna Patricia
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaOficial spune:

Oau, Emilia! Inca o data, iti multumesc! Deja iti sunt datoare! In primul rand mi-ai adus zambetul pe buze datorita micutei tale si a somnucului dulce de bebelus ! Daca pe ea nu a trezit-o ecografia, e clar ca sunetul nu e deranjant! Abia astept sa le vad si eu reactiile micutilor mei, la tot ce ii inconjoara, sa le simt miscarile si inimioarele....
Apropo de ecografia transvaginala...multe mamici spuneau ca aceasta le-a provocat un avort spontan. Ce parere ai? De ce ar deranja oare? Eu nu cred ca asta le-a provocat acelor mamici problemele... Inca nu am facut nici o ecografie transvaginala, dar urmeaza sa fac poimaine, cand am programare... Este dureroasa aceasta ecografie transvaginala?

Te imbratisez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Nu este dureroasa.

In sarcina se face numai in primul trimestru si mai ales daca gravida e mai plinuta, are grasime pe burta si din cauza asta nu se vede bine la ecografia transabdominala ( pe burta). Se mai face si in trimestrele 2 si 3 daca este necesara masurarea colului.

Nu are cum sa provoace avort la o sarcina fara probleme atata timp cat si contactul sexual e permis bine-mersi.

Ti-a recomandat-o medicul sau si pe asta o faci din proprie initiativa?
Ai ajuns la medicul ginecolog care iti va supraveghea sarcina? Acesta e cel mai important si in mod normal iti va face el toate ecografiile, mai putin cele morfologice. ( la 12 si 22 de saptamani) care de obicei se fac de catre medici supraspecializati in ecografie fetala.

Mergi la inceput