Ajutor ! Beta HCG a crescut foarte putin!!!
Buna dimineata mamici. Am o mare ingrijorare. Sunt insarcinata in saptamana a 8-a si am facut la distante de 2 zile testul beta HCG care mi-a iesit in prima zi 6454 si la 48 ore 7157. Este o crestere mica..in nici un caz o dublare! Am motive reale de ingrijorare?? Am mai auzit mamici la care cresterea HCG-ului nu era mare, dar au avut o sarcina sanatoasa.
Raspunsuri
VIOIKA76 spune:
Buna dimineata !
Eu nu ma pricep la valorile Bhcg dar spui ca esti in saptamana 8 ,ai putea sa te duci sa faci un eco sa vezi daca exista activitate cardiaca si daca sarcina decurge normal.
Bafta multa !
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum29+
AdinaOficial spune:
Multumesc pentru raspuns, chiar acum ma pregatesc sa merg la un eco. Multe mamici spun ca e mai bine sa nu faci beta HCG pentru ca te sperii degeaba, dar....
Tu l-ai facut ?
Multumesc!
VIOIKA76 spune:
Eu nu am facut la nici una din sarcini ,am mers direct la eco si la mine s-a vazut de la 5 saptamani si 5 zile ca este plasat in uter si nu in alta parte,apoi am facut eco sa verificam inimioara si celelalte analize.S-a vazut la eco ca sarcina decurge bine.
Cred ca ar trebui sa iti gasesti un medic si sa asculti de el si sa-i ceri parerea cand te ingrijoreaza ceva.
si acum29+
suzieq spune:
Adina, probabil ca ai primit deja un raspuns, ce stiu eu este ca in betaHCG-ul asta creste rapid la inceputul sarcinii, nu cred ca mai e relevanta analiza in saptamana a 8-a.
lavi02 spune:
Analiza ti-a fost recomandata de medic sau ai facut-o la initiativa ta?
Daca a fost recomandata de medic lasa -l pe el sa o interpreteze, daca a fost la initiativa ta mergi la medic, la varsta asta e mai relevanta ecografia decat testul. Are sens testul numai daca medicul nu vede nimic in uter si suspecteaza o extrauterina.
Eu n-am facut testul de sange la niciuna din sarcini, am facut test de urina si apoi am fost la ecografie la momentul potrivit.
emilia.m spune:
Mie mi-a crescut beta greu la inceput.
Dar am descoperit trombofilie imediat si am inceput sa iau un complex de B-uri si Aspenter si a fost ok.
Cresterea mea a fost de la 83,8 la 123,7 dupa 48 ore. Am fost la Uscatescu la Fundeni, mi-a dat Medyn (Femibion e la fel de bun dar eu cu tiroida mea n-aveam voie iod) si Aspenter 1/zi si dupa 72 ore beta a crescut la 635,9.
33+ Anna Patricia
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic
AdinaOficial spune:
Buna fetelor. Am fost la medic...
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri, m-ati incurajat si calmat.
Suzi Din cate am inteles, ar fi trebuit sa tot creasca valoarea lui beta HCG pana in saptamana a 12-a apoi sa scada pana in saptamana a 18-a.
Lavi Am facut analiza la initiativa mea, citind pe forumuri ca daca se dubleaza la 48 ore, sarcina e perfecta si ca nu am motive de ingrijorare. Mi-am dorit sa evit ecografiile ( un medic din SUA mi-a recomandat sa fac maxim 3 toata sarcina) dar se pare ca nu e posibil. Am facut astazi eco si am aflat ca am sarcina normala dezvoltata in uter, cu gemeni . ( Un motiv de bucurie dar si de ingrijorare ... la sarcina gemenara nu trebuia sa creasca chiar mai mult decat dublu?? )
Emilia Iti multumesc pentru sugestie. Am joi programare la ginecologul care se ocupa de sarcina mea si daca se confirma(cu eco intravaginal) bataile inimioarelor micutilor, dar si lipsa dublarii HCG, voi lua tratament. Ma simt mai bine acum cand stiu ca exista solutii.
Va multumesc mamici! Va imbratisez!
lavi02 spune:
Adina, nu e chiar asa de speriat cu ecografiile. Din ce s-a studiat pana acum ele nu sunt daunatoare.
Felicitari pentru sarcina si pentru gemeni!
Nu trebuie sa creasca mai mult decat dublu daca sunt gemeni. Gandeste-te: fiecare copil da azi un hcg in valoare de x, atunci 2 copii dau 2x. Peste 2 zile, fiecare copil isi dubeaza hcg-ul pe care il transmite mamei, deci fiecare da cate 2x. In total 4x. Deci daca azi ai 2x, peste 2 zile ai 4x, s-a dublat.
Dublarea nu e o regula stricta, prietena mea a facut dupa 3 zile si nu i s-a dublat iar fetita e mare, are un an si ceva.
emilia.m spune:
Adina, tratamentul cu Aspenter trebuie sa fie prescris de hematolog, nu recomand sa iei de capul tau daca nu ai nevoie ca sangele sa fie fluidizat pentru ca poate creste riscul de sangerare.
Ai antecedente in familie de tromboze venoase, probleme de circulatie sanguina, pierderi de sarcina, copii nascuti cu greutate mica la nastere...?
Mama mea a avut 6 pierderi de sarcina in primele luni si una cu sarcina gemelara la 7 luni, are varice, a fost in prag de accident vascular cerebral si mi-a fost clar ca trebuie cautat ce am mostenit de la ea si luat tratament din timp sa nu patim doamne fereste ceva eu sau bebe.
Analizele de trombofilie / mutatii sunt MTHFR, PAI, LEIDEN, Factor XIII, Homocisteina. Gasesti preturi pe site-ul Synevo daca dai cautare dupa denumirile lor sau dupa profil trombofilie si mai multe informatii gasesti aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174924&whichpage=1.
Eu tratamentul l-am inceput inainte sa fie detectate bataile inimii. Exista zeci de cazuri aici pe forum de gravide care au auzit bataile inimii la ecograf, au respirat usurate ca e totul bine si la urmatoarea eco sarcina era oprita din evolutie dupa care au descoperit problemele si au inceput sa ia tratament inca din preconceptie.
In cazul meu vitaminele au contat mult pentru ca la mutatiile genetice pe care le am eu (MTHFR dublu heterozigot) nu se asimileaza bine acidul folic.
Femibion Sarcina Sanatoasa 1 sau Elevit poti lua deja din clipa asta, sau macar Acifol care se recomanda si in preconceptie. Nu are sens sa astepti cu asta, ca rau nu fac niste vitamine.
Initial credeam ca mutatiile astea sunt rare si gandeam "care sunt sansele sa am eu asa ceva?"
Dupa ce am facut analizele si am vazut ca am mutatii mi-au zis mai multi medici "isteti" sa nu le iau in seama ca merge sarcina si fara atatea tratamente ca asta e o boala nou descoperita, a secolului 20... ca toata lumea are mutatii si nu toata lumea ia Aspenter sau se inteapa cu Clexane si totusi copii se tot nasc...
Am preferat sa ascult de dr Uscatescu, sa urmez tratamentul dat de dansa si acum cu tot Aspenterul luat pana la 28 sapt si cu tot Clexane-ul facut de la 13 saptamani pana in ziua de azi rezistentele mele pe arterele uterine si ombilicale sunt spre limitele superioare deci e clar ca sangele meu s-ar fi coagulat in sarcina intr-atat incat copilul nu ar fi supravietuit fara anticagulante si vitamine (rezistente crescute indica sange ingrosat si cu cat e sangele mai ca bulionul cu atat ajung mai greu nutrienti la copil).
Mult succes sa fie bine gemenasii
33+ Anna Patricia
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic
VIOIKA76 spune:
Adina felicitari pentru gemeni !
Eu zic ca nu trebuie sa abuzezi de eco dar nici sa ai probleme si sa stai fara sa faci eco de teama . Vezi ce te sfatuieste si ginecologul.
Sarcina usoara in continuare !
si acum29+