Metode de adormit bebelusul...?
Raspunsuri - Pagina 2
izabela88 spune:
pe mine m-a terorizat matusa mea,cand venea pe la noi,in vacante,cu somnul de amiaza...obligatoriu ma faceam ca dorm,pana pleca,mai apoi priveam peretii,vre-o 2 ore,pana se trezea si verisoara mea.aveam 5-6 ani si multe lucruri interesante erau de facut pe afara(stam la tara)...mi-am propus sa nu-i impun copilului meu ore de somn,dar si-a facut singura program,doarme dupa amiaza cate o ora jumate-doua si seara pe la 11.30 cade "rapusa" de oboseala.
adoarme (si adormea),cand i se face somn,pe unde apuca,indiferent de locatie si cat de liniste/galagie,lumina/intuneric e. cand era bb mai adormea cand o luam in brate,pe umar,cand o tineam sa eructeze,sau pe pieptul lui tati.nu am leganat-o deloc,nu am vrut si nici nu am lasat pe altii.
mai puneam muzica,sau ii cantam eu,asa,ca sa-i imbogatesc "cunostintele" si ea adormea. imi placea si mie sa o mangai pe frunte,pe cap'sor,dar nu cu scopul de a o adormi,doar de drag.
http://www.youtube.com/watch?v=NVME-Zzib9c
http://www.youtube.com/watch?v=4UlZyuFiGks
http://www.youtube.com/watch?v=uernFiP2M3o
sper sa reusiti sa adormiti cu sugestiile noastre muzicale,astea 3 erau in "top" inca din burtica
danangie spune:
ALESSIO acum 4 ani si 8 luni.....mereu l-am adormit noi: la inceput cam pana la 1 an si 4 luni l-am leganat de-am innebunit , pe urma stateam langa el si vreo 40 min spuneam cantecele, povesti, poezii.
MATTIA care acum are 3 ani si 4 luni....trebuia sa stam langa el ....putin leganat....si sa asteptam sa adoarma. La inceput nu ii placeau cantecelele sau povestile....acum nu poate adormi fara ele
MARCO care acum are 2 anisori....de la inceputul inceputului a adormit singurel. Vazand ca atunci cand il pun in patut nu plangea.....am profit sa ma "retrag" si sa il las sa adoarma.....cateodata cand mai era agitat din cauza colicilor il mai plimbam, nu leganat, prin camera inainte si-napoi......sau il puneam pe burta si il "bateam " usor" la fundulet.....adormea instantaneu......mereu le-am lasat la toti o lumina de noapte asta ca sa nufie intuneric bezna.....si las usa deschisa la camera.
Alessio Michele (4 ani si 7 luni) , Mattia Gabriel (3 ani si 2 luni ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 11 luni) ! .
Pozici cu noi
andruta1 spune:
la noi seara este asa: dupa baita, bem laptele, mergem in pat, citim o poveste si apoi stingem lumina; problema e ca nu adorm singuri, doar cu mine langa ei..
andacos spune:
vai ce amintiri minunate!!!!
Chiar am visat asta noapte(desi nu am citit pina astazi subiectul asta)cum adormeam eu cocutza,ori in bratze(cit am putut s-o tzin in bratze ca a fost tare mare si greu),si-i cintam:
Nani ,nani ,coca mamii
Nani,nani puiul mamei,
Mititel si galbior(era blondutz)
Ah...uite ca am uitat,stiu ca erau improvizatzii,spuneam ceva si de fatza lui rotunda ca o luna...am uitat insa!!!!
Cind a mai crescut,ne asezam impreuna la prinz si ne luam in bratze si ne iubeam si ne draganeam...insa recunosc ca noi nu ma avut niciodata probleme cu somnul!
Dana