Miruna are 10 ani si de o saptamana merge singura la scoala. Scoala e la 2 km de casa si ea merge cu bicicleta - se intalneste cu o prietena si pedaleaza amandoua. Locuim intr-o zona sigura din punct de vedere al nivelului infractional, insa tot imi tremura picioarele cand se duce undeva singura. La locul de joaca - aflat la 50m de casa - se duce de vreo 2 ani singura cu prietenele ei. Daca merge si Henrik (are 5 ani) mergem si eu sau sotul meu cu ele. Pe strada nu se joaca nici unul dintre ei. Prietenele Mirunei locuiesc in casele de langa noi si curtile sunt deschise (adica exista gard viu prin care se poate trece) asa ca se joaca mereu "in curte".
Miru inca nu are acces la Facebook, nu are un jurnal. Nu cred ca as citi in jurnalul ei decat daca as observa ceva ce m-ar ingrijora. Are o adresa de mail (pe care nu o foloseste) si la care am parola. Pe laptop-ul ei are instalat Kaspersky - cu parental control. Incercam sa fim la curent cu noutatile tehnice in speranta ca vom putea face fatza.
Eu nu fac parte dintre parintii "relaxati". NU stiu daca e bine sau rau insa asa simt eu. Sper sa nu ma transform in "control freak"
Citat: |
citat din mesajul lui giulia71 Vreau sa va intreb, cam de la ce varsta un copil poate sa se plimbe pe strada singur intr-un oras mare, Bucuresti? Precizez ca ar fi prima data. |