Cat de mult ne supraveghem copiii?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Io cred ca o sa va duceti copiii la scoala pana or sa spuna ei STOP.
Pana cand or sa se simta in largul lor si nu o sa le fie rusine ca sunt insotiti de parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

la mine nu o sa fie de ales. cu autobuzul scolii nu il las...si pe jos nu se poate ...e mult de mers, e deal de urcat, vale de coborit...cred ca ar pleca azi de acasa si ar ajunge maine la scoala.
deci,"sofer" scrie pe mine...ani, si ani...am noroc ca fac cu schimbul cu vecina de vis a vis...care are fetitza tot inacelasi an, la aceeasi scoala.

daca as fi fost in romania si scoala sa fie peste strada...poate l-as fi lasat singur dar nu in clasele 1-4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

La fel si eu il duc cu masina ca nu avem alta posbilitate, stam f departe de scoala.Nici nu s-ar descurca singur cu mijloace de transport in comun, ar inseamna sa schimbe vroe 4 sau 4 plus mers pe jos, deci exclus. Asa ca pana isi va lua masina lui il voi duce eu sau sotul. Asa ca e asigurata paza din oficiu.

ps. Eu sunt genul care nu ma intereseaza cum fac ceilalti din jurul meu , ca "aici toti isi lasa copiii singuri", ca "aici" se face sex de la 12 ani,etc. , nu prea ma intereseaza , sa faca cum vor , eu fac cum stiu eu ca e mai bine ptr copilul meu si ptr mine.

Mergi la inceput

citind aici ca sunt parinti care au incredere in copiii lor, m-am gindit sa deschid un subiect separat la Adolescenti despre increderea parintilor in copiii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

aseara aveam o mica criza de identitate in 2 cand ne-am dat seama ca ne cresc copiii si nu vor mai agrea prezenta noastra.

da, io nu vorbesc de control aici, ci cat de amarati si pusi la colt ne simtim de evolutia odraslelor

si ideea mea e ca intotdeauna tre' sa ai un plan. de ex, daca vreau sa-i conduc eu incoace si incolo ca sa stiu unde merg, o sa am cea mai si cea mai masina porche rosu sau o masina de epoca

ca sa se roage ei de mine sa ii duc

si lista poate continua. abia acum m-a starnit.

control?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Michelle, de ce nu vrei sa-l lasi cu busul ?

Eu ii trmit pe toti trei cu autobuzul din septembrie incoace si sunt foarte multumita ca nu trebuie sa mai alerg ca o capra sa-i iau dupa-amiaza si nici nu-i mai scol foarte devreme cind am eu ore de la 8 cu studentii.

Aqai, stiu bine senzatia. Mai ales de fata cu lumea nu mai trebuie pupati, nici tratati de broscutza/papusica/bizonel/iepuras si alte chestii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Michelle, de ce nu vrei sa-l lasi cu busul ?

Eu ii trmit pe toti trei cu autobuzul din septembrie incoace si sunt foarte multumita ca nu trebuie sa mai alerg ca o capra sa-i iau dupa-amiaza si nici nu-i mai scol foarte devreme cind am eu ore de la 8 cu studentii.

Aqai, stiu bine senzatia. Mai ales de fata cu lumea nu mai trebuie pupati, nici tratati de broscutza/papusica/bizonel/iepuras si alte chestii.

Mik.

pt ca nu sunt centuri de siguranta in ele.

ptmine nu e o problema, ca nu conduc mult, in 5 min ajung la scoala. mai fac si voluntariat...deci tot treb sa fiu acolo dimineatza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Am un deja-vu cu discutia cu mersul copiilor pe jos la scoala. Sau cu transportul in comun.
Ca si atunci, o sa spun si acum ca aici nici nu se pune problema. Poti desigur sa-l lasi cu autobuzul scolii daca nu-ti e teama de posibile accidente (cum a zis si Michelle, nu au centuri si-s veeeechi toate), sau de posibili bullies, care sint chiar daca nu peste tot, dar daca nimereste fix copilul tau cu bullies in autobuz? Eu nu vreau sa il traumatizez pe copil si cum toti parintii isi duc/aduc odraslele cu masinile la scoala (proprii sau vecini/prieteni) in clasele 7-8, nu vad nici o problema aici. Depinde de unde va fi liceul, tot cu masina il vom duce/aduce, pina cind ii vom lua una proprie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu nu-mi fac curaj s-o las singura, in cl a 3a, in Bucuresti, desi scoala e la 1 minut de mers pe jos (aproape ca se vede de pe geamul locuintei), si nu e nici o sosea de traversat.

Sunt copii ce vin singuri la scoala, chiar si mai mici...totusi eu inca nu pot s-o las.

A venit o data singura de la scoala, s-a si bucurat ca s-a descurcat, mi-a zis: mami, sunt fetita mare, am venit singura. Pai nu am laudat-o ci am rugat-o pe viitor sa ma sune sau sa astepte in curtea scolii daca iese mai devreme decat e planificat.

Oooof...eu fac parte din generatia cu cheia la gat, mergeam din cl 1 singura la scoala, pe autobuz sau pe jos...unde sunt vremurile alea, cand aveai incredere sa-ti trimiti copilul singur prin oras? Nu aveai nici o grija, chiar daca nu existau telefoane mobile! Unde sunt legile care i-ar pedepsi aspru pe cei ce ar indrazni sa clinteasca un fir de par din capul unui copil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Chestia asta cu dusul la scoala ma framanta si pe mine. M-a strans in spate ce a povestit Marcia03. De acord, e foarte bine ca fetita a reactionat cum a fost invatata, insa ma gandesc cu groaza la ce ar fi putut face un asemenea individ. Imi amintesc de prima saptamana inc are am last-o pe Elisa sa se duca singura la scoala. Nu eram pregatite pentru asta, insa i s-a schimbat brusc, in mijlocul semestrului, orarul... Initial invata dimineata, o duceam eu si la 11 si ceva cand iesea trageam o fuga de la serviciu sa o iau. Statea singura cateva ore, ma suna tot timpul, era cat de cat ok. Insa intr-o vineri a venit si mi-a zis ca de luni invata dupa-amiaza.... Asta inseamna ca trebuia sa plece singura la scoala... A fost ingrozitor de stresant, dar am depasit momentul. A capatat incredere in ea si pana la urma a fost ok. Dar ma gandesc tot timpul ca strada e plina de pericole.

Fascinatie

Inevitabil... Eminescu

Mergi la inceput