Vitamine?

Vitamine? | Autor: MarinaSimon

Link direct la acest mesaj

Salutare mamicilor si viitoarelor mamici! Voi avea si eu un bebe anul ce vine, dar acum ma confrunt cu greturi si ameteli, atat dimineata, cat si pe parcursul zilei. Exista oare niste vitamine care m-ar ajuta sa scap de ele? Ceva destinat gravidelor? Voi stiti, ma puteti sfatui? Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Lipsa de fier, calciu, magneziu si alte cele se determina la gravide doar dupa analize de sange si nu e recomandat sa le iei dupa ureche, ci la sfatul medicului tau.

Pentru greturi pot servi snacks, biscuiti, ceva uscat si crocant, au efect in diminuarea senzatiei de greata. Oricum, nu dureaza mult de obicei, in lunile 3-4 trec de la sine.

Felicitari pentru bebe si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xtraordinary spune:

Buna mamasimon si felicitari pentru sarcina,
in general greturile din primele 12 sapt de sarcina sunt date de hormoni (HCG) si nu de lipsa de vitamine. De aceea nici nu poti face mare lucru impotriva lor...
Eu ma apropii de sfarsitul sarcinii si stiu ca poti lua aproape orice tratament homeopat, inclusiv Cocculine pentru greata si varsaturi. Subscriu la ideea ca trebuie sa mananci inainte de a cobori din pat ceva usor (biscuiti, crackers).
Medicul de familie iti va spune ce analize sa faci, daca nu ai carente te sfatuiesc sa nu iei multivitamine prenatale din proprie initiativa. Trebuie sa iei acid folic, zilnic, primele 12 saptamani.
Daca greata persista dupa sapt 12-14 sau este foarte grava vei fi examinata pentru toxemie (sarcina toxica), dar asta este alta poveste...

EDIT: ghimbirul este f. eficient impotriva varsaturilor - poti alege capsule de ghimbir sau pastilute de supt cu ghimbir, salvie de la DM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarinaSimon spune:

Sfaturile voastre vin la fix. Multumesc mult, chiar ma ajuta sa invat din experienta altora.
Chiar as vrea sa va mai intreb despre vitaminele pe care le-ati luat voi in timpul sarcinii. Ce tratament ati urmat, care e mai bun? Urmeaza sa merg si la medic sa vad ce recomandare primesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

E bun ceea ce ti se potriveste tie. Eu am luat in primele saptamani de sarcina niste multivitamine (elevit pronatal, parca) care-mi dadeau o foame teribila si dupa ce mancam o senzatie de greata si o moleseala maxima. In general aveam un nivel de energie extrem de scazut, oboseam foarte repede. La sfatul homeopatului am renuntat la ele si m-am limitat la tablete cu fier, b12 si acid folic, ca singura mea problema este anemia. Din clipa aia m-am simtit mult mai bine si mai plina de energie. Desi am auzit de o gramada de persoane care s-au simtit f bine cu elevit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Felicitari pt sarcina. Eu am luat pana la 16 saptamani Femibion 1, Acid Folic, si utrogestan. Vitaminele ti le da medicul. Eu am auzit f multe gravidutze cu probleme de la elevit. Mai ales ca te ingrasi excesiv ( eu am luat o saptamana elevit si am pus 2 kg asta in conditiile in care pana la 18 saptamani pusesem 2) Multa sanatate sarcina usoara si asteapta sa vezi cum ies analizele.

23+ David
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarinaSimon spune:

Buna!
Am inceput sa iau Elevit la recomandarea medicului. Ma simt bine cu ele si nu pot sa spun ca mi-au dat pofta de mancare mai mult decat de obicei.
Eu nu prea sunt adepta homeopatiei, prefer sa merg pe medicina clasica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu am luat elevit toata sarcina, mi-a fost f bine cu ele si am pus in total 12 kg (de la 65 la 77). Maine nasc si voi lua si cat alaptez tot Elevit. Si Femibion e f bun dar are iod si eu nu am putut lua din cauza ca iodul e contraindicat in tiroidita autoimuna.

38+ Anna Patricia
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit, Tardyferon, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput