Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (6)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns c.raluca spune:

Buna seara si bine v-am gasit!
Samburelul meu are 7 saptamani si marti l-am vazut la ecograf, cu inimioara batand repede-repede. Mi-a dat ceva emotii, caci la 6 saptamani nu se vede embrionul, am facut testul B Hcg da 72 de ore, dar nici nu s-a dublat, asa ca pana i-am vazut inimioara alergand mult m-am mai stresat.
La prima sarcina (mai am o fetita de 5 ani jumatate) n-am avut cine stie ce simptome, acum am greturile zilnice, uneori tin toata ziua, e groaznic...
Sunt in Iasi momentan, insa cred ca ne vom muta in Bacau si e posibil sa nasc acolo.
Este cineva din Bacau? Imi recomandati pe cineva?
Va doresc sarcina usoara si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Neata Doamnelor!

Bun venit noilor sosite in gashca, sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi!

Cand va aud de eco ma apuca si pe mine cheful sa mai vad minunea, numai ca abia dupa ce fac 11 sapt ar tre sa merg la eco...si ma gandeam sa lungesc un pic poate-poate se vede si sexul...

Intre timp, ca dovada ca n-am suficienta treaba, ma bantui pe net dupa nume de copii. Voi v-ati gandit deja? Nu ma framanta prea tare fiindca stiu de la Vizigot ca oricat ne gandim, tot cu 2 saptamani inainte de nastere ne hotaram....Dar acum am o restrictie, trebe sa fie un nume cu M, inca unul cu ce-o fi, si neaparat nume de sfinti. Pe toti 3 ne cheama deja cu M, nu putem lasa mezinul/mezina in afara clubului, nu?

... Na, preocupari de gravida plictisita....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mina, nu esti singura care cauti nume deja. Noi deja le-am gasit pentru amandoi. Speram sa fie fetita si baietel, asa ca avem un nume pentru fiecare. Fratele si cumnata mea vor fi nasii (asta sotul a decis cand au fost ei la noi pentru o saptamana de concediu), asa ca al doilea nume al copiilor va fi numele lor(Bogdan si Diana)(asta daca intr-adevar vor fi o fetita si un baietel). Primele nume inca nu le divulg. Cred ca la astea vom ramane. Eu mereu ma hotarasc din timp, gandesc tot timpul in perspectiva.

Daniela Veuger 9+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salome10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui c.raluca

Buna seara si bine v-am gasit!
Samburelul meu are 7 saptamani si marti l-am vazut la ecograf, cu inimioara batand repede-repede. Mi-a dat ceva emotii, caci la 6 saptamani nu se vede embrionul, am facut testul B Hcg da 72 de ore, dar nici nu s-a dublat, asa ca pana i-am vazut inimioara alergand mult m-am mai stresat.
La prima sarcina (mai am o fetita de 5 ani jumatate) n-am avut cine stie ce simptome, acum am greturile zilnice, uneori tin toata ziua, e groaznic...
Sunt in Iasi momentan, insa cred ca ne vom muta in Bacau si e posibil sa nasc acolo.
Este cineva din Bacau? Imi recomandati pe cineva?
Va doresc sarcina usoara si sanatate!

Buna Raluca, bine ai venit, sarcina usoara si bebe sanatos!!!
Eu sunt din Piatra Neamt dar merg la Bacau la doamna doctor Iordache Mihaela. O gasesti la o clinica particulara dar si in spital. Eu sunt foarte multumita de profesionalismul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Si mie imi place sa fiu pregatita, Daniela, dar daca-ti aduci aminte VIzigotul a fost, in primele 8 luni de sarcina, fetita. Ilinca Maria. DUpa aia s-a constatat ca e ... Marin. Asa ca acum nu prea mi-as mai lua avant. Bine, cam am eu in cap niste idei, insa astept confirmarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Ahhh, tocmai mi-am luat tensiunea si sunt la mareata valoare de 9 cu 6.
Si am si racit, a venit victima de la gradi cu virus proaspat si acum bolesc. El nu mai are nici pe naiba.

Hubby e in santier, s-a apucat de camera pentru bebe. Toata dimineata am auzit numai ciocane si bormasini. Trebuie reizolat totul si scos lambriul - e la mansarda - si evident ca problemele le vezi cand incepi sa desfaci si vezi ce bataie de joc au facut altii.

Pot sa iau ceva sa ma mai lase nasul/capul/tusea ? Mor incet.

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pastilutza spune:

Buna fetelor,

Virgo - nu ma pricep la remedii pentru raceala, insa eu mi - as face un ceAi dintr- o lamaie taiata bucatele si fiarta in apa. ( cantitate de apa cat intr - un ibric mai mare).
Sanatate maxima.

Danyce - noi avem numele stabilite inainte de a fi insarcinata.
Am decis de comun acord ca daca va fi fata va alege el numele, iar daca e baiat aleg eu.
Pentru fata el vrea Maria , iar eu pentru baiat vreau Tudor.
Acum ramane de vazut ce sex va avea bebita.

Eu il astept pe sotior sa iasa de la o interventie stomatologia de implant .....si apoi il duc acasica unde trebuie sa - i gatesc ceva cremos.
Asistenta ne- a avertizat deja ca in primele 2 zile trebuie sa manance doar mancare foarte cremoasa sau chiar lichida si rece, exclus cald.
Deci acum caut pe net tot felul de creme de legume , desi el detesta legumele .
Eu cu mintea de gravida, i- am propus sa cumparam niste mancare de bebelusi la borcanase. Cu ocazia asta le testam si noi.

Voi cum mai stati cu greutatea? Citeam pe la niste odisei mai vechi de mamici care in primul trimestru au slabit foarte mult, chiar si 10 kg, iar eu .....parca ,parca am luat 2 kg in total, mai ales dupa cele 4 zile de delegatie in Serbia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Pastilutza, supe creme (gen broccoli, spanac) si piureuri ii poti face sotiorului. Se pot manca si reci.

Virgo, la noi santierul va incepe de luna viitoare.. Deja avem tapetul, eu idei am destule, mai trebuie luat parchet nou, o usa noua la camera si mobilier, perdea (cred ca o sa iau direct rolgordijn..Nu stiu cum ii zice in romana, am un lapsus). Accesorii o sa luam de la Ikea: lampi si covoras.

Azi m-am plimbat cu prietena mea Elena si am cumparat mult prea multe fata de ce mi-am propus, dar am o scuza buna: totul era la super reduceri:))..Nu mi-am luat haine de la gravidutze, ci de la raioanele normale, insa marimi mai mari si mai elastice plus o droaie de hainutze in avans pentru Alma (pe la vara, toamna). De fiecare data imi propun sa ma opresc, dar nu-mi iese niciodata.

Acum ies ca iesim sa luam cina cu colegii sotului si partenerele, la o aruncatura de bat peste granita.D-ra Alma e la socrii, asa ca avem timp pentru noi si pentru burtica pana maine dupa amiaza.

Daniela Veuger 9+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.raluca spune:

multumesc pentru sugestie, salome10 si pentru primirea voastra!
noi la nume ne-am gandit la prima sarcina si ne-am razgandit cu cateva zile inainte
acum, asteptam sa vedem ce va fi...
eu la prima sarcina am luat foarte mult in greutate, din cauza glandei, am plecat cu 65 si dupa primul trimestru aveam peste 80, am nascut la 109 kg
am slabit dupa, cat am alaptat pana la vreo 75, apoi, dupa o alta dereglare de la glanda am luat pana la 88, am slabit fff greu cu regim si miscare pana la 82. acum, dupa apropae 8 saptamani de sarcina am 80 si presupun ca ori voi mai slabi, ori nu ma ingras cine stie ce, ca ci tare mi se mai face greata de mancare, iar dulce nu pun in gura aproape deloc, deci am sanse sa mananc sanatos si acceptabil incat sa fie bine si pt bebe si pt mine. Am o cunostinta care avea 86 cand a rama sinsarcinata si a slabit aproape 10 kg, copilul nascandu-se absolut normal, a slabit tot asa, din cauza greturilor.
Asa ca am inceput sa nu le mai urasc asa tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalogos spune:

Si eu am aceeasi preocupare legata de amniocenteza pe care vad ca o mai impartasesc cateva colege de sarcina...
Pana la urma nu am inteles exact, exista un test neinvaziv care se poate face si care are aceeasi acuratete in rezultate ca amniocenteza?
Eu sunt destul de old si ma gandeam ca sunt datoare sa fac teste genetice. In dublu/triplu test nu prea cred. As face amniocenteza, mi-e un pic teama de riscul de a pierde sarcina, dar parca asta ar fi lucrul responsabil de facut. Cred ca e pana la urma ceva legat de instinct, o sa vad ce imi spune instinctul in urmatoarea perioada...

Si eu am crampe. Am avut si la primele 2 sarcini, non-stop, nu au cedat nici cu no-spa nici cu gynipral. Si acum am, mi-am luat preventiv no-spa dar nu stiu daca incep sa iau..asa mi-as dori o sarcina fara pastile de data asta, fara hormoni , fara nimic, doar banalul acid folic!

Voi aveti pofte ciudate? Eu am dat gata jumatate de galeata de zeama de muraturi. Sotul este absolut siderat! Nu intelege cum pot bea lichidul respectiv...Si am facut o pasiune brusca pentru tortillas cu branza.

In alta ordine de idei, si noi avem nume la copil. Ba avem si nasi...
Numa sarcina asta sa treaca cu bine!!

Mergi la inceput