Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns genny76 spune:

Buna fetelor,
din pacate intru foarte rar pe aici, noi suntem bine dar pana ieri am lucrat, de ieri sunt si eu acasa in concediu medical si am timp sa mai intru sa mai povestim.
Un bun venit tuturor fetelo si o sarcina usoara asa cum am avut-o eu pe prima si asa cum o am pe a doua, noroc ca mai merg o data la 3 saptamani la medic sa-mi confirme ca mai sunt inca insarcinata.
Mi-a fost tare greu sa accept ca sunt insarcinata si ca voi face bebe, trebuie sa recunosc ca am fost o egoista, ma gandeam numai la mine si la planurile mele de anul acesta, noi fiind proaspat mutati in tara straina de doar un an, am plans primele 2 saptamani ca mi s-a dat peste cap toate planurile mele din acest an, concediu in august acasa, servici mai bun, scoala trebuia s-o incep in septembrie, dar am noroc intr-un sot minunat care m-a sustinut de la inceput si a zis ca ne vom descurca noi cumva.
Acum sunt fericita ca fiica mea va avea o surioara sau un fratior si ca ii va fi mai usor in viata cand va avea langa ea pe cineva apropiat atunci cand noi nu vom mai fi langa ea.
Multa bafta tuturor viitoarelor mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Citat:
citat din mesajul lui genny76

Buna fetelor,
din pacate intru foarte rar pe aici, noi suntem bine dar pana ieri am lucrat, de ieri sunt si eu acasa in concediu medical si am timp sa mai intru sa mai povestim.
Un bun venit tuturor fetelo si o sarcina usoara asa cum am avut-o eu pe prima si asa cum o am pe a doua, noroc ca mai merg o data la 3 saptamani la medic sa-mi confirme ca mai sunt inca insarcinata.
Mi-a fost tare greu sa accept ca sunt insarcinata si ca voi face bebe, trebuie sa recunosc ca am fost o egoista, ma gandeam numai la mine si la planurile mele de anul acesta, noi fiind proaspat mutati in tara straina de doar un an, am plans primele 2 saptamani ca mi s-a dat peste cap toate planurile mele din acest an, concediu in august acasa, servici mai bun, scoala trebuia s-o incep in septembrie, dar am noroc intr-un sot minunat care m-a sustinut de la inceput si a zis ca ne vom descurca noi cumva.
Acum sunt fericita ca fiica mea va avea o surioara sau un fratior si ca ii va fi mai usor in viata cand va avea langa ea pe cineva apropiat atunci cand noi nu vom mai fi langa ea.
Multa bafta tuturor viitoarelor mamici.

Bun venit Genny.
Nu-ti mai fa procese de constiinta ca totul o sa fie asa cum ti-ai propus. Nu mai traim vremurile cand copiii "paralizau" viitorul, planurile si aspiratiile. Si nu esti mai putin parinte daca indraznesti sa lasi copilul cu bona/mama/o ruda ca sa te duci sa mai faci o facultate, o specializare, sa pleci in concediu daca simti nevoia. Eu ma bucur cand vad un parinte echilibrat, care are timp si pentru sine, si pentru partener, si pentru cariera, nu aservit pana la obsesie si daramat de responsabilitati.

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Neatza

Dark Bendis, merci pt explicatiile referitoare la teste. Eu nu stiu nimic inca despre ele, dar trebuie sa ma documentez asa ca orice informatie e bine venita

Daniela, felicitari pt rezultatele bune la eco.

Elba si Pamy bine ati venit! Sarcini usoare va doresc

Singurele lucruri negative pe care le stiu despre ecografii sunt ca aparatul acela incalzeste zona unde e bebe (desi eu nu simt deloc caldura, nu stiu cat de mult poate afecta), plus faptul ca la sarcini mai avansate, cand auzul lui bebe e dezvoltat, undele acelea ce le emite aparatul pot avea un volum foarte mare pt bebe daca i se pune chiar langa urechi (ceva de genul cum am auzi noi un metrou trecand in viteza pe langa noi - destul de tare, mai ales la urechiusele sensibile ale bebelului). Si eu am facut 3 pana acuma si maine a 4-a si doctorul meu e foarte liber la mana cu trimiterile la eco, insa din pacate asigurarea nu e la fel de libera la plata lor, asa ca a trebuit chiar sa refuz una pana acuma deoarece chiar nu ii vedeam rostul..

Roxana, tare aiurea cred ca trebuie sa te simti cu migrenele alea. Nu e rau ca ai luat paracetamol, ai sa vezi ca bebe e bine si te vei linisti dupa aia

Ioana, sigur ca te tin minte. Imi pare tare rau sa aud asta... sper ca esti bine si ca oricare ar fi problema, sa ai puterea sa o depasesti

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salome10 spune:

Buna seara burtici! Eu am fost azi la ecograf si l-am vazut pe bebe. Am implinit 10 saptamani si bebe masoara 32mm.
O seara buna va doresc si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

elba si pamy_ggg, bine ati venit!

Ioana, sa intelegem ca ai pierdut sarcina? Desi nu te cunosc, imi pare rau pentru pierderea suferita si sper sa te remontezi si sa ai noroc cat mai devreme in privinta asta!

Mina, in afara de produsele homeopate, paracetamolul e singurul medicament safe in sarcina. Si mie mi-a fost recomandat intotdeauna (si la prima si la actuala sarcina).

Ceai beau in fiecare zi si eu, nu am primit restrictii de la nimeni, doar la cafea m-a atentionat medicul sa nu fac abuz de ea. Pana si colegii mei sunt super atenti acum si nu ma mai servesc cu cafea dupa ora 10 (imi aduc ceai sau suc).

Imi place de postura de VIP la servici acum:))..Toata lumea ma rasfata si manifesta un interes sporit pt mine si burtica mea. Azi mi-a fost rau si am vomat de vreo doua ori. Prima data disparusem vreo 15 minute din peisaj, fara sa anunt pe nimeni si la un moment dat a venit seful sa ma caute, crezand ca am patit ceva. In seara asta aveam de gand sa ma uit la meciul retur Steaua-Ajax (daca tot fusesem pe stadion saptamana trecuta aici), dar am adormit cu ALma in brate pe la 8:30 si m-am trezit pe la 12 noaptea, iar acum bantui pe net in loc sa dorm.

Eu iau un complex de vitamine, care includ Acid Folic. Aici e foarte recomandat acidul folic in sarcina, nimeni nu impune restrictii la gramaj, dar de obicei se ia o pastila pe zi.

Cat despre durerile de burta, astea sunt normale pana la o anume intensitate. Creste uterul sa faca loc la bebei. Si eu i-am spus doctorului ieri ca ma doare cand pe o parte, cand pe alta a burtii, iar medicul mi-a raspuns ca e normal, mai ales acum cand cresc bebeii ca Fat-Frumos...Daca ieri erau fiecare de cate 2,7 cm, conform asteptarilor, ei trebuie sa depaseasca 1,5 cm pana la sfarsitul saptamanii 10.

Mie sarcina imi va fi exclusiv monitorizata cu ajutorul ecografiilor, deci foarte des, la fiecare control aproape. Asta pentru ca la o sarcina gemelara, nu exista alta posibilitate de a monitoriza corect dezvoltarea bebelusilor.
Ecografiile nu sunt periculoase, uneori sunt foarte necesare.

Daniela Veuger 9+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Ella, si eu retin apa in corp..si inca cum. Am ramas cu sechelele astea de la prima sarcina. La sfatul sorei mele, care e medic, consum exclusiv sare de potasiu cand gatesc eu si pot spune ca asta face diferenta...Cand gatesc eu nu am absolut nicio problema, doar cand consum semipreparate sau cand mananc in alta parte.
Iti recomand din suflet sarea de potasiu. Eu nu suport sa mananc nesarat, chiar nu-mi place, asa ca pentru mine asta e alternativa cea mai buna.

Virgo, cam asa e cu barbatii. Trebuie sa li se dea importanta sau sa le dam macar impresia asta. Bine ai facut! Ai vazut ca ai primit recompensa?

Daniela Veuger 9+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Neata,

Avand in vedere ca aseara la 9 jumate eram in lumea viselor cu tot cu Vizigot, in dimineata asta-s tare vioaie....pacat numai ca ploua afara de-ti taie tot entuziasmul.

Si mie mi s-a explicat cam la fel cu durerile de burta, creste bebe si-si face loc. Acum am insa si niste dureri diferite de prima sarcina, ca si cum ar fi de muschi, la miscari, cand ma ridic din pat sau de pe scaun, cand ma ridic din pozitia culcat, cand tusesc...mi se pune cate o durere d-asta de zici ca ma inteapa un cui. Initial m-am speriat insa dr mi-a explicat ca uterul este sustinut pe acolo de niste ligamente care nu mai sunt asa elastice ca la prima sarcina si alea dor, de fapt. Si daca la durerile de uter propriu zis mai merge un no spa, la astea chiar nu prea are ce sa-mi dea. Asa ca suport cu gratie si ma misc incet :))

No, ma duc sa ma imbrac sa duc Vizigotul la scoala si pe mine la birou. Zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_84 spune:

Buna dimineata!
Desi afara e o vreme deprimanta sper sa avem azi o zi minunata .
Eu astazi sunt putin stresata pentru ca mi se pare ca nu mai am sanii asa de sensibili, de obicei abia puteam sa dorm de ei si dimineata erau foarte durerosi, azi noapte am dormit fara probleme si dimineata parca nu mai erau asa de durerosi, mi se pare ca nici nu mai sunt asa de umflati si ma dor doar putin daca apas mai ales in zona mameloanelor....sunt putin panicata. Oare e normal sa avem si zile in care sanii sa nu fie asa durerosi? Mai pateste cineva asa ca mine?
Va dati seama ca imi trec tot felul de ganduri prin cap, motiv pentru care mi-am facut o programare de urgenta la ginecologie azi la 11. Nu mai am rabdare pana marti cand trebuie sa ma vad cu doctora mea.
Alte probleme nu am, adica dureri mari de burta sau sangerari, dar nu ma pot calma pana nu vad ca e totul ok.

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_84 spune:

Offf, oare cand scap de moderare....asa greu imi apar mesajele .

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Citat:
citat din mesajul lui ella_84

Buna dimineata!
Desi afara e o vreme deprimanta sper sa avem azi o zi minunata .
Eu astazi sunt putin stresata pentru ca mi se pare ca nu mai am sanii asa de sensibili, de obicei abia puteam sa dorm de ei si dimineata erau foarte durerosi, azi noapte am dormit fara probleme si dimineata parca nu mai erau asa de durerosi, mi se pare ca nici nu mai sunt asa de umflati si ma dor doar putin daca apas mai ales in zona mameloanelor....sunt putin panicata. Oare e normal sa avem si zile in care sanii sa nu fie asa durerosi? Mai pateste cineva asa ca mine?
Va dati seama ca imi trec tot felul de ganduri prin cap, motiv pentru care mi-am facut o programare de urgenta la ginecologie azi la 11. Nu mai am rabdare pana marti cand trebuie sa ma vad cu doctora mea.
Alte probleme nu am, adica dureri mari de burta sau sangerari, dar nu ma pot calma pana nu vad ca e totul ok.

5+

Stai linistita si nu intra in panica. Sunt zile cand te simti rau de tot, altele cand nu ai nici o problema. Sarcina creste in trepte, sunt saptamanile cheie cand embrionul se transforma radical, de la o zi la alta, si creste ca Fat Frumos. Altele cand corpul tau vine din urma si recupereaza rezervele consumate si implicit te simti mai bine.
Poti sa te duci la echo sa vezi daca sarcina e unde trebuie, dar la varsta asta sa nu te astepti sa vezi mare lucru si nici activitate cardiaca. Daca nu sangerezi nu are ce sa fie in neregula.

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput