Cum sa nu trecem pe langa viata
Nu ma dau in vant dupa sarbatorirea zilei indragostitilor ...
Desi consider orice minut, ora, zi prilej de bucurie, pretuire si emotie.
Am primit de la sotul meu povestea aceasta.
Care poate fi si un raspuns la provocarea... cum trece viata pe langa noi
O dragoste adevarata
"Era o dimineata aglomerata la cabinet când, în jurul orei 08:30, intra un domn batrân cu un deget bandajat. Îmi spune imediat ca este foarte grabit caci are o întâlnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pâna sa apara medicul. Îl observ cu câta nerabdare îsi priveste ceasul la fiecare minut care trece.
Între timp ma gândesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… în asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez într-o mica conversatie. Îl intreb cât de urgenta este întâlnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii… Îmi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrâni, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.
Politicoasa, îl intreb de sanatatea sotiei. Senin, batrânul domn îmi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrâni de mai bine de 7 ani. Gândindu-ma ca într-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de întârzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul îmi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el…
Si-atunci îl întreb mirata: “Si dvs.. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun împreuna?“. Cu un surâs dulce si o mângâiere pe mâna, îmi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.
Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut în timp ce ma uitam la batrânul care se îndeparta cu pasi grabiti. Mi-am înghitit lacrimile spunându-mi în sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce îmi doresc de la viata!… Caci, în fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica în mod ideal. Sa iubesti înseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce înca nu s-a întâmplat.”
Persoanele fericite si împlinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au.
Viata nu înseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi în ploaie!!"
zi cu emotii va doresc!
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)
felicitarile Mariei
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Raspunsuri
MElise spune:
Exact... tot la The Notebook m-am gandit si eu... emotionant, dar...atat de trist totusi...
Fascinatie
Inevitabil... Eminescu
tora97 spune:
dupa ce v am citit, am catat filmul... kiar mi a placut. nu l am considerat trist, desi am dat ceva apa la soareci..... si m a bucurat iubirea celor 2, este greu sa pastrezi, in nebunia ce ne inconjoara, o iubire "incrincenata" pina la sfirsitul vietii.
PS m am bucurat ca au trecut dincolo impreuna.
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez