Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~35~

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Simcri, Flafi, la chestia cu nefacutul in pantaloni de la varste mici, eu din ce am citit e vorba de o "practica" noua ceva de genul sa ti copilul cat mai mult dezbracat de la varste mici, ca sa se intqmple...ceva...nu stiu ce....dar mie mi se pare barbar asa sa ti bebele in curul gol ca sa il inveti teoretic sa nu mai faca pe el. Si am mai citit si despre diversificare blw sau asa ceva...de genul sa pui de toate intr-un castronel, taiat totul in bucatele mai maricele si bebe sa aleaga...nici practica asta nu mi se pare "ortodoxa", cel putin nu pentru mine .
In fine, pentru mine e intrigant ce anume declanseaza astfel de practici in a anumite mamici.
Flafi, nu am prins pana acum ideea ca ai fi psiholog. Foarte misto! Interesant...

Miche, deci esti la orizontala. Foarte bune, daca asa se necesita!

Paulinio, chiar vroiam sa te dau disparuta daca nu apareai .

Fetele, de cosmetice pentru bebe ce ziceti? Care ar fi " crema"? Pentru ca ofertta e fffff larga, eu m-am decis sa ma ghidez dupa principiul " cu cat mai putine ingrediente, cu atat mai bine". Adica mi-ar placea ceva bio-eco etc, dar nu am incredere ca si gasesc ceva de genul asta. Asa ca pana acum m-a convins gama bioderma. Eu folosesc pentru mine bioderma si imi place. De aia m-am gandit si la bebe sa incerc tot bioderma.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Hellie, sora mea a folosit pentru ambele fete ca sampon/gel de dus sapunul lichid de la forever. Nu sunt nici eu si nimeni din familie reprezentant. Nici nu ma dau in vant dupa produsele lor, caci nu le-am incercat. Dar ea e foarte multumita de acest produs. Pune in palma 1-2 picaturi si spala copilul peste tot.
Eu m-am gandit sa il incerc, asa ca am pus-o pe soacra-mea sa se intereseze cat costa.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns duduta190578 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simcri

Duduta calciul l-a recomandat medicul, analizele au aratat o carenta importanta de calciu? Intreb pentru ca eu personal calciul asa in forma lui pura, il recomand de abia dupa 28 de saptamani si in cure de 10 zile pe luna, in rest e ok calciul din suplimentele de vitamine pentru burticoase.

Da,a vazut analizele,dar alte suplimente sau vitamine nu iau.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Citat:
citat din mesajul lui lillyas

Hellie, sora mea a folosit pentru ambele fete ca sampon/gel de dus sapunul lichid de la forever. Nu sunt nici eu si nimeni din familie reprezentant. Nici nu ma dau in vant dupa produsele lor, caci nu le-am incercat. Dar ea e foarte multumita de acest produs. Pune in palma 1-2 picaturi si spala copilul peste tot.
Eu m-am gandit sa il incerc, asa ca am pus-o pe soacra-mea sa se intereseze cat costa.

26+

Nici nu stiam ca forever are gama de bebelusi .

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Eu am ales gama Mustela, gel de dus, sapun extra-gras si ulei, la recomandarea unei colege. Le-am luat deja, nu stiu ce ma fac daca nu-i plac celui mic. Servetele umede cu ulei sanosan, asta pentru inceput si cat mai putin, as vrea sa-l spal des.
Era sa ma iau cu altele, curs de puericultura la centrul V Babes cu 150lei de cuplu, e mai putin decat am dat noi.
Miche, cum ai aflat de colul scurt? Ca intru si eu la idei..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Habar nu am daca-i de bebelusi. Asta-i creierul meu de gravida.

Citat:
citat din mesajul lui Hellie

Citat:
citat din mesajul lui lillyas

26+

Nici nu stiam ca forever are gama de bebelusi .

22+

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Buna seara!

La multi ani, indragostitilor! :)

La multi ani, Medeea!

Felicitari tuturor pt rezultatele bune de la morfo! S-o tinem tot asa!

Legat de fier, dr meu mi-a zis ca singurele studii serioasa s-au facut pe administrarea de acid folic in trimestrul 1 si pe administrarea de fier in trimestrul 3 si acestea si-au dovedit eficacitatea. La sarcina cu Matei si la analize mi-a iesit lipsa de fier, asa ca am luat in ultimul trimestru impreuna cu vitamina c care ajuta la asimilare.

Produse cosmetice - noi folosim gama Welleda - cred ca sunt cele mai naturale, iar de la Bioderma -Atoderm ( la recomandarea dr pt dermatita atopica).

Legat de pampers - eu am incercat sa nu-l oblig sa faca la olita, i-am explicat de la un an, i-am exemplificat etc. dar abia acum da semne ca se poate controla. Eu sper sa reusim sa scapam de pampers pana vine bb2.

Legat de alaptat - mi-as dori sa reusesc sa alaptez macar un an .Matei la 6 luni s-a intarcat.

Legat de auto-diversificare - si eu am incercat la Matei - pe langa mancarea pasata ii dadeam ceva in mana, dar se inneca, asa ca n-am insistat.

_

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 23s+ Filip Florian

--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Orasul era plin de lume in seara asta, tineri, batrani, de restaurante nu mai vorbim nu mai faceau fata. Deci chiar avem nevoie de o zi care sa ne motiveze sa scoatem nasul afara din casa. Noi nu tinem valentine's day nu am tinut-o niciodata dar e un motiv sa mai iesim cu prietenii. A fost frumos, atmosfera destinsa, am ras , m-am mai deconectat de la atatea ganduri si griji.

Produse pt bb noi folosim fie klorane fie bioderma dus gel pt copr si par, crema nu am folosit si nici nu folosesc , nu mi se pare ca ar fi nevoie, iar scutece si servetele umede pe cele de la pampers. Si s nu uit crema de fund cea antica si de demult, ieftina petrini. Cu ea am rezolvat orice iritatie.

Legat de performantele copiilor vad ca e o adevarata "olimpiada" intre mamici. Si eu am senzatia ca lucrurile nu prea se mai desfasoara natural, scurtam copilaria din dorinta de a face de toate ca si a "vecinului"de la varste cat mai fragede. Acum la 7 luni merg singuri in picioare, la 8 luni fac singuri la olita, la 2 stiu literele si cifrele, la 3 invata sa citeasca si pe la 30 se joaca cu puta in nisip ca nu au avut vreme cat erau copii. Eu nu am avut copil precoce, am un copil care se dezvolta normal in ritmul lui de care sunt foarte mandra.

18+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Buna seara!

Am intrat si noi un pic inainte de nani!

Multumim de incurajari . Am fost la eco, totul e in regula. Se pare ca e tot fetita are 360 g, se dezvolta normal. Am fetzisoara, inimioara cu cele 4 camarute, coloana vertebrala, manuta cu toate degetele, cordonul ombilical pe unde primeste papa de la mami ... De zice ca si placenta arata bine (de col nu a zis nimic). Am zis de tensiune (9 cu 6) si a zis ca e normal sa fie mai mica in momentul asta si ca s-ar putea sa mai creasca ultimul trimestru. Nu mi-a prescris alte suplimente, a spus sa continui sa iau Elevitul pe care-l iau de la inceputul sarcinii, odata la 2 zile. Elevit contine si fier.

Iris, ma bucur ca ai rezolvat problemele cu Hr-istele. Sper sa rezolve si celelalte fete! Eu am noroc ca am o colega de nota 50 la HR

Simcri, si mie imi plac explicatiile tale. Mi se par foarte utile si chiar au sens. Bine ca nu m-am luat dupa alte persoane si nu am luat alte suplimente decat cele prescrise de medic Nu sunt genul care sa ia pastile dupa capul ei, mai ales acum in sarcina, cand poate fi periculos.

Miche, relaxati-va, daca tot aveti ocazia

Am primit si o poza cu bebe, poate apuc sa o scanez, sa o vedeti si voi Toata-i taicasu! De parca ii la el in burta

20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Miche multa sanatate si cat mai mult repaos

Lillyas cordonul in jurul gatului bebelusului este o situatie fecventa pentru ca cordonul este lung intre 50 si 70cm in medie dar sunt si cordoane de un metru iar bebe este foarte activ, dar situatia asta nu pune in general probleme mai ales in lunile mici pentru ca se desface singur, fiind spatiu suficient, se poate face si desface frecvent pana la nastere, chiar daca e posbil ca sa nu-l prinda pe ecografie, oricum situatia este monitorizata si daca apar probleme sigur medicul va lua masurile necesare, asa ca nu este cazul de panica, si mai ales nu toate situatiile sunt la fel, ce se intampla cuiva nu este regula sa se intample si altuia.

Hellie sunt ok produsele de la bioderma, apoi mai ai aderma si klorane, stiu ca in Romania erau si Mustela si Sanosan care aveau produse bune si nu chiar atat de scumpe.

Mergi la inceput