Andrei Plesu ... ganduri si viziuni
Pentru cine e interesat, un interviu interesant despre soarta Romaniei
http://adevarul.ro/news/societate/interviu-eveniment-partea-i-andrei-plesu-de-crin-fugi-vad-ochii-1_511bb1d5344a7821183762e9/index.html#
Raspunsuri
Deceneus spune:
Merita citit si interviul cu Ion Vianu www.dela0.ro/ion-vianu-%E2%80%9Cideea-ca-basescu-e-de-vina-e-deliranta-si-psihanalitic-falsa%E2%80%9D" target="_blank">“Ideea ca Basescu ar fi singurul responsabil e deliranta si psihanalitic falsa”
Citat: |
Ion Vianu Comunismul de fapt a fost o batjocorire a idealurilor si a fost scoala egoismului celui mai feroce. Si in momentul in care am iesit din comunism, a ramas numai egoismul, |
Ion Vianu Asta este poate si un defect pe care il au romanii, ideea de a arunca vina pe sef. Eu vad acum in Romania o stare de lucruri destul de deplorabila, din cauza crizei, si mi se pare ca polarizarea „Basescu e de vina” e deliranta. Evident ca un sef de stat are anumite raspunderi, insa ideea ca el este singurul de vina este o idee superficiala, gresita si psihanalitic falsa. Adica noi cautam un tata criminal, un tata monstruos caruia vrem sa ii smulgem organele virilitatii considerand ca ne violeaza. Ii atribuim toate esecurile noastre. Dar lasitatea celor care accepta? Responsabilitatea colectiva? Si de-asta prinde atat de bine azi aceasta polarizare, plus propaganda unor posturi de televiziune. |
Toate ideile care pun in centrul vietii politice "lideri providentiali" sau "lideri demoni", sunt false.
Ceausescu a fost un produs al sistemului comunist, Iliescu, Nastase, Basescu sunt produse al "sistemului" post decembrist si Crin Antonescu sau Ponta sunt tot un produse ale "sistemului".
Daca nu se schimba sistemul nu ne putem astepta la altfel de lideri.
Sistemul nu-l schimba liderul sau elita care il conduce, pentru ca nu-i in interesul lor sa cedeze din putere.
Liderii si elitele conoducatoare actioneaza in sensul centralizarii puterii. Din cauza asta solutia trebuie sa vina de la baza, de la o societate civila.
desprecopii spune:
Deceneus, nu se putea sa nu pui si tu on link de partid /////
Asta e topic pentru Plesu, te rog nu polua.
aici alta parte a interviului:
http://adevarul.ro/news/societate/interviu-eveniment-partea-iv-a-andrei-plesu-la-noi--totul-petrece-nivel-bodega-1_5120065600f5182b856c74fc/index.html#
Deceneus spune:
Nu este nici un link de partid, este situl sursa de la primul link preluat de Adevarul.
www.dela0.ro/andrei-plesu-lipsa-de-generozitate-ne-tine-intr-o-mlastina-care-vom-supravietui-naclaiti" target="_blank">Andrei Plesu: „Lipsa de generozitate ne tine intr-o mlastina in care vom supravietui naclaiti”
Este si un verb care indica individualismul. Fiecare pe cont propriu, absolut! Desigur, nu ne putem descurca cinci deodata. Uneori te apuca disperarea! Stiti ce spunea o profesoara? – si am toate sursele acestea pentru ca e cineva in „Dilema“ care le mai culege uneori. Spunea ca „trebuie sa ne iubim tara pentru ca are multe forme de relief si patru anotimpuri“. Intr-adevar! Deci tara dispune de calitati pe care nu noi le-am provocat, dar care pot fi un motiv de mandrie. „Ba, voi cate anotimpuri aveti?“, „Pai avem patru, ma!“. Cu tipul acesta de nationalism gaunos, fara patriotism si cu tipul acesta de nombrilism, de individualism jalnic nu ne asteapta nimic bun. |
Multumita?