Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (14)
Raspunsuri - Pagina 16
Olivette spune:
Neata!
Carmen, ce frumos! Sa vezi ingramadeala cand o mai creste si Paul!
Eu in august incep.
La noi dupa a patra trezire la 6 dimi (culcata de la 12), am luat-o lg mine in pat si ne-am trezit la 9.30.
Azi lucreaza sotul asa ca suntem iar singurele. Am bagat o masina la spalat.
De vreo 3 zile e maraita non-stop, cred ca ii dau ceva dintisori jos.
alexandrap83 spune:
Buna dimineata!
Eu v-am tot citit dar n-am mai reusit sa scriu de ceva vreme. Am "reusit" si noi sa prindem o viroza, am avut o saptamana tare grea acum e mai bine.
I-am dat oscillo (jumatate dimi, jumatate seara), stodal si aerosoli cu adrenalina.
Ieri am facut si vaccinul de 4 luni (dr a zis ca a trecut viroza si e ok sa-l facem). Seara a facut un pic de febra 38,2. I-am dat 3 ml Panadol la indicatia pediatrei ca dupa sa citesc ca de fapt n-ar fi indicat dupa vaccinare (exista un studiu care ar fi demonstrat ca scade eficacitatea vaccinului asa ca se recomanda nurofen ca antitermic in loc de paracetamol).
Ai vostri au facut febra dupa vaccin? Le-ati dat ceva?
O zi frumoasa!
p.s. o sa scriu si eu repede cateva msg ca sa ajung la 10, sa ma vedeti si pe mine in timp real
Alex, de pui Diana (15.10.2012)
alexandrap83 spune:
Eu de vreo saptamana am inceput sa-i dau un supliment seara la ultima masa (60 ml). Din cauza oboselii nu mai aveam destul lapte si nu reuseam deloc s-o adorm, plangea f tare cand o luam de la san. Acum e mai bine, adoarme repede, cred ca asa se satura si ea. Pe de o parte imi pare rau ca ii dau si lp dar nici nu mai suportam sa o vad plangand de foame.
Oricum ii voi da doar la ultima masa, in rest doar lm desi a inceput sa ceara ziua aproape din ora in ora .
alexandrap83 spune:
Vad ca nu sunt singura care are mai mult lapte intr-un san. La mine cel "prost" e stangul, din care nu iese mai nimic. Noroc cu dreptul . Acum tot incerc s-o pun mai intai la stangul, poate reusesc sa-l "repar"
alexandrap83 spune:
Ieri, la controlul de 4 luni, ne-a vorbit dr putin despre diversificare. La noi n-o sa fie nevoie inainte de 6 luni, pana atunci voi incerca s-o alaptez.
La 6 luni ne-a zis sa incepem cu supa crema/piure de morcovi (fierti) la masa de pranz, pt inceput 30-50 ml, crescand apoi pana la 100-150 ml.
Dupa asta vom introduce pe rand in piureul respectiv: pastarnac, patrunjel, dovlecel.
Dupa 1-2 sapt introducem incet carnea (piept pui/vita fiarta), apoi inca o masa de fructe (incepand cu mar, apoi piersica, para, banana) eventual si cu 1-2 linguri cereale.
Spre luna a 7 a vom introduce branza de vaci facuta in casa.
Cred ca asta e o schema de diversificare mai de "moda veche" dar ma gandesc ca o sa merg pe mana pediatrei pt ca pana acum sunt multumita de ea
Oricum am tot citit ce ati scris voi despre diversificare, bine ca mai am 2 luni sa iau o hotarare !!
alexandrap83 spune:
Gata, fug ca s-a trezit puiul! In ultima vreme nu mai sta deloc singura . Ce sa fac daca ii place sa o tin in brate??
Va pup!
carmen spune:
Olivia, imediat trec si cele 5-6 lunite ramase si trebuie sa mergi la munca . Va dati seama ca unii din boboceii nostri fac 6 luni in februarie ? Incredibil ce repede a trecut timpul. De-ar veni odata primavara ca m-am saturat de frig.
Mirabela cum se mai simte Calinescu Pedalescu? Vezi ceva imbunatatiri?
KytanaCe jucarii al primit pinj jr? (tot timpul ma gandesc la filmul Happy Feet cand ma gandesc la pinguinul tau).
Eu ar trebui sa aspir putin macar la parte si sa sterg parcehtul dar mi-e o leneeee de ma doare.
Ce dulciuri si mancarici faceti astazi?
Olivette spune:
Carmen, imi vine sa plang cand ma gandesc cat de putin mai e, si trebuie sa-mi caut si alt job Efectiv ma apuca plansul cand ma gandesc sa o las pe Maya si sa nu mai stau cu ea toata ziua.
Eu nu fac nimic. Vorba ta: mi-e o lene de ma doare! Dulce mai am salam de biscuiti si de mancare scot ceva din congelator cand vine sotul. Am stoc de paella, chinezesti, indoneziene si alte congelate care se fac in 10 min.
corinuka_g spune:
'neata mamici!
am lipsit cateva zile, n-am avut chef de nik...v-am citit si atat...
pupam sarbatoritele zilei!
sper ca sunteti bine si voi si bebeii...
ma bucur ca unora dintre voi v-au intrat banutii, eu am depus dosarul in decembrie si inca nimic...
simona bine-ai venit! pupam un luca mic si cuminte!
marikaki si pe mine ma doare in stanga, undeva sub san...eu credeam ca-i de la splina..
kytana felicitari pentru prima intoarcere!
carmen si eu sunt suparata din cauza de laptic...dar eu stiu c-am gresit ...nu l-am pus suficient la san (la-nceput nu putea sa suga, dar dup-aia poate se obisnuia incet-incet) si am inceput sa-i dau lp ca-i mai usor...acuma nu vrea sa suga...mulg cate 60-100-120, noaptea si 150-180, dar e putin pentru el..la san se enerveaza, se joaca, nu vrea sa suga!!!! iau si galafor de cateva zile, nu vad nimic...ii dau lp, ca doar nu l-oi lasa sa faca foamea...si tare rau imi pare c-am ratat ceea ce-mi doream atat de mult..
faina traditia de vineri seara!
stella imi pare rau ca nu merge bine diversificarea...citisem ca la-nceput se recomanda fructe coapte..ai incercat sa-i dai mar copt?
wow adriana, 15l delapte??? esti bogata!!!
anaomaria felicitari!
oli de unde iei congelatele? de care? ca-mi surade si mie ideea de gatit ceva rapid uneori...david de cateva nopti se trezeste la 2,30 si la 7 ..sper sa nu m-auda si sa-si schimbe naravul
pupici
Kytana spune:
Neata!
Tocmai am terminat de facut curat in sufragerie si bucatarie, o multime de praf! Chiar nu pot intelege de unde Dl Pinguin doarma ca a lucrat iarasi toata noaptea, pingu mic se chinuie de vreo ora sa adoarma si nu poate. Am ramas fara baterii la carusel
De papa... hmm, un ostropel de pui, avem deja supita crema de linte. Desert nu prea imi arde sa fac, dar va dau voua o idee. Aici a fost un targ international de papa si am luat maccaroons de nuca de cocos. Au fost excelente desi mie nu imi place in mod special nuca de cocos. Am gasit pe net www.joyofbaking.com/CoconutMacaroons.html" target="_blank">o reteta care pare a fi numai buna.
Multumim de aprecierile pentru intoarceri
De dormit vad ca Luca doarme din ce in ce mai bine. A adormit la 21.00, prima trezire la 01.00, apoi la 04.00, trezirea finala la 07.30, dar l-am lasat sa se joaca pana pe la 08.00 in patut cand ne-am giugiulit amandoi in pat
Ce sa va mai zic... ma gandesc la voi si la boboceii bolnaviori si sincer (ca sa dau dovada de egoism) ma gandesc ce as face eu aici cu pingu bolnav. Cred ca as lua-o pe aratura. Deci mamici dragi, cum va sunt puisorii astazi?
Pup intreaga natiune! Sa imi mai dati si mie idei de papa, va rog.
Nu v-am zis, mancarica de conopida la wok a iesit dementiala (eu in toti anii mei de viata nu cred ca am mancat de 2 ori mancare de conopida, sub pretextul - "nu-mi place")