O radiografie a invatamantului din Romania

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Simona, nu ai raspuns deloc la intrebarea mea.
Eu nu m-am referit doar la mine sau la tine.
Scoala ar trebui sa fie pentru toti.

Cred ca vorbim despre lucruri diferite.

O discutie corecta ar fi asa.

Responsabilitatea scolii este asta: xxx
Responsabilitatea parintilor este asta: xxx

Rezultatul trebuie sa fie asta: xxx

Face scoala ce trebuie? da/nu
Fac parintii ce trebuie? da/nu
E rezultatul cel care trebuie? da/nu

Raspunsul e "nu" la toate cele 3 intrebari de mai sus. SI problema e la toate cele 2 responsabilitati mentionate.

Daca discutam asa atunci discutia va fi benefica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu cred ca singura solutie reala este ca parintele sa se implice, dar totusi sa nu execute 100% aberatiile care sunt promovate in anumite scoli. Trebuie sa ai un pic de discernamant si mai ales de realism. Trebuie sa incerci macar sa initiezi o discutie cu profesorul/profesorii copilului.

Daca iau un exemplu trivial, chiar si atunci cand imi duc masina la service de 2, 3 ori pe an, imi fac timp sa discut cu tehnicianul care se ocupa de ea; care-i starea masinii, ce-ar mai trebui sa fac, etc. Si chiar aplic (nu 100% ca poate n-am tot timpul bani, dar in mare parte) ce-mi spune nenea ala. Ei bine, sunt parinti care nu se obosesc sa vina de 3 ori pe an la scoala sa discute cu profesorul/profesorii. Si atunci? daca profesorul vede ca interesul parintelui e zero si in plus nici copilul nu se rupe invatand, face si el ce scrie in carte/manual.

Exista insa copii care-si dau interesul chiar daca mama/tata nu se preocupa. Exista si loaze pentru care poti sa te dai peste cap cu parinti cu tot ca ei nu vor munci. Dar evaluarea ar trebui facuta dupa media copiilor, nu spun sa ajungem in clasa a IIa cu adunari pana la 20, dar nici sa dam probleme complexe cu siruri la concurs platit in clasa I si apoi sa-i laudam frenetic pe cei ce au luat 90 din 100 dupa 3 ore de mate zilnic timp de mai multe saptamani. Astea -s exceptii, dar noi trebuie sa intelegem ce-i ala invatamant de masa! Daca s-ar ridica un pic calitatea la medie si ar fi incurajati copiii mai mult, ar disparea multe frustrari ale copiilor, nu s-ar mai simti atat de mult anturajul, tableta, marihuana in curtea scolii, sexul de la 14 ani si alte asemenea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba68 spune:

Buna ziua tuturor,
eu am incredere in invatamintul romanesc.
In trecut nu am auzit de parinti care sa se duca sa critice pe invatatoare ptr. ca au prea multe lectii acasa. Nimeni nu discuta cantitatea de lectii de facut. Totul e relativ, depinde de clasa, de invatatoare si de parinte. Fata mea nu are aproape niciodata lectii acasa, f. rar o fisa de 5 minute. In aceste conditii au fost parinti ai colegilor ei care au zis ca au prea multe lectii.
Consider ca in clasa a II-a 10 minute pe zi de lectii de facut acasa nu le face rau; nu pretind mai mult. Sint uimita sa vad pe fata mea ca de citeva saptamini nu are lectii de facut acasa.
E corect sa cereti un ghiozdan mai lejer, dar nu cred ca e bine sa va doriti o scoala fara lectii, fara manuale.
O zi buna
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Tilia
Cine educa? De-acolo pleaca totul.

De acord. In primii ani, parintele. Dar dupa ce trec "cei 6 ani de acasa", principalul responsabil este scoala.
Evolutia unui copil este puternic influentata de anturaj, in primul rand de contextul de la scoala. Daca scoala nu asigura un context educational corespunzator, eforturile parintilor sunt contrabalansate de efecte negative puternice si perverse. Si in loc ca un parinte sa se ocupe de consolidarea cunostintelor, de hobbyurile copiilor, de completarea armonioasa a unei educatii complete, isi pierde timpul si nervii cu corectarea deficientelor capatate in scoala, cu razboiul psihologic impotriva stereotipurilor negative imprimate de anturaj, se lupta cu delasarea intretinuta de dezinteresul profesorilor sau cu depresia copilului suparat ca desi el invata si raspunde la ore, tot colegul puturos este cel mai in gratiile doamnei invatatoare etc.
Sistemul e principalul vinovat, nu parintele pentru avalansa de tampenii si aberatii cu care scoala bombardeaza elevii.

Pentru ceea ce am evidentiat cu verde: cred ca parintele este principalul responsabil pentru educatia copilului sau, mereu.
Pentru ce am evidentiat cu portocaliu: total de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Bun,si atunci repet..de ce nu se desfiinteaza invatamantul de stat si sa ramana fiecare cum si cat poate sa-si scoleasca copilul.Daca profesorii tot nu au nici o obligatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

preocupari de copil de 15 ani....

http://www.intel.com/content/www/us/en/education/competitions/international-science-and-engineering-fair/winners.html?cid=cim:ggl

197 de cercetatori (adulti) nu au fost interesati de o inventie de doar "3 dolari" - atat ar costa dispozitivul daca ar fi pus pe piata, beneficiul ar fi insa masurat in vietii omenesti

http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Andraka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Bun,si atunci repet..de ce nu se desfiinteaza invatamantul de stat si sa ramana fiecare cum si cat poate sa-si scoleasca copilul.Daca profesorii tot nu au nici o obligatie?

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Daca ai desfiinta obligativitatea invatamantului de stat am ajunge la un grad de analfabetism major. Si asa, anumite categorii sociale abia isi dau copiii la scoala. Ori tocmai asta nu vrei, nu vrei sa ai un numar mare de copii semianalfabeti. Cine-i mai angajeaza la varsta adulta? Nu putem sa ne transformam intr-o natie de zilieri si casnice nescolarizate.

Profesorii au obligatia sa predea conform programei. Cum popa in biserica iti tine slujba. Ca enoriasul asculta slujba si totusi la sfarsitul zilei isi bate nevasta mar, nu poti sa spui ca popa nu si-a indeplinit obligatiile.

Mergi la inceput

Pai si asa la bac pica 60%...chiar nu vad utilitatea scolii daca elevii nu izbutesc sa aiba un minim de cunostinte.....stiu sa silabiseasca...ar trebui doar scoala primara sa fie obligatorie,apoi privat..cine are bani si dispozitie sa plateasca profesorii si sa-si scoleasca copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu Mada, nu merge asa.
O natiune de inculti nu poate sa-si duca viata altfel decat in epoca de piatra. Educatia si invatamantul reprezinta temelia progresului.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Da,Ruf,dar educatia si invatamantul se fac de catre profesori,aia sunt exponentii scolii,nu acasa.Tocmai de aia nu-s de acord cu SIRIMIEcare spune ca parintii trebuie sa se ocupe ,nu profesorii.
Tatal meu a fost profesor...40 de ani a scos generatii de oameni,care si acum,cand il vad pe strada,desi e un batranel,il saluta cu respect.Si eu,desi am terminat liceul de 18 ani imi salut cu dragoste si respect profesorii.Nu am vazut respectul asta de la copiii din ziua de azi...asta pentru ca profesorii nu stiu sa se faca respectati.Sa-i faca pe copiii astia din zilele noastre sa iubeasca materia pe care le-o predau.

Mergi la inceput