Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (5)
Raspunsuri - Pagina 20
mihahegarty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elena_R Mie mi-au venit rezultatele de la analize si am RH negativ. 8+ |
Elena
Factorul Rh nu este o problema acolo unde medicul isi face datoria si pacientul este informat. Am detaliat in acest capitol mai mult despre RH ul negativ in paginile trecute. Oricum incompatibilitate de Rh apare doar cand partenerul mamei cu Rh negativ are factor Rh pozitiv, dar si atunci copilul are 50% sanse sa aibe Rh mamei, deci poate nici sa nu fie cazul de incompatibilite.
Sa nu fii stresata Elena, uite eu am RH negativ, sotul pozitiv si am nascut natural, fara nici un fel de complicatie.
Triplul Test are rata de detectie pentru sindromul Down de 70%, ceea ce nu inseamna diagnostic ci doar potential statistic (rata de detectie care este de fapt relativ mica, ratand 30 din 100 de cazuri, si in plus are o marja de eroare de 5%, adica in 5 din 100 de cazuri detectate a fi “pozitive” rezultatul e eronat), pe cand amniocenteza intr-adevar are o acuratete de peste 99% in diagnosticarea anomaliilor cromozomiale si a altor boli genetice, asadar e o cale sigura de infirmare sau confirmare a suspiciunilor de la DT sau TT. Dar eu nu sunt pro amniocenteza. Nu am facut o in sarcina cu Imi.
mihahegarty spune:
Elutza ma bucur mult de tot ca bebe e bine, asta e cel mai important si da, de acord cu tine empatia medic-pacient este foarte importanta de asemenea. Bravo ca ti ai gasit medicul care sa te asculte si sa te sfatuiasca cel mai bine!
mihahegarty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elena_R Mihaela, succes la curs daca te decizi sa il incepi! E foarte important sa iti urmezi pasiunea si cred ca ai face un psiholog foarte bun Apropos nu am mai auzit de knackered pana acuma, cred ca e ceva tipic British english 8+ |
Daaaaaaaaaaaa este foarte British!!!
Si inseamna terminat (ei zic in multe contexte 'terminat de oboseala'), dar de fapt sotul mi a atras atentia ca mai mult se zice atunci cand esti 'terminat' dupa o partida de
Dar daca vorbesti cu ei, folosesc knackered la ordinea zilei, deci e ok. Or sa te inteleaga ca esti obosita dupa o zi de munca si nu una de sex!!!
Si multumesc tare mult pentru incurajare. Acum ma documentez si am sa vad daca am sa incep din aprilie sau septembrie.