Dupa scoala, cum va/v-ati organizat?
Raspunsuri - Pagina 3
orchis spune:
boticelina ai pus punctu' pe i! Si pe mine ma framanta aceleasi probleme: cum e mai bine pentru copil?!
Acum avem o bona cu care ne impacam foarte bine insa nu va putea face teme cu ea! Altfel, il duce peste tot!
Oare nu e prea tarziu sa faca temele pe la 18-19?! Caci asa cred ca va fi programul....
Activitatile pe care le are (la unele a renuntat singur invocand diverse motive: cert e ca nu-i faceau mare placere iar eu consider ca nu trebuie obligat!) nu sunt chiar asa de multe: intr-o saptamana face de 3 ori sah, de 2 ori aikido si o data pian!
geniest spune:
Cat ii admir pe cei care reusesc sa-i implice pe copii in atatea extra-activitati scolare, sa faca si teme muuulte si sa se si odihneasca copiii, iar la 21 - 21:30 sa fie in pat. Cum reusiti, fratilor ????
Al meu e acasa pe la 12:30, se dezbraca, spala, povesteste ce a facut la scoala. Pe la 13:30 mananca si dureaza cam 1 ora (ca e genul care sta sa manance pe-ndelete). La 14:30 - 15:00 sta in pat sa adoarma si doarme pana pe la 17 - 17:30. Se apuca de teme care-i iau cam 2 ore. Deci la 19:30 e gata cu temele, fara gustarea de dupa-amiaza. Unde sa-l mai duc la ora asta ??? Daca nu l-as lasa sa doarma nu m-as intelege cu el. Este irascibil, il ajunge oboseala si nu mai coopereaza. Plus ca are, inca, nevoie de somn. Are 9 ani jumatate.
ellej spune:
Programul e urmatorul: scoala (cls. I), la 12h30-13h masa (la scoala) si pana la 18h00 la after-school. Evident, acolo isi face temele si mai are o ora engleza si una de franceza o data pe saptamana. Toata distractia costa in jur de 800-850 RON /luna. Ajungem acasa pe la 19h si mai facem una-alta (masa-baie-joaca) pana la 21h cand musai in pat, mai ales ca nu doarme deloc ziua. De activitati extrascolare inca n-am gasit timp.
Anka74 spune:
Geniest, multe din antrenamente sunt exact la ora la care faci tu referire. Pt ca se tin, de regula, in salile de sport ale scolilor /liceelor iar elevii de acolo trebuie sa isi termine orele pt a le face lor loc. Pe de o parte. Pe de alta parte la aceste antrenamente sunt si copii care vin din clasele 5-8, deci trebuie sa ajunga si ei.
Si al meu doarme inca dupa scoala...vine la 11.30 acasa, pe la 12.30 mananca, program de voie pana la 14.00 cand se culca , apoi teme, iar la 7 seara pleaca la antrenamente. Are 2 sau 3 antrenamente /saptamana...destul de intense si solicitante dpdv fizic, as zice eu.
E nevoie de organizare si vointa. Atat!
mcoca spune:
Boti, avand in vedere ca in ro se dau multe teme, eu as alege varianta : scoala-odihna-teme-activitati.
Eu nu stiu de ce va dati ochii peste cap la propunerea cu statul copilului singur cateva ore?
Eu am stat singura de cand am mers la scoala si programul meu era cel de mai sus, fara odihna inca, caci nu dormeam la pranz. Mancam si faceam repede temele sa ma scap. De ce copiii din ziua de azi sunt mai neputinciosi?
Vicky, Printzesone and BB (28+)
szivarvany spune:
A mea are scoala - teme la after - programele extra, apoi la 21,00 in pat la nani chiar daca ea nu vrea la nani inca ...
Singura in casa inainte de a implini 12 ani nici nu se pune problema. Parerea mea.-
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum
Yagmur spune:
Al meu, clasa pregatitoare: la scoala pana la 11.45, apoi after pana la 18.00, casa si somn de la 20.30-21. Engleza la after de 2 ori/sapt si patinaj in weekend.
In clasa 1 as dori mai multe activitati extra, insa daca vreau engleza in alta parte decat la after imi trebuie o bona part-time (1-2 ora/sapt) si nu stiu cum sa gasesc. Plus ca va incepe inotul dar cred ca tot in weekend. El se trezeste la 6.20 iar dupa ora 20 deja e rupt de somn.
anya spune:
Initial am ales si eu varianta scoala/gradinita, odihna, teme si activitatile sportive seara. La baiatul meu mai mare functioneaza inca pt ca baschetul il face intr-o sala inchiriata la un liceu, dupa ce termina copiii aia orele iar karate-le, pt ca are centura mare, il face cu cei mari (care invata dupamiaza) si cu adultii (care au serviciu) - putin cam tarziu dupa gustul meu dela 20.30 la 22.00.
Cel mic, face inot si la inceput, cam un an a fost pe program de seara. De un an e la performanta si grupa (mica) de performata face de la 12.30 la 14.00. Cand va mai creste va face de la 14.00 la 15.30.
In cazul ambilor copii, odata cu trecerea la nivel de performanta, nu mai am cum sa gestionez eu orele la care se duc la antrenament. Amandoi sunt in momentul asta la cluburile cu cea mai buna performanta in Bucuresti si pentru ca se simt bine cu colegii de la sport nu am nici-un motiv sa-i mut.
Pana acum au fost ok cu scoala (FB pe linie) dar nici nu i-am pus sa lucreze suplimentar la scoala. La toamna cel mare incepe a5-a si nu ne va mai fi asa de usor. Probabil intr-una din zone va trebui sa facem compromisuri si cum le place mult sportul...va fi greu.
Cat despre mersul/statul singuri....in casa i-am mai lasat. La munte, intr-un orasel mai mic, cand sunt la bunici, mai merg singuri sa ia paine, dar in Bucuresti nu stiu cand voi avea curajul sa-i las. Dimineata ii ducem noi (tot trebuie sa mergem la job), la pranz ii iau bunicii - pt ca apoi cel mic trebuie dus la inot. La anul, cand il vor lua pe cel mic il lasa pe cel mare si noaptea, cand iese de la scoala nu-l vom putea lasa singur (e plin de golani seara la iesirea din scoala, i-am vazut cand ma duc la sedinte) plus ca probabil va trebui la ora aia dus la sport. Prevad ca abia la liceu vor ajunge sa umble singuri.
orchis spune:
Si mie mi s-au parut cam multe activitati! Bine ca a renuntat singur la cateva! Acum asteptam sa incepem scoala si mai vedem atunci cum va fi.
La ce ora se trezesc micutii vostri? Ma gandesc (cu groaza) ca din toamna si programul va trebui usor schimbat....
szivarvany spune:
La noi suna de trezire la 6,50, dar abia la 7 incepem ridicarea din pat, la 7,30 iesim.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum