Acel "Fir-ar..."!
Raspunsuri - Pagina 13
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina avem dupa cum urmeaza tentativa de omor, omor calificat :soacra cu trei nurori antropofagie:greuceanu exploatarea minorilor,discriminare:fata mosului si fata babei,cenusareasa. cruzime impotriva animalelor:capra cu trei iezi,scufita rosie tentativa de omor, violente savarsite impotriva minorilor, violarea domicilului, tulburare de posesie:alba ca zapada neglijenta parintilor:scufita rosie. reclam decaderea din drepturi a mamei scufitei rosii pt ca isi trimite fiica sa traverseze o padure cu salbaticiuni. furt calificat:punguta cu doi bani,degetel. furt de identitate,sechestrare de persoane,tentativa de omor:harap alb http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
emanouela spune:
apropos...stie cineva sa-mi zica ce inseamna acest fi-r-ar, asa cum il foloseste inclusiv al meu copil? eu una nu ii dau importanta, e o alta etapa...ca multe altele care au fost si ca si mai multe care vor veni.
natalia_nica spune:
citat din mesajul lui emanouela apropos...stie cineva sa-mi zica ce inseamna acest fi-r-ar, asa cum il foloseste inclusiv al meu copil? eu una nu ii dau importanta, e o alta etapa...ca multe altele care au fost si ca si mai multe care vor veni. Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
eu l-as traduce cu "offf!"
Altii, mai prapastiosi, ar zice ca e: "fir-ar al dracu' ", dar, ma rog, dupa preferinte
viviana spune:
La mine e: fir-ar sa fie de treaba
La fii-mea: fi-ar sa fie, nashpa
La nepotica mea de 3 ani: fir-ar foarfeca si fierul
Eu cred ca e doar atat fir-ar.
dia_filipas spune:
La mine fir-ar e echivalentul lui vai, aoleu, si regionalismele noastre ioi, tulai si hii!
Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011)
emanouela spune:
citat din mesajul lui corap e fir-ar, nu fi-r-ar |
sunt acceptate ambele....dar na, poate o fi o diferenta de semnificatie intre ele
emanouela spune:
Si pt mine semnificatia e inofensiva...si nu asociez cu semnificatia expresiei 'fi-r-ar al draq'
corap spune:
de ce ar fi fi-r-ar? (unde e acceptat, ca eu n-am gasit, si fi-r-ar este total lipsit de sens.) -r- ? nu e precum fi-mi-ar, fi-ti-ar etc. ci precum "mancar-ar strutii muguri verzi"
fir-ar provine din forma lunga a lui "a fi" - "fire" - la conditional optativ.
acceptabil ar fi fire-ar