Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Merci, rezolvat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alive spune:

F faini plasturii aceia pt vaccin, ma gandesc sa iau si eu...

Legat de carucior, eu la primul copil am facut o prostie. Am luat unul sport+landou mare si fain dar greeeu, de 14 kg! Plus ca se inchide cu amandoua mainile. Si ocupa aproape tot portbagajul... Acum l-am scos si pe Iustin in el, si il mai plimb prin casa, dar vreau sa iau un Graco mai usor, sa se inchida cu o mana. Mai avem unul tip umbrela (6 luni+), f practic, dar nu se lasa pe spate si e groaznic cand adoarme in el. L-am folosit la David prin aeroporturi, la mare si plimbari de genul.

Iustin doarme noaptea cam de la 21.30, maxim 22, pana la 7, cu treziri la 2-3 ore, in care doar papa si adoarme iar. Dimineata se trezeste mai des, mai din ora in ora, asa, dar pornesc foenul si adoarme inapoi. Apoi in timpul zilei, il las putin peste o ora treaz (uneori 2) si il pun la nani, doarme intre 30min si 3 ore, cred ca in total are un somn de 3h, vreo 2 de 1h si vreo 2 de 30 min...ar trebui sa notez o data sa stiu sigur.

A inceput sa prinda lucruri cu manuta lui, e asa de scump! Are 3 luni si o sapt acum.


Va dau un link care o sa va placa ;) Puteti urmari periodic gradul de dezvoltare(pe toate planurile) al copiilor vostri, aici:
http://autism.gamara.ro/portage/index.php Nu uitati sa notati undeva codul pe care vi-l dau ei la inceput, ca sa nu o mai luati de la inceput data urmatoare.
Editez mesajul sa va rog sa nu va stresati daca rezulta ce bebe e dezvoltat putin sub varsta lui! Bebelusii se dezvolta in salturi, sunt sigura ca peste cateva zile poate rezulta ca e chiar inaintea celor de varsta lui! Testul asta e doar informativ. Va spun asta pt ca la David cand iesea putin in urma ma ingrijoram f tare.

O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Buna dimineata fete dragi si bobocei!

Am venit cu o cana mare de cafea la calc si cat o beau sa va citesc!. Daca inca n-ati baut-o va servesc!

Aseara am fost la cinema cu fratele meu si prietena lui. Waw, ce bine a fost sa ies si sa ma relaxez putin. Am facut baie lui Teo i-am dat sa manance si am lasat-o pe mama sa o culce. Lory era deja pregatita de somn asa ca la 9 am plecat. Filmul era la 9.45. Am vazut Django. Dragut filmul, dar putea la fel de bine sa fie orice ca tot ma bucuram . Am ajuns acasa la 1 noaptea. Dormea toata lumea. Teo parca a stiut si nu s-a trezit decat la 6 cand i-am dat bibe si apoi trezirea finala la 8.30. Deci a lasat-o pe mami se se odihneasca.
Mi-a prins tare bine iesirea.

Mirabela multa sanatate puiului mic. Ce va mai chinuiti si voi cu tusea asta. Offff, pupam un baietel frumusel ca sa treaca repede peste episoadele astea. Cum mai sunteti?

Aparat de aerosoli eu n-am avut la cea mare. Puneam ser in nas sau spray cu apa de mare si aspiram. N-am avut pana acum nevoie de altceva. Nu stiu la Teo cum vor evolua racelile.

Legat de autodiversificare, sincer pe mine nu ma atrage aceasta idee. Voi merge pe diversificarea clasica asa cum am facut si la Lory. Nu imi surade nici ideea murdaririi bucatariei la fiecare masa ca apoi sa-mi ia jumatate de zi s-o curat. Nu ma intelegeti gresit. N-am nimic cu aceasta practica insa nu e cazul meu. Adevarul e nici nu stiu prea multe despre autodiversificare dar nu ma vad aplicand-o.

Ramona, ma bucur ca sunt copiii bine dar ai mare grija si de tine. Ce s-a intamplat ? De la raceala? Nu suna bine ce spui acolo. Ar trebui sa vezi un medic, cred. Multa sanatate!

Stela, sa stapaniti sanatosi carutul si sa faceti multe plimbari cu el. Acum vine primavara si incepem sa stam mai mult afara. Abia astept. Si Teo se intoarce daca o strig pe nume, face niste ochi mari si apoi e tot un ranjet. Ma topesc dupa ea.

M-a socat si pe mine video cu bebe chinuit de o femeie fara suflet, ca sa nu imi dau drumul la gura cu toate epitetele pe care le-as folosi in cazul ei. Doamne ce oameni !!!! Sa ne fereasca D-zeu. Eu am o
Doamna care ma ajuta cu fetele dar e ca si o bunica pentru ele. O avem de 1,5 ani , dar le iubeste pe fete ca pe nepotii ei. Nepotii ei nu sunt aproape de ea si-I vede destul de rar asa ca fetele sunt o alinare pentru ea si are multa rabdare, mai ales cu Lory care vreo tot felul de jocuri si se lasa prinsa in toate scenariile pe care le face Lory si ii face toate poftele. Ne mai face din cand in cand cate ceva dulce, ma ajuta pe mine cu calcatul sau cu ordinea prin casa, deci ma declar super multumita de ea si multumesc lui D-zeu ca am dat de dumneaei.

Sa aveti o zi magica!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Olivia, la multe lunite frumoasei Maya. Scuze de intarziere. Dam pupici dubli!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna dimineata dragelor, dau si eu un cappuccino

Vin si eu intr-o zi cu vesti super bune, fara a ma plange A dormit pingu mic de la 21.30 la 05.00 dimineata. La 05.00 dimineata m-am trezit uda de la laptic, m-am schimbat si cum l-am auzit ca se foieste nitel, l-am luat sa-i dau tzitzi, ca imi explodau sanii. Dupa ce a papat a mai dormit pana la 08.00 Cand m-am trezit la 02.00 nu stiam pe ce lume sunt, m-am uitat la tel, am alergat spre patut, i-am pus mana pe frunte, nu avea febra, dormea ca un ingeras Acum i s-a facut somnic, era sa adoarma in bouncer asa ca l-am dus in patut.

Si pe mine m-a fugarit video-ul respectiv, de cate ori vedeam imaginea fiintei respective (ca om nu poate fi numita) imi strangeam pingu tare in brate si il acopeream cu pupici. Brrrr!! Nu ma pot gandi... nu stiu ce i-as fi facut daca era copilasul meu!

Mirabela, Carmen, ce mai fac puiutii? Oana, ce mai face Sophia?

Papelusca, da, se pot sterge mailurile respective, sau mai bine dam unsubcribe, ce parere aveti?

Ieri am fost la GP (a se nota ca GP-ii nu sunt pediatri) i-a luat temperatura, l-a ascultat la plamani si mi-a prescris ibuprofen si paracetamol. I-am zis de oscillo, a zis ca nu a auzit in viata lui de asa ceva, desi se gaseste in toate farmaciile. Nu l-a cantarit sau ceva, nu i-a pipait fontanela, pana mea, astia sunt criminali! Bine ca nu a avut nimic piticul.
Ah, apropo de scaun, ieri pe seara cum statea el la tzitzi frumos asa, s-a oprit, s-a uitat la mine cu subinteles si a dat drumul artileriei grea pana la gat s-a facut! Cred si eu, dupa 4 zile...!!
Am tot vrut sa revin, am citit ieri de sucul de portocale, pt ca vroiam sa ii dau si eu si cica nu s-ar da copilasilor sub in an, in cel mai rau caz (asa era exprimarea) suc de prune sau de mar indoit cu apa pentru ca sucul e f dulce si acid si pot ajunge bebeii sa refuze sa pape. Nu va suparati, asta am citit eu

Stelutz, suna bine caruciorul, sa il "purtati" sanatosi!
Ce frumos Dana, ca ai reusit sa iesi si sa te relaxezi!

Pup fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_loca spune:

Buna fetelor. Va servesc cu un smoothie de kiwi si banane cu menta si o cafeluta slabuta.
N-am reusit sa mai intru ieri ca am fost la cumparaturi, iar pe seara am facut mancare.
Eu nu m-am uitat la acel video pentru ca nu vreau sa-mi fac rau, oricum eu nu-mi las papausica decat cu mama sau soacra, in plus am concediu de crestere copil de 2 ani.
Sper ca sunteti bine, atat mamicile cat si bobocii, nu vreau sa mai adud de copilasi bolnaviori.
Asa....ma tin de ceva vreme sa va spun despre diversificare, am tot citit si eu diverse informatii si am inteles ca cel mai bine pentru bebe este ca legumele sa fie fierte la aburi pentru ca astfel se pastreaza vitaminele..bla..bla. In acest sens, am inteles ca exista o sita speciala la Ikea, din inox, cu picior, care se aseaza intr-o oala, cu putina apa, iar legumele in respectiva sita.(asta pentru cine nu are aparat de gatit cu aburi si nici nu doreste sa-si achizitioneze), vedeti link-ul mai jos,sunt de doua feluri.
http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/30152346/
http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/90112531/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Alina, eu tot la abur am preparat legumele pentru cea mare si la fel voi face si acum. Ies delicioase mancaricile. Am aparat de preparat cu aburi dar sita aia de la ikea imi place tare. Cu urmatoarea ocazie cand ajung acolo sigur o iau. Multam de pont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alive spune:

Kytana, nu ma mir ca nu a auzit de oscilo, e medicament homeopat, iar medicina britanica (de fapt medicina punct) nu recunoaste homeopatia. Sper sa nu imi atrag rosii in cap pe aici, dar cred ca romanii confunda tratamentul homeopat cu cel naturist.
Citeste despre homeopatie pe wikipedia daca vrei, o sa te miri ce mare prostie e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_loca spune:

Cu placere, Dana.
Apropo de filme, eu sunt o mica cinefila si sunt la curent cu aproape toate filmele noi, iti recomand Anna Kareninae 2012, cu Keira Knightley si Jude Law, un frumos film de dragoste, nominalizat anul asta la Oscar si Viata lui Pi, destul de interesant, o sa-ti placa.
Asa....inca ceva despre instrumentele de diversificare.... eu m-am interesat si am vazut ca iti trebuie clar un blender/mixer vertical/tocator bun, apoi rascolind netul am dat de aceasta oferta la Domo. Mixerul asta are de toate si are un pret bun dupa parerea mea, de aceea mi l-am si cumpartat, so, priviti si voi...
http://www.domo.ro/Electrocasnice_mici/Preparare_alimente/Mixere/Philips/Mixer_vertical_Philips_HR1372
Sper sa nu ma urecheze cineva pentru reclama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata
am vazut si eu filmuletul, n-am cuvinte, sunt socata..plang si nu ma pot opri..sper doar c-au descoperit-o repede si au omorat-o! eu asa faceam!
sper ca boboceii bolnaviori sunt mai bine
wow kytana ce somnic a avut pingu mic..
david a papat aseara pe la 21,30 si a adormit, era rupt...ieri a dormit o data 5 minute si o data 10 ...nu stiu cum rezista..de fiecare data s-a trezit tipand..asa a facut si aseara pe la 10, dar l-am intors pe burtica si a adormit la loc...prima trezire la 3,30, apoi la 8, dar intre 3 si 8 s-a foit mult..
stiu ca s-a mai discutat, dar ce-o fi cu tipetele astea? viseaza urat sau il doare ceva?
carucior eu am hauck 3 in 1...varianta sport e usoara, reglabila, eu deja il scot pe david asa afara...landoul era greeeuuu...
pupici

Mergi la inceput