Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 12
Olivette spune:
Legat de apa ii voi da cu canuta. Am inteles ca ar fi mai ok cele cu cioc moale de silicon, gen Primii Pasi. O sa-i pun acolo vreo 10 ml si o las sa se joace cu ea.
Kytana spune:
Nu stiu ce parere sa imi fac despre site-ul asta, par destul de documentati. Uitati ce zic despre banane si portocale
Olivette spune:
Mi-am adus aminte ca vroiam sa mai zic ceva.
Corina, la ultimul consult si noua pediatra ne-a zis sa nu o adormim pe picioare ca zdruncinatul ala nu e ok pentru creierasul lor. La fel si zgaltaiturile pe care unii parinti le aplica pentru 'calmarea" bebelusului.
Ne-a zis ca s-au facut studii in acest sens. Am vazut acum ca si in cartea bebelusului primita de la Medicover scria la fel.
Acum nu am stat sa aprofundez subiectul si sa vad ce studii. Mie mi-a fost de ajuns ca sa nu o mai pun pe picioare ca sa o adorm. Si-asa aveam mustrari ca o adormisem asa de cateva ori.
Alive spune:
Kytana, eu o sa fac cum am facut si la David, si i-a mers f bine. Am inceput cu cereale Humana 4luni+ desi el avea 6 deja, dar alea de 4 nu contin gluten. I-am dat in prima zi doar o lingurita mai subtire asa, sa fie textura ceva mai asemanatoare cu a laptelui. Apoi a 2-a zi i-am dat mai mult si mai grosut si i-a placut. Eu i-am luat cereale care se fac cu apa (deci contineau lp), dar la Iustin ma gandesc sa pompez niste lapte de la mine o perioada.
Exista si apa Humana pt bebelusi (la cutii de 1.5l), si iaurturi speciale pt ei (Lui David numai dinalea i-am dat, desi ma sperie putin termenul f mare de valabilitate in conditiile in care nici nu stau pe rafturile frigorifice...) Oricum, total nerecomandate sunt iaurturile Danonino. Contin o gramada de prostii si multi copii s-au intoxicat de la ele, asta ne-a spus pediatrul nostru.
De la portocale si citrice in general, e si kk lor mai acid, trebuie schimbati f repede ca se oparesc tare. Am patit o data la David saracul, care e constipat de la mama natura, tot timpul trebuie sa am grija ce mananca. Acum, la 4 ani, ii pun cate o lingura de ulei de masline in laptele de dimineata ca sa se mentina tranzitul normal..
Mirabelac spune:
Kytana eu am mai zis ca o sa-i dau cereale, am citit si eu ce se spune despre ele dar nu m-au convins ca n-ar fi bune. Eu vrea sa le fac cu lm si stiu ca se incepe cu orez sau porumb dar de preferat orez pt prima data. Cu arsenic si alte metale au fost contaminate si loturi de lp, am vazut la tv de multe ori. Si borcanele cu mancare la fel. Nu stiu ce sa zic, eu ii voi da putine, nu am de gand sa-l indop cu ele. Nu aveam de gand sa incep cu ele dar n-avem ce face acum, o lgta seara si nu o sa cresc cantitatea pana la legume.
Despre banana, mi se pare mult mai ok decat portocala, eu o sa-i dau mai devreme de 7-8 luni cred, singura chestie de care ma tem e alergia dar o sa incerc. Oricum cand incepem noi in afara de mar si banane nu prea gasim fructe, eu la borcanele zic pas.
revin
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)
stella87 spune:
Buna, fetelor!
Cat ati scriiiiis! N-am citit din urma, am zis intai sa va scriu, ca brotacul e miorlait prin somn, dar nu se trezeste.
Am facut o boacana, offf L-am lovit la cap pe Matei cand incercam sa ma ridic de jos cu el in brate, a plans cateva secunde, zona s-a inrosit usor vreo 15 minute, acum a trecut. I-am pus ceva rece acolo cateva secunde... altceva nu stiam ce sa fac, n-a fost o lovitura puternica, dar de durut l-a durut
In rest, azi m-am rasfatat, m-am tuns si eu, am luat cam 1 cm din el si i-am dat o forma draguta, ca sa arate bine si cand il indrept (nu ca as avea timp), m-am si coafat... Mergem la nasi, ca-si serbeaza ziua. Pe brotac il vom lua cu caruciorul (stam scara langa scara) si sper sa-l si adorm acolo in el.
Azi a primit suzeta Sunt asa incantata! Mi-a adormit in brate cu suzeta, fara sa ma ridic sa-l legan.
Am aruncat o ocheada si am vazut ce ziceati despre leganatul pe picioare. Soacra l-a leganat asa de doua ori, eu o data... Intr-adevar, se balangane capul altfel decat la leganatul in brate, cand capul sta fix. Deci nu vom mai practica sportul asta!
Noi cred ca incepem diversificarea la 1 martie. Va avea 5 luni jumate. O incepem usor, doar cu lichide date cu biberonul. Morcov fiert si tre sa ma mai interes :)) Voi incerca sa-i bag intai legume, apoi fructe, ca sa nu-mi refuze mai apoi legumele.
Nu ma atrage autodiversificarea, mi se pare un curent interesant, n-am nimic cu el, dar parca prefer sa fiu traditionala la capitolul asta Cum zicea si Kytanutz (ca mi-a sarit in ochi disclaimer-ul), sutem aici sa impartasim experiente, sa invatam, nu sa judecam. Fiecare sfat primit e important!
Hai ca fug sa citesc din urma si sper sa apuc sa mai scriu! Vaacesc!
Mirabelac spune:
Eu am de gand sa-i fac faina de orez in casa data pe masina dar nu stiu daca contine gluten, tre sa ma documentez.
Apa si eu tot in canita vreau sa-i dau, David nu a vrut decat din aia cu pai dar nu e tocmai buna ca nu se poate spala si tot tre sa le schimbi.
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
Mirabelac spune:
Kytana multumim pt linkuri, sunt interesante.
stella87 spune:
Off, Corinuka, credeam ca-s singura care inca se mai gandeste la filmulet Sie mie imi tot revin imaginile, il iau pe Matei in brate si ma calmez. Azi, cand l-am lovit din greseala, tot la cap, ma gandeam la sarmanul copil, cat l-o fi durut. Efectiv, ma tot iau fiori. Daca n-aveam bebe mic pe care sa-l iubesc atat de mult, cred ca nu m-ar fi afectat chiar asa... Tot ma consolez la gandul ca acum copilul acela e bine, sper sa nu fi ramas cu sechele
Carmen, nu-i bai ca ai uitat daca i-ai dat sa pape :)) Eu odata il culcasem seara in pat si m-am trezit la 4 dimi cu el in patul meu, nu stiam cand m-am trezit, daca i-am dat sa pape :))
Olivia, ce m-am distrat cand am citit de Maya ta cea "dereglata"! Chiar ca e funny sa vezi un copil energic la 4dimi :)) Si Matei cand mai sta noaptea treaz, se uita la mine si rade, iar eu incerc sa-i zambesc, desi imi pica ochii in gura :))
Mirabela, da,am inteles cum sta treaba cu testele! Chiar nu stiam Da, refluxul ar explica problemutele lui Calin. Doamne ajuta sa dea tratamentul rezultate, sa pape baiatul linistit!
Eu sunt tot in tabara anti portocale si orice alt citric. Mie personal mi se face rau de la ele, ma doare stomacul, dar sotul ar manca non-stop. Depinde de organism. Dar un bebe care nu papa nimic consistent nu cred ca poate face fata acelui acid.. Poate daca primeste niste cereale inainte.. nu stiu. Dat asa ca medicament cand bebe e alaptat, nu cred ca-i face bine la stomac...
Hai ca trimit, si mai citesc, ca mai am o pagina... Ne si pregatim de plecare
nu_mai_stiu spune:
Buna seara furnicutelor.Imi place ca sunteti tare active.
Va citesc si eu non-stop,dar simt ca nu am ce sa zic....sunt intr-o perioada de aia moarta.
Bb meu e cuminte .Acum face nani.Iar eu fac ceva de mancare si am bagat hainute la masina de spalat.
Stela,te/ai gandit sa incepi diversificarea cu biberonul?Nu stiu daca e tocmai oky.Eu din ce am citit,diversificarea se face doar cu lingurita.
Pupici !
ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)
http://lb1f.lilypie.com/arhLp2.png