ADHD, Asperger, autism, SD - la scoala (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaib

Doamen, Ra_mi_ella asta zici ca-i doamna noastra. La noi doamna de cand i-a zis prof de sprijin ca la sfarsitul anului copila v-a fi evaluata la CJRAE si comisia v-a stabilii daca e sau nu de clasa a 2-a, a inceput sa se mai schimbe. Si cu a noastra e dificil de lucrat si nici a noastra nu primeste prof de sprijin la clasa. Baiatul tau are curricula adaptata sau doar profesor de sprijin? Daca iti face probleme poti cere la comisia de orientare scolara de care apartineti evaluarea copilului. Si chiar ai putea sa-i bagi fitile de-astea doamnei, in sensul ca poate vorbesti cu prof de sprijin sa va puneti de acord sa-i spuneti doamnei ca "s-ar putea sa trebuiasca sa fie evaluat de comisia de orientare scolara, avand in vedere ca e un copil cu diagnostic, bla bla"
Anna tu ce mai faci? Ai gasit de lucru?
Chuny tie cum iti merge cu lucrarea ta? Stiu ca esti ocupata dar imi lipsesc postarile voastre.

oanaib, buna ideea cu evaluarea, ma bucur ca i s-a facut un pic frica doamnei voastre. Eu tot cu lucrarea de diploma ma chinui si mai am pāna in iunie de tras.

Ra_mi_ella , ma doare sufletul cānd citesc ce tehnica de evaluare si incurajare are doamna voastra. Parca ai spus ca ramāneti acolo pt ca baietelul vrea, nu?

Eu sper ca la toamna sa nu aud ca ati ramas la aceleasi scoli ... in scoala la noi sunt 2 copii cu autism in momentul de fata, fiu-miu si o fetita din clasa fetei mele care inca nu e diagnosticata oficial, desi are ajutor, iar taica-su mi-a spus ca oricum o va parca curānd intr-un institut, asa cum a facut si cu surioara ei mai mare. Nu-s curiosi de terapie etc :-( Din toamna va mai veni un baietel cu autism in clasa Anei, am aflat asta curānd si se pare ca datorita eforturilor mele in ultimii 4 ani pt a face cunoscut autismul, directoparea accepta inscrierea acestui baietel. Aceeasi directoare acum 2 ani inca ne trimitea la spital cu baiatul, sa-l lasam acolo 2 zile pe saptamana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Loving dog takes care of little boy with Down syndrome

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Singurele motivele pentru care inca mai suntem in scoala aceasta sunt dna director si dna psiholog.
Sunt doua femei extraordinare, iar in scoala sunt 24 de copii cu autism, Sindrom Down sau alte probleme.
Au curicula adaptata sau nu, dar toti sunt intelesi si tratati fara nicio problema, de toti profesorii. Nici nu se pune problema ca nu ar trece clasa.
Imi povestea dna psiholog ca pentru cei din clasa a VIII a cerut o comisie la inspectorat pentru a fi testati sa vada cam unde ar putea merge pe mai departe.
Am o prietana care are fetita la scoala noastra, cu retard usor si pentru ea recomandarea a fost la un liceu cu filiera vocationala pentru ca fetita are un talent deosebit la desen.
Deci se poate!
Pe mine asta ma retine cel mai mult sa il mut, ca la noi in oras e cam greu sa gasesti o scoala care sa iti inteleaga copilul si sa il accepte. Si m-am interesat vreo 3 ani pt. asta.
De aia ma gandeam ca din clasa a V-a poate ar fi un avantaj pentru noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Wooow, 24 de copii ?!? M-ai dat gata!! Atunci cum poate fi invatatoarea voastra atāt de incuiata? in cazul asta ai dreptate sa nu il muti, din a 5-a va avea parte de profesori formati. Sunt curioasa, cum de a ajuns scoala sa aibe atātia copii cu autism, e demersul lor sau a unei asociatii de parinti? Cum s-a realizat lucrul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Hai za va zic cea mai tare faza: ieri doamna a acuzat-o pe prof de sprijin ca ii completeaza ea fisele copilei si se prezinta cu ele ca si cum ar fii scrise de copil. Va vine sa credeti asa ceva? Domnisoara i-a spus ca ar trebui sa-i dea putin credit ca la varsta si pregatirea ei scrie totusi ceva mai frumos decat fimea.
In rest va urez La Multi Ani si sa fiti sanatoase si sa aveti bucurii.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Ra_mi_e_la, la o clasa paralela nu poate fi mutat? Mi se pare nedrept pentru copil sa mai stea inca 2 ani cu doamna asta.

Oana, da' nu exista o autoritate care sa verifice ce fac cele doua doamne?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Nu stiu cum de au ajuns a fie atat de multi copilasi cu probleme in acea scoala. Numarul lor il stiu de la dna. psiholog.
Pe de alta parte dna. director e o femeie cu totul speciala si desi este trecuta de 50 ani este extrem de deschisa la nou, intelegatoare, comunicativa si nu ar refuza niciun copilas cu probleme in scoala ei, ci mai degraba lupta sa gaseasca cele mai bune solutii pt. acesti copii.
Nu am cum sa il mut in alta clasa paralela pt. ca e doar o singura clasa a II-a.
Dupa ce m-am luat un pic de ea miercurea trecuta, joi i-a pus B la lb. romana.
Nu ma incalzeste cu nimic asta pt. ca stiu ca nu ii va trece nimic in catalog si tot pe S o sa il tina.

Insa sunt extrem de incantata de copilul meu pt. ca tot ce i se explica la clasa stie si imi spune tot. De fapt asta ma revolata, faptul ca nici macar eu nu i-am acordat credit si am crezut ca nu va face fata, iar acum cand vad ca poate e asa de descurajat de cei din jur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

m-am gindit la voi, ieri cand am vazut un interviu cu Miss Montana 2012 diagnosticata cu autism, va fi prima participanta cu autism la miss america.

inspira pe toti parintii si copii cu aceasta boala.

http://www.missmontana.com/Miss_Montana_2012.html

http://www.cnn.com/2013/01/17/health/wineman-autism

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Wow, fata asta chiar seamana fizic cu fica-mea. Sau invers. Cred ca parintii ei sunt tare mandrii. Cand ai un copil cu probleme tu esti cam singura persoana care iti admiri copilul, restul se uita la el in cel mai fericit caz cu mila, iar in cel mai rau caz cu dezgust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Cum mai sunteti?

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput