ADHD, Asperger, autism, SD - la scoala (3)
Raspunsuri - Pagina 10
Chuny spune:
Poate ca o stie teoretic, dar īn practica i se pare greu sa se gāndeasca la fiecare etapa. Bun, e doar o supozitie, dar ideea poate servi altor parinti care au probleme de tipul asta.
mari9 spune:
Ceea ce pt noi e rutina,lucru simplu ,facut mecanic, pt ei nu este asa.(Mai ales atunci cand nici nu vad importanta efectuarii lor ).
Ei trebuie sa gandeasca in pemanenta fiecare actiune -''acum ma deschei la nasturi,imi dau bluza jos,imi pun pantalonii acolo,etc'' lucruri care provoaca un oarecare disconfort,neplacere,de unde rezulta dorinta de a nu mai face acel lucru.
Toate astea mi le-a explicat terapeuta fiicei mele.Trebuie sa avem muuulta rabdare,intelegere,zi de zi
Noi(eu si copii), nici nu am putea functiona fara acest tip de organizare Chuny.Il folosesc de cand era fiica mea bebe.Nu mai stiam cand e zi sau noapte.
julyjuly spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Julyjuly, poate nu-i place un sport agitat (gen fotbal) dar poti incerca inot-ul (este el si apa) sau, desi la inceput vei zice ca e putin ciudat, katate. Nu orice tip de karate. Ti-as recomanda karatele traditional (shotokan-fudokan). Copiii nu au contact de lupta pana dupa varsta de 10 ani si si atunci numai daca doresc. Fac kata-urile, acele exercitii care ii ajuta f mult sa se concentreze si sa-si perfectioneze miscarile. Cu matematica...nu-i spune direct ca a gresit. Pana la urma ceva-ceva simte el (modul, numere negative...). Da-i un cos cu doua mere si pune-l sa ia zece ca sa obtina 8. Asa va intelege ca trebuie sa ia din ceva mai mare (pana la gimnaziu uita el explicatiile astea). Anya |
Multumesc, Anya, pentru mesajul tau. Am incercat sa-l duc la inot. A mers la 4 sedinte de inot pentru incepatori, dupa care am renuntat, ca la ultima ora a plans efectiv, a zis ca nu mai vrea, ca efortul e prea mare...ii punea sa inoate efectiv 60 de minute, fara pauze, fara prea multe exercitii de acomodare sau de inviorare. Dna psiholog mi-a zis sa-l duc la un sport de echipa, dar nu vrea nici fotbal, nici baschet, nici volei. Tot la karate ne vom intoarce. O sa caut un club de karate in stil traditional, asa cum mi-ai scris.
O zi usoara tuturor !
anuscha2009 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui julyjuly
Multumesc, Anya, pentru mesajul tau. Am incercat sa-l duc la inot. A mers la 4 sedinte de inot pentru incepatori, dupa care am renuntat, ca la ultima ora a plans efectiv, a zis ca nu mai vrea, ca efortul e prea mare...ii punea sa inoate efectiv 60 de minute, fara pauze, fara prea multe exercitii de acomodare sau de inviorare. Dna psiholog mi-a zis sa-l duc la un sport de echipa, dar nu vrea nici fotbal, nici baschet, nici volei. Tot la karate ne vom intoarce. O sa caut un club de karate in stil traditional, asa cum mi-ai scris. O zi usoara tuturor ! july, mami de Alex (12.11.2004) si Costin Teodor (16.11.2010) |
Nu vrei sa l duci la atletism, iti recomand antrenorul fetei mele, e foarte intelegator,nici nu e prea scump, e 50 de lei pe luna.
In alta ordine de idei, cu toata zapaceala mea am cam uitat de copli si uite ca iar a luat un S la mate, a uitat tabla inmultirii se pare, Chyny help metoda......
Oana te intreb ceva despre administrarea enchfabol ului. Cred ca a zis doctoorita ca dupa 2 saptamani de2,5 ml sa i dau 5 ml, dar am pierdut reteta nu stiu unde am pus o, asa se face se mareste doza dupa o perioada?
oanaib spune:
Pai cred ca depinde. A mea avea 5-6 ani cand i-a dat encephabol si-i dadeam doar 2.5 ml. Dar e posibil sa-i creasca doza pt ca administrat brusc ar putea da stari de agitatie iar 2.5ml ar putea fi cam putin pt fata ta. A mea avea max 17 kg cand lua 2.5ml.
Noi am inceput kinetoterapia. Ar trebui sa mergem de 2 ori pe saptamina dar efectiv nu avem cum. Asa ca am facut si acasa program de gimnastica si antrenament pt motricitatea fina.
oanaib spune:
Oricum o dai tot nu e bine! Inca un episod din serialul "Noi si doamna".
Azi m-am dus la scoala sa asist la ora cu prof de sprijin. Copila s-a comportat exemplar, eu am stat la usa pe hol(doamna a venit sa verifice ca stau la usa si nu in clasa)ele au scris si citit lectia de azi la romana. Doamna: ca nu trebuie sa-mi fac prea multe sperante si de data viitoare sa nu mai vin sa stau nici la usa.
Ca ieri a fost asa de cuminte ca a fost votata de colegi drept cea mai cuminte din clasa in ziua respectiva dupa care se contrazice, ca i-a deranjat pe copii la evaluare si un parinte s-a suparat ca din cauza ei copilul respectiv nu a putut sa scrie.
Da-mi Doamne putere sa trec peste anul acesta!
oanaib spune:
O sa ziceti ca sunt nebuna, dar ma roade afirmatia doameni cu facutul sperantelor. Cum adica sa nu-mi fac sperante, pai daca nici sperante nu mai am atunci pt ce lupt? Si cine e ea sa-mi interzica mie sa-mi fac sperante. E dreptul meu de om si obligatia mea de mama sa-mi fac sperante ca v-a merge mai bine.
Ra_mi_ella voi ce exercitii faceati pt motricitatea fina?
Chuny, tu care stii atitea, stii si ceva exercitii pt motricitatea fina? Am luat niste margele f mici pe care le infigem intr-o tabla in forma de girafa, strangem de o mingie si cam atit, alte idei nu mai am.
Cricor spune:
oana....invatatoarea aia e o TAMPITA...nu pot sa cred ca iti pasa ce spune ea. Pentru tine, ea nici nu ar trebui sa conteze, e atat de nociva individa, nu o mai lua in seamna, organizeaza-te fara a tine seama de spune, propune, sugereaza ea.
caress spune:
Oana, muta fata in alta clasa, nu mai astepta sfarsitul anului..La alta scoala e mai dificil, dar in alta clasa o poti muta si in mijlocul semestrului fara nicio problema.
Despre motricitatea fina este un topic la ,,Copii cu nevoi speciale'', unde Chuny a dezvoltat subiectul si a pus si un link la o postare de pe blogul ei, care este exact ceea ce iti trebuie.
...in a world filled with distrust,we must still dare to believe...