Vaccinarea pneumococica pt nou-nascuti, Pareri?
Am primit urmatorul comunicat de presa (vezi mai jos).
Pentru ca acest comunicat este prea vag as dori sa va intreb daca va simtiti suficient de informate (informati) despre acest subiect? Daca este nevoie, Desprecopii poate face un demers in asa fel incat sa stranga de la voi toate intrebarile pe care le aveti si sa ceara explicatii suplimentare.
COMUNICAT:
Miercuri, 30 ianuarie, a avut loc la Palatul Parlamentului o dezbatere oficiala privind necesitatea introducerii vaccinului pneumococic pentru intreaga cohorta de nou-nascuti in calendarul de imunizari gratuite, la care au participat reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, parlamentari, medici si ONG-uri.
Avand in vedere ca mass-media nu a fost prezenta la eveniment, va trimit comunicatul de presa comun al CNP 2013 si al Ministerului Sanatatii in urma dezbaterii.
Principalele concluzii ale evenimentului sunt :
· Ministerul Sanatatii, parlamentarii din Comisiile de Sanatate si Buget si medicii au discutat despre oportunitatea includerii programului de vaccinare pneumococica in strategia de preventie.
· Ministerul Sanatatii si Comisiile de Sanatate din Parlament isi doresc o colaborare cu reprezentatii Coalitiei pentru o Noua Preventie 2013 pe acest subiect.
· Reprezentantii Ministerului Sanatatii au afirmat ca programele de preventie sunt o prioritate in prezent si analizeaza introducerea vaccinului pneumococic in calendarul de imunizare al nou-nascutilor.
· De asemenea, participantii la dezbaterea de miercuri si-au exprimat ingrijorarea cu privire la suferintele prin care trec multi copii din Romania din cauza unui inamic nevazut, pneumococul, care produce boli grave precum pneumonia, meningita, otita medie acuta si chiar septicemia.
Raspunsuri
roxanaz spune:
este campania de promovare a producatorului vaccinului. care ar vrea sa intre automat in schema de vaccinare gratuita .
printre randuri citesc ca MS e dispus la asa ceva, daca producatorul va oferi pret cat mai mic (si remuneratii cat mai mari ) la licitatie.
ela_04 spune:
Roxana are dreptate dar daca tot mai multi copii vor beneficia de acest vaccin, pe care altfel nu si-l pot permite...nici ca-mi pasa cine sau ce castiga din asta.
O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!
roxy spune:
din orice campanie de vaccinari se urmareste si obtinerea de foloase materiale.Dar acest vaccin , mai precis ceea ce el urmareste este deosebit de important.In Germania se face acest vaccin, baiatul meu cel mic a beneficiat de el , pe cand cel marte nascut in Romania nu. Aici sunt i carticele pentru copii unde sunt prezentati meningococii ca niste mici monstruleti si ce fac ei odata ajunsi in corp, precum si cum noi nu mai putem opri pericolul odata declansat.Astfel ca este de importanta vitala sa previi, sa nu poata ajunge acesti monstruleti in corp.Si e asa simplu avand acest vaccin.Nu e pacat sa stam cu sabia deasupra capului punandu-ne copii in pericol...? Parerea mea desigur.
Acest vaccin se alatura altor cateva vaccinuri vitale (gen antipolio, antirujeola ...)Stiu ca e ste foarte greu sa ne decidem atunci cand e vorba de vaccinari si copii nostrii, dar daca vaccinului antigripal i-am spus stop si nu l-am facut chiar daca sunt mai mereu cu muci dupa ei iarna, vaccinului antipneumococic i-am fost recunoscatoare ca exista si l-am putut face aici gratuit si informata.E mare lucru sa poti avea acces la informatie...La primul copil nici nu am stiut de existenta lui.
padi spune:
Eu i l-am facut fetitei mele si am dat o caruta de bani pe el!
Da, m-as bucura daca ar intra in schema obligatorie!
emilia.m spune:
Marea sustinatoare a acestui vaccin este Andreea Marin.
Am vazut-o la o emisiune pe Antena 3 vorbind despre vaccinul asta pe care se lupta sa-l introduca in schema vaccinurilor gratuite.
Nu vreau sa incep aici o polemica legata de vaccinare, doar spun ca parerea mea vis-a-vis de importanta vaccinurilor e deja clar formata.
Eu nu ii voi face copilului meu decat acele vaccinuri totalmente esentiale dintre cele gratuite si nimic optional.
Nu mi se pare normal sa imi injectez copilul cu tot felul de vaccinuri impotriva a tot felul de boli pe care daca le dezvolta nu i se intampla nimic grav (gen varicela) sau pentru alte boli pe care nu ar avea de unde sa le ia.
Mai vad la TV reclame pentru vaccinul contra rotavirus. Eu n-am facut acest vaccin si nici Rotavirus n-am avut niciodata. Nici vaccinul pneumococic nu l-am facut si nu am devoltat niciodata boala pentru care protejeaza acest vaccin. Oreion am facut o forma foarte usoara la 12 ani (daca as avea baiat l-as vaccina impotriva oreionului din cauza riscului de sterilitate dar la fete nu vad care e marele avantaj al acestui vaccin), pojar am facut la 2 ani iar sotul meu a facut anul trecut si in afara de discomfortul cauzat de mancarimi nu s-a intamplat nimic altceva cu nici unul dintre noi si varicela am facut la 16 ani (a fost neplacut ca m-a apucat la varsta inaintata si vara si n-aveam voie sa fac baie, dar am supravietuit cu brio oricum).
30+ Anna
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic
Matzaila_81 spune:
Eu impart parerea Emiliei.M
Eu am o mama bolnava de boala autoimuna si cand a fost la Aachen in Germania, unde era in acel moment una dintre cel mai bune clinici din Europa i s-a spus ca totul s-a declansat de la un vaccin.
Acum ca am copil mic m-am informat mai mult. Rotavirusul de exemplu nu l-am facut. Ne-a spus pediatra ca a discutat cu mai multi medici si cele mai urate reactii le-au avut cei cu vaccinul facut. Deci am sarit peste. Nu o sa facem nici Ror-ul. Baietelul meu vitreg l-a facut si tot a facut rubeola destul de urat.
As minti insa sa spun ca sunt pe deplin impacata cu decizia. pentru ca argumente foarte rationale si de bun simt sunt si pro si contra vaccinarii.
Trebuie insa sa fiu cinstita si sa recunosc ca daca mama si soacra mea nu ar fi avut boli autoimune probabil i-as fi facut Ror-ul.
delsim spune:
O idee foarte buna introducerea acestui vaccin in schema obligatorie!
Era si timpul. Noi i l-am facut fetitzei .
a_alinta spune:
nu stiu ce sa inteleg: sa ne dam cu parerea la necesitatea vaccinarii sau la faptul ca aceasta este inclusa in lista de vaccinari gratuite?
pentru ca sunt 2 lucruri total diferite si vor fi tratate ca atare
a_alinta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxy din orice campanie de vaccinari se urmareste si obtinerea de foloase materiale.Dar acest vaccin , mai precis ceea ce el urmareste este deosebit de important.In Germania se face acest vaccin, baiatul meu cel mic a beneficiat de el , pe cand cel marte nascut in Romania nu. Aici sunt i carticele pentru copii unde sunt prezentati meningococii ca niste mici monstruleti si ce fac ei odata ajunsi in corp, precum si cum noi nu mai putem opri pericolul odata declansat.Astfel ca este de importanta vitala sa previi, sa nu poata ajunge acesti monstruleti in corp.Si e asa simplu avand acest vaccin.Nu e pacat sa stam cu sabia deasupra capului punandu-ne copii in pericol...? Parerea mea desigur. Acest vaccin se alatura altor cateva vaccinuri vitale (gen antipolio, antirujeola ...)Stiu ca e ste foarte greu sa ne decidem atunci cand e vorba de vaccinari si copii nostrii, dar daca vaccinului antigripal i-am spus stop si nu l-am facut chiar daca sunt mai mereu cu muci dupa ei iarna, vaccinului antipneumococic i-am fost recunoscatoare ca exista si l-am putut face aici gratuit si informata.E mare lucru sa poti avea acces la informatie...La primul copil nici nu am stiut de existenta lui. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
rujeola , facuta in copilarie nu este mortala si vreau sa va spun ca nu toti suntem predispusi la bolile copilariei dar daca suntem vaccinati impotriva lor in mod sigur nu vom dezvolta boala respectiva, dar exista posibilitatea de a fi predispusi la multe altele.
parerea mea este ca vaccinarile au trecut de mult faza de necesitate a omului si au ajuns la faza de sustinere a societatii, sau cel putin a unora din ea.
parerea mea, ca intotdeauna