Strugurasi de Septembrie-Octombrie 2011 *8*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Salutare!
S-au mai calmat spiritele pe aici. Am vrut sa mai spun si eu ceva, dar nu am mai apucat sa scriu zilele trecute.
Pe scurt, zic si eu ca dbunny, ciocolata nu e verde de Paris . Si eu mai mananc prostioare, dar la astia mici nu le dau. Cat ii mai pot pacali, o fac :). Fata mare mai mananca ciocolata neagra, dar nu "on daily basis". De obicei in week end cu tac'su e dezmat la dulciuri (dezmat in sensul ca ii da mai mult decat as face eu, nu in sensul de dulciuri fara numar, fara numar :) ], ca eu sunt mai restrictiva in privinta asta, nu vad ce bine i-ar face zaharul ala. Pt ca vede la altii si vrea si ea, ii mai dau. Ideea e ca , mai devreme sau mai tarziu, copiii tot mananca prostioare. Eu am ales ca asta sa se intample mai tarziu, si asta ca sa fie si ea bucuroasa ca e in rand cu alti copii :). In rest, incerc sa ii hranesc cat mai sanatos, si cred ca asta vrem si facem toate. Se mai intampla sa mai scap si lui Theo cate una-alta nu prea ok, dar asta e exceptia de la regula. Si pentru ca eu ma resimt daca mananc prajeli, gras etc., fac mancare mai light si asta mananca si copiii, ca doar nu oi face mancare separat . Asta nu inseamna ca uneori nu imi vine pofta de cartofi prajiti cu scrob, mamaliga si mujdei :))), ba chiar imi fac :)))

camady da, e mai bine fara covoare, doar ca eu m-am saturat sa mopuiesc de 2-3 ori pe sapt 100 m2 de gresie si parchet, bleah! De-ar fi gresia alta culoare, ce bine ar fi, dar e alba-alba si se vede orice scama

may cat sunt la voi papucii de la Clarks? Am vazut si aici, dar costa, cu tot cu reducere, in jur de 100 de euro! Mi se pare mult, totusi!

Aaaaaa, despre paste. Italienii mananca paste de cel putin o data pe zi, daca nu chiar de 2 ori si sunt f longevivi. Ei pun accent, in schimb pe fructele si legumele de sezon si locale, nu mananca portii mari si au mesele la ore cat de cat exacte. Moderatia e cheia in orice!

Meniu azi:
MD ou fiert, paine cu unt de capra
P supa de linte cu usturoi
C orez cu spanac si broccoli fiert ca salata (fii-mea e mare fan broccoli, ca si mine)
Gustari: morcov crud, fructe crude si deshidratate.

Cum faceti hummusul? Nu imi iese rau, dar nici exagerat de bun Sigur gresesc ceva.

Pe maine vreau sa fac gulas. Aveti vreo reteta buna?

de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Mihaela, nu mai stiu daca am scris aici, prin octombrie, Zoe a avut pneumonie (o pata alba pe uniul din plamani) si un spasm bronsic sau asa ceva cert e ca respira de zici ca facea kk intr-una. Nu putea sa respire de fapt. Atunci i-a dat ventolin si dexametazona (cit a facut un aerosol in spital) in rest ventolin. Otita avusese la un control precedent (cam cu vreo 2 saptamani inainte) si ne prescrisese antibiotic ca facea febra mare de multe zile, leucocite marite etc. Sofia la fel, dubla otita, febra mare antibiotic. Eu n-am retinut daca face febra au ba, dar daca nu face nu se pre justifica antibioticul si daca nu are nimic pe caile respiratorii inferioare nu se justifica aerosolul medicamentos. In opinia mea de nemedic dar patita.

Dbunny, face bube la banane si lactate, la lactate putin, la banane infloreste toata dermatita. I-am facut Ige si a iesit 27 acu' am vazut ca dupa unii e mare, ca asa dupa limite se incadreaza. Vaccinuri n-am mai facut deloc, doar primele doua (la 3 si 5 luni).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Ooka: Multumesc pentru sfaturi. Dexametazona nu e antibiotic. E un corticosteroid destul de puternic. Ca sa citez un coleg: zicea ca tine in casa pentru ca daca ii e foarte rau, il pune pe moment pe picioare chiar daca e in pragul mortii si se poate duce el pe picioare apoi la spital. Asta am retinut si mi s-a fixat pe creier. Iar 2, eu stiam ca steroizii afecteaza (cel putin pe moment) sistemul imunitar. Deci nu inteleg de ce se dau in situatii in care vrei sa lupti cu o infectie. Iar 3, Dani nu are simptome de raceala. Doar otita si nu stiu ce i-o fi vazut in nas doctorita ca nu e nici macar infundat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

mihaela pai medicamentele prescrise de dr sunt toate antiinflamatoare, iar Sinupretul e pt a fluidifica secretiile, presupun ca le-a dat pt rinita in mod special. Ca de la rinita a pornit si otita, asa am inteles eu, dar na, eu nu-s medic :). Dexa e un corticosteroid, antiinflamator. Are efect rapid dar e foarte pacatos. Nu stiu despre imunitate, dar are un "buchet" de efecte nedorite, printre care si stagnare in crestere pe durata tratamentului. Eu sigur-sigur nu i l-as da. E puternic. Mai bine mai consulta un alt dr. Cum naiba dau dr astia medicamente asa de tari pt o otita?!!!!
Dexa se foloseste in mod special in bronhospasm, cand pacientul respira f greu. Atunci se justifica folosirea lui, scapa omul, atunci sigur beneficiile sunt mai mari decat riscurile.

de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

inutsa, uite: http://www.clarks.co.uk/



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata !
M-am trezit cu chef de treaba , fac mancarica "speciala" si un tortulet "special" pentru ca azi e ziua sotiorului meu scump si siubit, implineste 28 de ani ! El sarbatoreste momentan prin munca,diseara sarbatorim si acasa , mai subtire, dar sarbatorim.

Asa ca dau !

Va puuuuup, mai ntorc la trebi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Lali sa-ti traiasca sotiorul .Distractie placuta deseara.

In legatura cu covoarele eu dau cu mopul zilnic dar prefer asa decat sa aspir si curat covoarele toata ziua.Plus ca eu consider covoarele aspiratoare de praf.Apropo si eu tot 100 mp am dar dau repede cu mopul.Am prins dexteritate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

I-au iesit o parte din analizele facute ieri lui Dani. Soc: IGG mare de citomegalovirus. Si hemoglobina 11! Sora mea e insarcinata. Nici nu stiu cum mai pot da ochii cu ea pana naste. Mi-e asa frica sa nu ii fi facut deja rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

‘neata si un weekend placut!
LALI distractie placuta si la multi ani sotiorului.
PS: BESTIALA POZA DE PROFIL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Neata,

Lali, la multi ani sotiorului!

Mihaela, pai CMV-ul mimeaza simptomele unei gripe/viroze. Rinita se poate diagnostica dupa felul cum arata cornetele nazale. Nu e musai sa fie nasul infundat sau sa curga. Eu nu as da dexametazona...mi se pare prea puternica pt ce are Dani. Si da, dexametazona afecteaza glanda suprarenala deci nu e de glumit. In general toti corticosteroizii fac asta.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Gland%C4%83_suprarenal%C4%83

Sora ta nu si-a facut analiza la CMV? Si vecina mea e insarcinata si a tras o spaima monstru cu CMV. a iesit pozitiv apoi a facut aviditatea si acolo , cf rezultatului, a contactat virusul inainte de sarcina. Dr. zice ca e ok si ca nu ii afecteaza cu nimic fatul. Eu am avut IgG pozitiv la CMV. asta ar insemna imunitate ...desi dupa unele pareri si reinfectarea ar putea sa provoace neplaceri.

Mergi la inceput