Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~32~

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Buna fetelor!

Weekend, relaxare...ce bineee!
Raluca, felicitari pt. trimestrul 3! Nu-mi vine sa cred ca odiseea noastra a ajuns sa intre in trim. 3.
Chiar azi de dimi aveam asa o nostalgie a lunilor trecute...reiteram momentele macime de disperare (de exemplu, cand la 8 saptamani m-au lasat durerile de sani si am zis ca gataaa, s-a teminat...ca mai apoi sa ajung la eco si sa vad comoara agitandu-se de zor..).

Vio, multu de site. Fff misto...mai ales ca au numai body-uri si salopetele cu inchidere in fata...super!

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Sarumana pentru raspunsuri :) si pt sustinere! Stiu ca mama are intentii bune. Prima oara cand mi-a propus nu m-a deranjat deloc, dar cand vad ca insista si nu tine cont de parerea mea deloc ma dezamageste :(. E o fire mai dificila (gen socrosenie)

Sper sa fie totul bine si sa nu avem discutii inutile

Pup fetele, iesiti pe afara e frumos
Azi /))

19+ +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Neatza fetele (neatza pe dracu, ca-i dupamasa deja!)

Azi am leneveala in program, ca ieri toata ziua numai am umblat sa cautam chirii si nu am gasit nimic inca. Am zis ca daca in cel mult 2 luni nu gasim nimic care sa ne convina, imi bag picioarele si nu ma mai mut niciunde! Cel putin mi-am achizitionat sutienele de care aveam nevoie la pret de bun simt si tanti de la magazin zicea ca are si camasi de noapte si sutiene de alaptat Si dupaia am mai avut program de vizita.

Raluca, felicitari pentru trimestrul 3! Ce repede trece timpul!

Si eu trebuie sa beau o cafeluta, pentru ca am tensiunea mica, tot 90 cu 60, dar imi mai si place cafeaua. E bine ca am pretext sa beau cafea si daca imi zice cineva ca nu ar fi bine, le zic ca am tensiunea mica si gata.

La mine cand o sa nasc familia e binevenita la spital, pentru ca urasc spitalele si daca mai vine unu altul in vizita trece timpul mai repede! Cand mergem acasa, se schimba complet datele problemei. Soramea e bine-venita oricand, ca ea e inca un copil, in plus nici nu are ce sa ma deranjeze cu tot felul de sfaturi si prostii. Dar ea saraca o sa fie asa ocupata cu capacitatea si cu antrenamentele, ca nu cred va avea timp sa vina prea des.
In rest, ridicam restrictiile pt cumnatamea si viitoarea nasa, care de asemenea nu sunt deloc enervante de felul lor si sunt oricand dispuse sa ma ajute cu treburile casnice. Pt restul persoanelor din familie m-am gandit sa redactez niste reguli si sa le lipesc pe usa. Stiu ca suna rautacios, dar pentru noi cred ca e mai bine. N-au voi vizite mai lungi de o ora si sa dea sfaturi nesolicitate. Daca vor sa stea mai mult, sa puna mana sa ajute la treburile casnice si sa lase mama si copilul sa se odihneasca
Prietenii si cunostintele nu au ce cauta in vizite in prima luna!

Acuma puteti sa-mi spuneti daca mi-s dusa sau nu!

19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Buna, dragele. Fac reconciliere de listuta cu ce aveam deja.
- mi-am luat pijama bluza cu nasturi si pantalon, pe langa camasi de noapte; ma intreb daca va fi posibil sa o port(imbrac) in spital dupa cezariana. Fetele care au experienta, ce ziceti?
- ma cam indoiesc de lenjeria de unica folosinta, am vazut cum arata,nu tine bine, mi-ar fi teama sa ma plimb pe hol in camasa de noapte
- intre comprese pt sani cu hidrogel, si Lasinoh ce ar fi mai bun?
- sfat de mamica: sa folosesc Garmastan crema cu vreo luna inainte de nastere, sa fie hranita pielea si pregatita
- sfat mamica: sa nu iau multe scutece new born, vreo 20 pt maternitate trebuie insa; daca are vreo 4kg poate trece la urmatoarea marime, altfel, kk pe spate
- burtiera: unii zic NU, insa am gasit carte care o recomanda postoperator, post-cezariana
- cum e cu alimentatia inainte si dupa cezariana? nimic - apoi supa cu iaurt?Am voie ciocolata si biscuitei ca gustare?
- ajunge 1 prosop pt bebe in maternitate? Ajung 20 pampersi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca1109 spune:

Multumesc fetelor!

Carmen, cu alimentatie dupa nastere, am citit ca pana la primul scaun ar fi buna supa de pui, piure-ul, NU iaurtului pana la primul scaun.

Azi am fost la biserica sa programez orele la botez si cununia religioasa cum fac 2 in 1, si le-am pus una dupa alta (desi plecasem cu ideea sa pun botezul dim si cununia dupa-amiaza), de la 15 30 botez si de la 16 15 cununia. Asa va fi mai usor , nu mai am stresul cu sincronizarea, nu ma mai trezesc devreme. Am mai scapat de o grija.

Raluca

S 27+ Miruna

Mergi la inceput

Monik, esti simpatica, nu dusa. Eu as incerca sa opresc navala amicilor, vreau sa-mi iau hands free si telefon si sa am conferinte sa mai treaca timpul.
As cam avea nevoie de ceai pentru lactatie, de cafea- am auzit ca pot bea si dupa cezariana cu rahi, ca nu mai doare capul!! asa ca mama si soacra vor fi acceptate. Mama probabil va fi praf de emotii, s-ar putea sa fie mai practica soacra in circumstante. Si sotul de serviciu, bineinteles.
Eu care sunt purtatoare de sutiene de la inceputuri, am decis ca e mai practic sa iau bustiera pentru alaptare. Asta dupa ce mi-a dat cumnata 1 sutien alaptare nefolosit de ea, bumbac, tot ce vrei. Mi-am dat seama ca nu pot dormi in el. Asa ca bustiera cu tampoane sani va fi.

Mergi la inceput

mai adaug la dileme:
- ser fiziologic pt ochi in spital?
- foarfecuta unghii bebe- la spital? manusi?
- suzeta la spital?
- biberon, tetina la spital?

Ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Raluca felicitari pt tot!
Carmen nu stiu ce trebuie luat la spital ca la privat nu te primeste cu nimic, nici periuta de dinti si cred pt bebe hainele pt plecat acasa, atat.
Monika sunt importante regulile si ce ai nevoie atunci sa fie spuse dinainte, ca sa fie mai usor.

Noi am luat caruciorul azi, tati l-a demontat si remontat ca sa vada cum e treaba :)

26+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Ce harnicute sunteti voi! Ufff! sper sa nu intru in criza de timp! Eu la 7 luni vreau sa am totul pregatit si nu stiu daca reusesc!

19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Raspunsuri la "dileme" de Carmen :
~ Ser fiziologic in spital n-ai nevoie;
~ Forfecuta sigur nu la spital, manusi doar daca ti-l da pe bebe sa stea cu tine in salon si sa il imbraci in "hainute de acasa". Unele spitale il tin infasat stil sarmaluta si nu accepta lucruri "din afara". Manusile sunt pentru acasa (noi oricum nu prea le-am folosit ca nu obisnuia sa se zgarie, sa dea cu manutele asa rau)
~ suzeta, biberon, tetina NU la spital. Vei incerca sa-l alaptezi, nu?
Mie mi-au folosit la spital protectii de mameloane din silicon ca neavand sfarcul format... apoi acasa nu le-am mai folosit niciodata.
~ nu stiu sa zic de pijama si de cezariana dar s-ar putea sa te jeneze elasticul acolo la operatie. Tot pentru camasi de noapte optez!
~ nu stiu sa zic nimic de lenjeria de unica folosinta. N-am avut, nu vorbesc!
~ cu compresele pentru sani iar m-ai bagat in ceata. Daca vei avea nevoie folosesti sticla cu apa (calda pentru stimulare lactatie, rece pentru decongestionare sani) si gata.
~ N-am folosit Garmastan inainte de nastere si n-am avut probleme. E bine sa il ai, dar asta cu "preventivul" pe mine ma depaseste. Atata timp cat bebe e pus bine la san si suge corect, garantez ca nu vei avea nevoie.
Am folosit si eu ocazional ca era pielea uscata rau pe mameloane (puiul meu sugea 30-40 minute si facea pauza 2 ore).
~ sunt bune scutecele new born initial ca au (unele) decupata zona de la buric (pana ii pica si se vindeca frumos). Si de altfel nu toti bb se nasc cu +4kg...
Imi amintesc (zici ca au trecut 10 ani nu 2!) ca am luat direct nr 2 ca nu gasisem nr 1 la Pampers! Dar erau marisori oricum! Ideea e ca merg in prima luna ambii fara probleme!
~ Nu am avut burtiera, nu stiu sa raspund!
~ nici despre alimentatia de la ceza,,,
~ ajunge 1 prosop, da! Pampersi cam vreo 4/ zi (asa imi vine acum dar nu-s sigura)

Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 24+

Mergi la inceput