Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~32~
Raspunsuri - Pagina 13
Cosmy spune:
Buna dimineata!
Eu, de cand am ramas insarcinata, nu mai pot sa beau cafea...dar o ciocolata calda va ofer cu drag!
Bifez si eu sughiturile din creierii noptii....pe bune, oare ce fac gorobetii astia mici de-i apuca sughitatul cand lumea doarme?!
Despre pompa si utilitate, nu stiu ce sa zic: la Daria, am avut de la Chicco, dar n-am folosit-o decat de vreo 3, 4 ori pt ca mi se parea incomoda
Batista bebelusului nu stiu daca o sa-mi cumpar sau nu. Daria a "beneficiat" de o pompita cu capete foarte inguste, moi si flexibile care si-a facut treaba f bine. Apropos, medicul neonatolog care mi-a luat-o in primire dupa nastere mi-a zis la un moment dat: "Doamna, sa va spun un secret, copiii fac muci si fara a fi raciti, deci nu trebuie zgarmanati toata ziua-n nas"
In rest, despre utilitatea aparatelor de aerosoli nu ma pot pronunta pt ca a mea a avut nevoie doar de vreo 3 ori in aproape 9 ani(iar atunci a facut gratuit, la Medicover).
Pupici si-o zi linistita, plina de soare!!!!
Hai cu primavaraaaaaaa!!!
26+Anastasia
cita_ralu spune:
Buna dimineata
Iris ma bucur ca te-a linistit dr tau
Eu pusesem parca un link cu un site cu patuturi transformer dar nu stiu ce sa zic de pret adica nu am facut research, eu am gasit la targ o firma care le face si sunt mult mai ieftine decat cele de pe net ( de la 900 cat am vazut cel mai ieftin la vreo 700) o sa caut acasa pliantul si revin
Joi mergem si noi sa vizitam maternitatea RM si sa stabilim detaliile pt contract abia astept .
Eu nu stiu cum se intampla noaptea, daca bebe ma trezeste sau il trezesc eu oricum il simt de fiecare data cand ma trezesc, mai ales cand stau cate 2 ore cu ochii in tavan .
Sa aveti o zi frumoasa dragelor
22 + Matei Alexandru
Carmen1985 spune:
Buna dimineata! La spitalul de aici au un salon cu pompe electrice unde te poti duce sa te mulgi si-ti pune colostru/lapticul in seringa sa i-l dai copilului. Acasa am luat o pompa manuala chicco mica , o foloseam sa storc putin inainte de alaptat . Cum am alaptat f putin nu pot sa va sfatuiesc pe mai departe. I-am facut totusi cadou cuiva o pompa manuala de la Nuk ( nu tip seringa ) si a fost f multumita , ea la 3 luni s-a intors la serv si-i lasa fetitei laptic. Am si eu batista bebelusului , dar fetita mea se criza de cate ori o foloseam, se speria de la zgomotul aspiratorului, tura asta nu mai folosesc. Aparat pt aerosoli asteptati sa vedeti daca aveti un bebe bolnavicios daca nu ,nu are rost sa investiti.
Fetelor, eu deja ma gandesc la concediu...stiti vreo statiune linistita la noi cu hotel pe plaja ? eu am fost doar in mamaia si eforie
Mami de Bianca 07.05.2008 si 20+
Iris1211 spune:
Buna dimi!
Vreau sa va spun ca nu am mai baut de mult timp o cafea ...asa cu zambetul pe buze (cred ca de cand am aflat ca sunt insarcinata).
Multumesc fetelor de mesaje, chiar m-au ajutat si cele de incurajare si cele in care ne-ati felicitat.
In privinta pompei de san am inteles ideea: o sa astept pana nasc sa vedem daca intr-adevar este cazul sa o achizitionam.
La noi e soare si frumos, ceea ce ma binedispune si ma face sa sper ca va veni primavara curand.
Asa ca va doresc si voua o zi insorita si calduroasa!
happy 25 + cu
Hellie spune:
'Neatza, fetelor!
Iris, totul e bine cand se termina cu bine! Bravooo! .
Irinuka, patuturi transformer gasesti la bebedesign.ro
Nici eu nu iau pompa si aerosoli de la inceput. O sa ii arat eventual sotului pe net ce sa cumpere daca va fi cazul, si sigur se va descurca...am incredere in talentul lui de inginer.
O sa iau totusi aspirator din acela nazal din simplul motiv ca pe mine ma chinuie rau dintotdeauna nasul infundat.
20+
Kabecka spune:
Buna dimineata!
Ce zi frumoasa!Abia astept primavara cu vremea ei calda si frumoasa!
Iris, ce ma bucur ca te-ai linistit!
Legat de pompa, nici eu nu recomand Primii Pasi, am avut una electrica(pe langa cea de la Nuk, tip seringa) care nu a fost ok deloc.
Editez pt a adauga ca am folosit batista bebelusului, desi e cam zgomotoasa si neplacuta pt bebe, dar am folosit cand era mai mare.
Exista si alte aparate de genul, dar care nu se conecteaza la aspirator?
N-am folosit decat 1 data aparat de aerosoli si asta a fost in spital cand la 3 luni a facut o bronsiolita si am mers la urgenta cu el.
De atunci n-am mai avut probleme si nici nu am cumparat.
Monik86 spune:
Neata! Bifez si eu cafea cu lapte!
Sunt cam zombi azi de dimineata! Am avut un program de somn tare ciudat azinoapte: dupa ce pe la 10 seara am dat aspiratorul si am facut aluat de langosi/gogosi, am atipit pe la 23:30-00:00, in timp ce al meu frigea aluatul , m-am trezit pe la 01:30, am mancat ceva din öpera noastra de arta"(gogosii n-au prea iesit ) si dupa aia pe la 02:00-02:30 am adormit iar. Si am visat si cam aiurea
In alta ordine de idei, sunt destul de happy ca i-am gasit "parinti adoptivi" catelusei noastre
Nu stiu ce sa zic de pompa, m-a speriat un pic cumnatamea, cu povestea ei. Era foarta tanara si fara experienta cand a nascut si avea destul de mult lapte, dar avea canalele infundate. Si acum 11 ani erau pompite, dar cum ea saraca nu era informata, nu avea. Mi-a povistit ca a venit asistenta sa-i desfunde canalele cu apasand pe san cu un prosop! Va dati seama ce durere! De aia m-asi simti mai in siguranta daca as avea pompita la indemana de la inceput in maternitate!
La aparat de aerosoli nu m-am gandit sau iau. Pentru nasuc cred ca iau pompita clasica, nu modelul care se monteaza la aspirator. Aveau niste cunostinte si foloseau la baietelul lor in varsta de vreo 3 ani pe atunci. Erau la al 4-lea copil, deci nu se poate zice ca nu aveau experienta. Urla copilul ala saracul ca din gura de sarpe, te cuprindea mila cand il auzeai. Asa baietel frumos, cret si cu gropite
19+ cu
VIOIKA76 spune:
Am folosit si noi batista bebelusului cat au fost bebei dar din fericire pentru putin timp ,nu prea au agreat-o dar stiu mamici care au folosit-o la greu.Mucii la un bebel mic sunt periculosi ca se duc in jos pe caile respiratorii ,trebuie scosi ,dar nu zic s-o luati din timp ci numai daca e nevoie de ea.
Eu si acum folosesc aparatul de aerosoli la greu dar tot asa trebuie luat numai daca aveti nevoie de el(sa dea Dumnezeu sa n-aveti nevoie!).
Monik daca tot vrei sa-ti iei pompa ,iei una manuala(e buna cea tip seringa) ca sa nu investesti prea mult in ea si mai apoi vezi tu daca ai nevoie de mai mult.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum26+
Monik86 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui VIOIKA76 Am folosit si noi batista bebelusului cat au fost bebei dar din fericire pentru putin timp ,nu prea au agreat-o dar stiu mamici care au folosit-o la greu.Mucii la un bebel mic sunt periculosi ca se duc in jos pe caile respiratorii ,trebuie scosi ,dar nu zic s-o luati din timp ci numai daca e nevoie de ea. Eu si acum folosesc aparatul de aerosoli la greu dar tot asa trebuie luat numai daca aveti nevoie de el(sa dea Dumnezeu sa n-aveti nevoie!). Monik daca tot vrei sa-ti iei pompa ,iei una manuala(e buna cea tip seringa) ca sa nu investesti prea mult in ea si mai apoi vezi tu daca ai nevoie de mai mult. Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008) si acum26+ |
Multumesc pentru sfaturi! Am mai vazut eu pompe de tip seringa pe diverse site-uri, dar daca nu-mi spuneai ca ti-a fost utila, nici prin cap nu-mi trecea ca e asa buna. Cred ca pana la urma din aia o sa-mi iau.
19+ cu
VIOIKA76 spune:
Carmen 1985 noi am fost 2 ani la rand la Phoenicia holiday resort(Mamaia nord) si am fost incantati de ce am gasit acolo ,mai ales copiilor le-a placut mult.Plaja era libera si destul de intinsa plus multe alte facilitati ,nici noua nu ne place aglomeratia.Cauta detalii pe net despre ei.As vrea sa mergem si anul asta dar nu stiu cum ne vom descurca cu un bebe mic.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum26+