Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (23)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

E greu sa te abtii sa nu impartasesti un lucru prin care ai trecut. Mi se intampla si mie si incerc pe cat posibil sa ma abtin. Unora le vine muuult mai greu ca altora. Am si eu o cunostinta care a nascut de curand si care a avut fix aceeasi parere despre cezariana ca cea a persoanei de care vorbeai tu, Diana. N-am putut fi de acord insa am lasat situatia ca atare. Cu atat mai greu este cu cat te astepti la mai mult din partea omului respectiv si sfarsesti prin a fi dezamagita de gandirea acestuia.
Eu as fi mers pe varianta naturala daca ar fi existat posibilitatea. Din pacate si la V. ca si acum, de la inceput am fost anuntata ca nici nu se pune problema de asa ceva. Pe de alta parte as fi ipocrita sa nu recunosc ca varianta care mi-a fost impusa nu ma linisteste. Cred ca linistea cea mai mare vine chiar din faptul ca n-am ales eu si a ales medicul pentru mine.
Chestia cu mai mare sau mai mica dupa naturala nu stiu daca este un adevar sau un mit... n-am experienta nasterii naturale prin urmare nu emit niciun fel de judecati asupra acestui fapt. Dpdv sexual m-au deranjat post partum dolofanimea in exces de care am scapat nu fara efort dupa destula vreme. Mai era chesia ca deasupra cicatricii atarna parca muschiul si nu era tocmai estetic insa in comparatie cu burta cu care ramasesem era nimica toata. oricum si situatia asta s-a rezolvat in timp. Asa ca... nimic iesit din comun fata de alte proaspete mamici.
Cat despre alaptat cred ca am fost norocoasa. L-am avut pe faimosul dr. Spock alaturi care descrie tot procesul in amanuntime si raspunde in cartea lui la toate anxietatile si nelamuririle posibile din perioada respectiva. pe de alta parte am observat aproape imediat ca decat sa-mi nenorocesc sfarcurile incercand sa fortez manual iesirea laptelui mai bine pun copilul sa suga.... asa cat putea el sa traga sa stiti ca se vedea imediat la al doilea alaptat.... canalele sanului de unde trasese erau vizibil mai desfundate decat cele ale celuilalt san.
Stiu ca la un moment dat spusese cineva ca a avut lapte in ciuda faptului ca a facut cezariana... nu mai stiu daca era vorba despre o experienta proprie sau a altcuiva... nu are orium importanta. Eu am nascut prin cezariana si mi-am pus copilul la san dupa 3 zile incheiate de la nastere. In noaptea respectiva am avut asa zisa febra a laptelui dupa care s-a instalat bine merci lactatia. Am alaptat pana la 11 luni cand copilul a renuntat treptat de la sine vointa. N-am avut probleme cu sanii nici la inceput nici la incheierea alaptarii. ar, asa cum spuneam, probabil ca si asta tine tot de un strop de noroc. Sa nu mai zic ca trebuie sa port bureti la sutien chiar si acum ca sa se vada ceva iesind de sub bluza. Sanii care oricum erau minusculi s-au modificat minim. Cu tate astea, si la V. el sugea la un san iar celalalt secreta ca la pompa in curte. Pana pe la 6 luni ale bblusului cand s-a stabilizat intr-un final lactatia in functie de mecanismul cerere-oferta ma trezea al meu noapte de noapte sa schimb earsaful, tricoul meu, al lui si cele 2 prosoape pe care le aveam pe sub tricou... asta pentru ca la mine n-a functionat discret si dragut cu tampoane se sani... imi trebuia un prs de pus la usa ca sa absoarba tot.
Cum spuneam insa vis-a-vis de cartea pe care o tot laud... cred ca ne trebuie un pic de curs de puericultura. Cineva zicea ca este o stiinta. Este intr-adevar in mare parte. Nu cred ca ne ajuta doar instinctul. Trebuie sa fim informate.

Alina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Oana si eu stau f prost cu memoria
Prenatalul vreau sa-l iau prin saptamana 28-29.

Felicitari Diana pentru cele 4 lunite

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+

Mergi la inceput

Eu stiam ca prenatalul se acorda incepand cu saptamana 31 dar sincer nu sunt foarte informata si nici nu mai tin minte foarte multe lucruri de la sarcina anterioara. parca a fost acum o vesnicie. Nu mai stiu ce si cand i-am dat copilului sa manance, cand a facut diverse chestii... prca n-aum avut neam experienta cresterii unui micut. Asa ca doamnele care se simt pierdute din perspectiva nasterii primului copil... a stiti ca si noi o luam de la capt cu fix acelasi bagaj la mezanin.

Alina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Salut!!
Am fost la zoo si ne-a prins ploaia, si am venit acasa linistiti...

Happy, placenta acum se ridica, nu iti face pb, nu se pune diagnostic de placenta praevia acum.

Eu am alaptat 3 luni, pt ca m-a mancat pielea , la propriu. Eram raan pe maini si picioare de la scarpinat si nu stiam de la ce ( nici dr nu si-au dat seama), nu puteam lua medicamente ca alaptam, si mi-era teama sa nu afecteze copilul. Si am renuntat, si s-a dovedit ca era alergie la soare, dar pana atunci nu avusesem. Acum as vrea sa alaptez macar 6 luni, nu de alta, dar imi va veni Raul cu totul felul de virusei de la gradi si tb sa-l apar cumva pe bb2.

Alina, tu il ai pe Spock in romaneste? O fi stiinta cresterea copilului, dar instinctul de mama e cel mai important, si sfatul meu e sa il ascultati intotdeauna, chiar daca ceilalti zic ca sunteti nebuna

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Alina ai dreptate cu prenatalul,pentru ca se ia in considerare ca ai putea naste la 41,42 de saptamani,ceea ce la mine mai mult ca sigur nu va fi cazul,mai ales ca pe la 38 de saptamani o sa-mi desfaca ceclajul.

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

alina ai de unde ai cumparat cartea? din librarie sau de pe net? eu am tot citit mult "mama si copilul" dar e f invechita in multe privinte. alaptatul era prezentat ca o minune din viata femeii, dar ce era la noi acasa, era de pe alta planeta. sper ca de data aceasta sa fie mai bine.
tie cum iti convine sa stai mai mult cu CM sau in prenatal? as fi in aceiasi situatie cu tine si ma tot gandesc care varianta e mai buna sa pot avea castig financiar la calcularea indemnizatiei. cu concediu medical de risc esti mai bine platit ca in prenatal?

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
16+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=oana&year=2013&month=7&day=17&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Buna dragelor!

Hai sa va spun si eu experientele mele de la nastere, atat cat imi amintesc din ele ca au trecut ani buni. Am nascut ambii copii natural fara anestezie ca pe vremea aia ciuciu asa ceva. Cand am nascut baiatul aveam 20 ani, m-am dus ca o floare la spital cand au inceput contractiile nestiind ce ma asteapta, am stat 3 zile si 4 nopti in travaliu cu contractii si dureri variind intre 10 si 1 minut, n-am dormit decat intre contractii, ajunsesem de la oboseala sa reusesc sa adorm fix 30-40 de secunde intre 2 dureri. In naivitatea mea n-am stiut sa trebuie sa dai spaga la spital asa ca am fost lasata sa nasc "natural" si am prins de cate 2 ori toti medicii si toate asistentele de la nasteri, fiecare mirandu-se cum de n-am nascut ... dupa ce intr-un final a iesit flacaul care nici nu avea asa greutate mare (3 kg fix) m-am linistit, n-am putut sta intr-adevar jos vreo cateva zile dar avand varsta respectiva m-am refacut repede. Marea disperare a venit cand am vazut bebelusul, nu-i vb era finut, frumusel, fatzuca de fetita dar avea o bosa serosanguina de toata frumusetea(de la faptul ca l-am tinut intre oasele bazinului atatea zile), la varsta aia nu stiam cu ce se manaca asa ca m-am pus pe-un bocit frate cu disperarea ca asta arata la cap ca Oblio daca va ma aduceti aminte desenele alea animate, ii statea inxclyusiv scutecul care il avea peste caput ridicat ca pe un cucui, asta pana s-a indurat un medic sa-mi explice ca in 2 zile se resoarbe si nu-i nici un bai ...

Ei, anii au trecut a venit fetita, cu asta a fost complet diferit, m-am dus iar ca o floare la spital ca era medicul meu de garda, m-a consultat si m-a trimis acasa spunandu-mi sa vin cand am dureri ca el crede ca azi nasc. Pe la 2 dupa masa au inceput si am facut eu carare pe hol sa ma dilat sa nu mai patesc ca si cu baiatul, am zis ca degraba nu ma mai vede spitalul sa stai iar cu saptamanile la nascare asa ca am purces la facut ture prin casa. La 3 jumate nu mai puteam sta in picioare de durere asa ca m-a luat sotul, am luat baiatul mare si rapid in masina. Bineinteles ca n-am vrut sa merg la spital direct pana nu am dus copilul la mama sa stiu ca pot naste in liniste si n-am si grija lui ca nu-i ajuns la destinatie. Pe la 4 fara ceva am intrat in spital, cand m-a urcat pe masa sa vada dilatatia, aveam 10 cm adica maxima. Ei daca baiatul a avut rata de coborate extrem de lenta, gagica a coborat ca un parasutist caruia nu i s-a deschis parasuta ... e adevarat ca cele 20-30 minute cat am stat pana a iesit au fost cumplite, simteam ca ma rup in doua si de vreo 2 ori am cerut cezariana ... Totul s-a terminat cu bine nici macar nu m-au taiat jos, nici nu m-am rupt dar avand in vedere ca a iesit repede mi-a fisurat pielicica de-o parte si alta a meatului urinar pt care am tras 2 saptamani cand faceam pipi ... nici cu xilina nu se anestezia sa pot merge la baie, pana am gasit o solutie si puneam o sticla de plastic exact pe meatul urinar impiedicand astfel ca urina sa atinga partea cu rana ...

Concluzia mea este urmatoarea: nasterea naturala este dureroasa si vreau sa spun fetelor care n-au mai nascut sa se astepte ca durerile vor fi mari, foarte mari si nu va spun asta ca sa va panichez, din contra va spun ca sa stiti ca daca va va durea este o chestiune normala asa ca nu merita sa suplimentati si cu ingrijorarea ca ceva nu-i in regula, ba este foarte in regula ce se intampla cu voi, e foarte normal sa-ti vina sa te urci pe pereti de durere, o sa simti dureri pe care in viata ta nu le-ai simtit, partea pozitiva este sa la un moment dat vei scapa de ele si cand ii vei vedea fatzuca mica vei si uita de tot.

Avand in vedere toate cele expuse mai sus, cu printesa asta mica am hotarat sa nasc cu cezariana, un motiv este si faptul ca voi avea 42 ani la nastere, apoi vreau sa leg trompele cu ocazia asta si nu in ultimul rand vreau sa o scot ca pe o printzesa si sa nu risc sa o chinui. Am zis ca la varsta mea nu ma mai vad desfacandu-ma toata acolo pe masa aia si impingand cu ochii iesiti din orbite, daca tot fac anestezie macar sa o scot elegant nu ca si cum as scoate un pepene verde printr-o gaura cat o nuca. Dupa o sa va pot spune daca a fost alegerea buna pentru ca pana acum doar varianta cat se poate de naturala am experimentat-o.

Doamne ajuta-ne pe fiecare dintre noi! ... indiferent de felul in care decidem sa nastem.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Dar faptul ca stati in concediu medical nu o sa va scada venitul la CIC? Eu asa stiu ca concediu medical se plateste 85% din salar? Cel putin asa era pe vremea lui raul, acum nu mai stiu...

Si eu mi-am luat o gramada de carti, Mama si copilul o aveam de la mama mea, pe Spock nu l-am gasit integral, dar am gasit o gramada de carti cu bucatele din el, dar nu le-am citit. Ce mi-a fost de un real folos, au fost fetele de la odisee. Eu cu ele l-am crescut pe Raul. Unde intreveneau pb grave, mergeam la dr. Si niciodata nu am dat medicamente de pe forum, sau din carti, fara sa intreb dr inainte.

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

http://pediatruldebuzunar.blogspot.ro/2010/09/dr-spock-ingrijirea-sugarului-si.html
Asta este cartea si se gaseste in toate librariile. Eu i-am luat-o si nasei mele si am dat in noiembrie 60 de lei pe ea. Paula... cm asta iti tot repeta si cumatrul spock... si cam asta e si motto-ul cartii. "Sa ai incrdere in tine. Stii mai multe de decat ai impresia."
Nu este nici seaca si cu treburile trasate la liniuta cum sunt alte carti. Mi-au trecut prin mana multe inclusiv cea a sotilor Capraru pe care multa lume o lauda. Mie mi s-a parut extrem de impersonala si aiurea in sensul ca merge pe grafice chiar si in ziua de azi cand accentul este pus clar pe unicitatea fiecarui bebelus si ritmul propriu de crestere. Nu am cautat nici eu intr-o carte un manual de functionare al copilului insa aceasta mi-a raspuns la toate intrebarile pe care le-am avut legate de absolut orice lucru care mi-a dat intr-un moment sau altul prin minte.

Alina 18+

Mergi la inceput

Oana, din cate am inteles eu CRM este platit 75% din brut iar la prenatal parca tot pe acolo este sau, ma rog... tot din brut se calculeaza. Sincer practic nu stiu sa iti spun. Asta e prima luna in care am avut acest concediu. Pana acum am avut concediu de boala obisnuita care s-a platit 75% din net. Pe 10 la salariu iti pot spune exact cum au calculat ai mei iar de prenatal ma pot interesa sa iti zic cum se calculeaza intrucat am o prietena care a intrat in sarcina si lauzie si o voi intreba pe ea ca sa aflu exact.
Vis-a-vis de indemnizatie iata ce am gasit:
Concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului cu indemnizatie lunara in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei. Incepand cu anul 2012, ordonanta de urgenta adoptata de Guvern la 27 decembrie 2011 (OUG 124/2011) introduce cuantificarea indemnizatiei in functie de indicatorul social de referinta (ISR = 500 lei), mentionand astfel ca indemnizatia acordata parintilor copiilor nascuti dupa 01.01.2011 trebuie cuprinsa in intervalul 1,2 – 2,4 ISR (adica tot 600 – 1200 lei).

Daca parintele se intoarce la serviciu inaintea implinirii varstei de 2 ani a copilului, nu primeste stimulent. Intoarcerea la serviciu pentru a primi stimulent trebuie sa se faca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului. Odata ce a optat pentru CCC pana la 2 ani, nu mai poate sa opteze pentru alta varianta.

intr-adevar banii vor fi mai putini Paula... dar pentru asta trebuie sa isi faca griji cei care vor concediu fara motivatie. Eu sa si vreau sa muncesc nu am voie.
Oana... concediul de sarcina si lauzie nu are nicio legatura cu CRM. CRM ia sfarsit atunci cand incepe concediul de sarcina si lauzie si anume la 31 de saptamani.

Alina 18+

Mergi la inceput