Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (23)
Raspunsuri - Pagina 8
oanka80 spune:
se pare ca azi e la putere salata de sfecla rosie!
amalia f frumoasa minunea din viata ta! la cum a decurs totul, cred ca ai o stare interioara ce iti spune ca va fi totul bine pana la capat!
si noi am fost incercati tare timp de 6 ani, tot intarzia puiul sa vina in viata noastra, si cu ajutor de sus a venit si la noi! eu m-am rugat mult la Sfantul Serafim de Sarov si Sfantul Nectarie.
desi cred ca toate au un timp si un rost pe lume. am realizat f multe lucruri in cei 6 ani fara bebe, dar dupa ce a venit in viata noastra, nimic nu mai are valoare, nu imi mai trebuie nici cariera, eu care eram ahtiata dupa servici!
Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
16+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=oana&year=2013&month=7&day=17&babycount=1
diana_popa27 spune:
Dragele mele sa aveti o dimineata buna!
Eu acum imi servers sfertul de cafea si savurez discutiile . M-am culcat putin sacaita si m-am trezit vesele pana m-am suit pe cantar ...(azi e ziua mea de cantarit si incepe sa imi fie frica de ea)
Am reusit sa pun aproape 2 kg intr-o saptamana . E drept ca nu prea mamanc dulciuri in general si sapta asta am mancat mai mult .. dar nu atat de mult incat sa ajung la dimensiunile astea. O sa vad urmatoarele saptamani ce s intampla.
In legatura cu nasterea eu ma gandeam la naturala cu epidurala. Aseara a venit o prietena de-a mea la mine si a reusit sa ma irite cu niste replici care mie cu parere de rau mi se par imbecile si sper s anu supar pe cineva . Ea a nascut cu cezariana pe care i-a impus-o mediculul (ceea ce e k fiecare naste cum vrea si cum simte)..si cand am zis eu ca as incerca intai naturala daca imi zice medicul ca pot si poate merge usor...si cu epidurala (ma tem si eu de dureri) mi-a aruncat intr-un discurs mai lung urmatoarele replici:
- "hai mah Diana ca suntem in sec 21 la ce sa te mai chinui? Eu nu inteleg chestia asta cu mamele care se cred curajoase ca se chinuie atata sa nasca natural!"
- "Cezariana e cea mai potrivita pt nastere pentru copil si cea mai sigura chiar vrei sa ai teietura jos si te coase ala ... nici nu vede cum te coase daca te rupi ..pe cand la uter e taietura frumoasa dreapta vede exact ce face acolo."
Mie replicile de genul asta mi se par deplasate. Evident ca D-na doctor mi-a criticat si modul in care mi-am ales medicul de la matern ca e un nimeni e tanar si nu il stie nimeni trebuia s ama duc la unul mai inalt in grad ca asistentele nu or sa se poarte frumos cu mine ca nu e medicul destul de important si nici nu prind salon de 2-3 persoane.
Nu va mai povestesc ca ma enervez iar Probabil ca nu stau eu bine la capitolul de primit sfaturi dar ...
17+
viitoare mamica de
oanka80 spune:
diana pana nasti tot vei mai primi sfaturi din acestea. sunt chestii pro si contra. taietura e si la natural si la cezariana, te poti recupera mai repede si la una si la cealalta, dovada ce au spus fetele din grup in acest capitol, cu cezariana au avut sau nu dureri, au avut sau nu laptr, valabil si pt nasterea naturala.
eu nu inteleg de ce cei mai multi dr recomanda cezariana asa usor? dureaza mai putin? e greu pt ei sa monitorizeze mamica aflata in travaliu mai lung? or fi platiti mai bine?
cu chinuitul in secolul XXI, ce sa zic, cum a fost in cazul meu nu pot spune ca m-am chinuit, m-a durut da, abia puteam trage aer in piept intre 2 contractii, tot travaliul m-am plimbat non stop pe hol, mi-a recomandar dr sa nu stau in pat pana in momentul expulziei, e legea gravitatiei totusi, ajuti copilul sa isi gaseasca mai usor drum spre iesire :)).
si am mai citit pe la alte mamici intr-un articol pus de ele, ca imediat dupa nastere se declanseaza un hormonel ce te face sa uiti in mare durerile dinainte de nastere, fericirea e maxima in mintea mamei, ca restul nu mai conteaza.
care se stie mai sensibil la durere, e liber sa aleaga cezariana, copii nascuti asa sunt la fel de frumosi si sanatosi. nu discut de cazurile cand medicul recomanda 100% cezariana din motive medicale.
16+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=oana&year=2013&month=7&day=17&babycount=1
Mony08 spune:
Diana este si de la hormoni starea asta. Si eu ma irit destul de repede in perioasa asta.
Eu inainte eream cu nasterea naturala,nu intelegeam fetele care vor expres nastere cezariana.E adevarat probabil este mai sigur la cezariana pentru copil,dar fiecare decide cum e mai bine pentru ea.
Si acum sunt pro nastere naturala si daca o sa pot naste natural cu siguranta o voi face si le felicit pe toate mamicile care au curajul.
Cat despre alaptare,eu am avut norocul sa intalnesc o asistenta tare draguta,care m-a invatat sa alaptez.Credeti-ma ca si alaptatul e o stiita si se invata,asa ca sa faceti tot posibilul sa gasiti inca din spital o asistenta care sa va invete,chiar si s-o platiti,numai sa va invete.
Mie mi-au dat odata copilul cu mine in salon,ca daca vreau atat de mult sa-l alaptez,sa ma descurc.Si ne-am chinuit noi timp de 3 ore,in care plangeam si eu ca nu reuseam si copilul de foame,asa ca ne-am lasat pagubasi,pana am dat de acea asistenta minunata.Pacat ca ereau 3 ture si nu era ea tot timpul sa ma ajute,dar pana am iesit din spital am invatat.
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+
oanka80 spune:
voi cum stati cu memoria? eu sunt complet depasita, nu mai tin minte daca mi-am luat vitaminele sau daca mi-am luat sau nu chiloti pe mine
ce ceaiuri beti in aceasta perioada, fara a fi racite?
din ce saptamana va luati prenatal, 27 sau 28?
16+
diana_popa27 spune:
Faza e ca eu nu consider ca sa faci cezariana sau sa nasti natural nu tine de curaj. Copilul trebuie sa iasa cumva din tine dupa 9 luni. Si sunt zeci de femei care au nascut relativ usor naturala..si zecui care si-au revenit f f rapid dupa cezariana. Asa ca e calr ca ambele pot fi la fel de dureroase sau nedurereoase. Dar replica cu secolul 21 ...de parca nu as vrea sa fiu si eu cool mi s-a parut o imbecilitate. Mai ales din partea unui medic. Adica eu nu cred ca nasterea naturala nu are si niste beneficii pentru copil cum si cezariana te fereste de niste complicatii ce ar aparea la nasterea naturala.
Sigur ca o femeie care alege sa nasca fara anestezie natural e de admirat ... dar nu e cazul meu eu vreau sa fiu driogata ma maxim .. Nici la dentist nu intru daca nu mi se face anestezie pt orice.
Eu nu am facut nici o operatie pana acum si nu am avut nici un de de taietura care sa necesite coasere asa ca ma tem de o taietura mare mai tare decat de nasterea naturala.
Evident ca toate astea tin de medic in primul rand. Adica el o sa imi zica daca pot sau nu si in functie de el o sa aleg nasterea.
Mi se pare urat sa zici de o mama ca face pe curajoasa daca vrea natural ..sau depre una care alege cezariana sa o faci lasa ... e o nesimtire. Copilul trebuie sa iasa cumva de acolo.
Hormonii mei sunt revoltati pt ca sunt idecisi si speriati de ambele variante
18+
viitoare mamica de
happy_ama spune:
Neata, mamici!!
Si eu stau prost cu capul. Cu concentrarea mai mult decat cu memoria... Referitor la concediu...eu ma gandeam cat mai tarziu posibil..insa depinde cum ma simt
Fetelor, am si eu o intrebare. Mai are cineva placenta joasa?
Happy_Ama 16+
diana_popa27 spune:
Sunt o analfabeta cand ma grabesc sa scriu dar o sa dau vina pe tastatura care e f veche :-*
Ma gandesc ac o sa mai primim zeci de sfaturi pana la nastere dar culmea e ca primesc mult mai usor sfaturi de la voi decat de live. Mi-e mai usor sa va pov voua si sa ma plang aici sau sa cer un sfat aici dect sa le intreb pe fetele cu copii pt ca mi se pare ca devin prea insistente uneori (si stiu ca e numai in capul meu) sa fac cum au facut ele ca asa e cel mai bine! ...
18+
viitoare mamica de
Mony08 spune:
Diana crede-ma ca si eu sunt indecisa,desi am avut o nastere,am vazut cum este.
Se poate numii intr-un fel curaj la nastere naturala,pentru ca tot ce inseamna nastere naturala este o enigma,de la data cand se va produce ,la cat va dura travaliul,cat va dura nasterea in sine...etc
Chiar asta ii spuneam unei prietene,ca tocmai de asta sunt asa indecisa,ca si la primul copil,singura mea teama era in ceea ce priveste copilul,pana n-am vazut ca este copilasul bine,am stat tot cu teama.
Cat despre taietura,tot taietura e si jos,si sus.Tot te taie,tot te coase,pe mine ma doare si acum de fiecare data cand se schimba vremea .
Cat despre anestezie epidurala se face dupa dilatatie de 5,si eu sunt pentru epidurala.
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+