Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (23)
Raspunsuri - Pagina 4
Mony08 spune:
Acum m-am uitat la lista celor din septembrie si surpriza ,era Roxana acolo.Cat de mult ma bucur .
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+
paula_m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui graphistar Acelasi lucru, Paula, insa mult mai detaliat si alte cateva info folositoare. De exemplu, eu am gasit foarte folositor faptul ca e bine sa nu depasim 22 sapt pt morfologia fetala. si imi pare rau ca n-am stiut de masurarea translucentei nucale mai devreme, pt ca medicul meu anterior n-a masurat-o. acum, cand am mers la alt medic sa masor si aceasta zona, a stat copilul intors cu spatele, asa ca masoara ce poti. 13 + Laura |
Imposibil sa nu-ti fi masurat cineva translucenta nucala, e cel mai bun indiciu in caz de orice fel de boli genetice. Adica in limbaj popular "ceafa groasa", toti copii cu pb (Down, sau altele) au aceasta caracteristica. Bine, se poate intampla sa aiba TN mai mare de 2,5 si sa nu fie nici o pb, dar de obicei o masoara orice dr. Nu ai facut DT?
EDIT : nu e tarziu nici acum. Si mie la 13 sapt mi-au masurat-o TN, ca atunci m-am dus. Cand mai mergi la dr?
EDIT 2 : Am vazut-o si eu pe Roxana acolo, am recunoscut-o dupa baietii pe care ii are. Sa o ajute Dumnezeu sa duca sarcina la termen
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!
poze
Dedicut spune:
Buna fetele, va scriu din spital ca m-am internat. M-am intalnit si cu Ele, cred ca suntem primele mamici care ne cunoastem live de pe acest forum. Te pup Elena!
Diana _popa, ma intrebai de anticorpii RH. Eu in ultimele luni am facut dozare si au iesit ceva anticorpi din cauza ca la 28 de saptamani am facut un vaccin Rophilac pentru preintampinarea problemelor de incompatibilitate cu RH-ul. Erau o cantitate foarte mica, au scris cu rosu pe cartonasul ala cu rezultate de ma si speriasem dar medicul a spus ca sunt din cauza vaccinului si nu e absolut nici o problema.
Mihaela, o sa merg saptamana viitoare la Centrul de sange, sunt curioasa cat mai costa acum. Acum 2 ani jumate erau vreo 3 lei maxim, in nici un caz nu era vorba de 60 de lei. Sunt tare curioasa cum e acum.
Eu am stabilit deja cu medicul unde nasc, cum....o sa fie cezariana ca am trombofilie si trebuie sa intrerup tratamentul cu anticoagulante din timp. Si mi se pare si mai simplu asa. La prima nastere m-am refacut repede dupa cezariana, am nascut la 10 seara, am stat toata noaptea cu anestezie , dimineata au oprit-o, la pranz am coborat din pat, m-au ajutat doua infirmiere sa fac dus. Apoi m-au mutat in salon normal, a venit sotul si am luat si copilul cu noi. Eram singura in salon si statea toata ziua cu noi. M-au pus sa fac ture pe hol, la incepu vreo 5 , apoi cate 20. Ma durea dar asta era solutia sa ma vindec mai repede. Si dupa inca 2 nopti am plecat acasa, aici m-am descurcat doar eu cu sotul, coboram din pat, umblam....ma durea, e drept, dar nu cat sa nu pot sa ma descurc singura.
Cat am stat in spital nu am avut lapte deloc, nici un strop, dar il puneam la san permanent, nu cu program, inainte de a-i da laptele praf il puneam o jumatate de ora acolo, chit ca nu tragea nimic dar se calma. Si cand am ajuns acasa a venit si laptele. Asa ca pana la un an si 3 luni cand l-am intarcat nu a baut lapte praf decat in spital, cu toate ca am facut cezariana si se zice ca nu ai lapte. E o poveste si asta, eu una cred ca daca insisti vine si laptele, daca cedezi imediat si faci cum e mai simplu, dai praf si pe urma te plangi ca nu e lapte...normal ca nu mai e daca nu a fost stimulat.
Deci eu fac cezariana cu inima impacata ca pentru mine e cea mai buna varianta.
Dedicut spune:
Felicitari Betty pentru rezultatul foarte bun!
Mult succes si pentru fetele care mai asteapta rezultate, Ele si Paula!
graphistar spune:
Paula, nu am facut DT, medicul anterior imi recomanda TT. Medicul la care am mers ultima data mi-a spus ca pot da erori aceste teste DT si TT si pt linistea mea (in caz ca sunt erori), sa vin la 22 sapt la morfologie.
13 +
Laura
paula_m spune:
Laura, cel mai bine e sa faci asa cum zice medicul.
No, ma apuc de invatat ca la ecografii, nasteri si copii sunt sfatoasa, dar la drept civil vai de capul meu...si ai mei barbati au plecat la bunici sa ma lase sa invat si eu cu voi pe forum.
poze
Mony08 spune:
Cate examene mai ai Paula?
Ce faculta faci?In ce an esti?
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+
graphistar spune:
M-am uitat pe net la ecografii de translucenta nucala si am comparat cu ecografia mea de la 11 sapt si 4 zile. sunt linistita, arata normal. mi se pare anormal ca totusi n-a masurat-o medicul, dar acum nu-mi mai fac griji. sper ca la morfologie fetala sa aiba radiologistul ce masura, sa nu mai stea suparici cu spatele la privitori :)
Chiar, ce se poate face daca copilul sta cu spatele? medicul ce morfologie mai face? ati auzit cazuri? sa inteleg ca platesti si apoi daca vrei, repeti in alta zi, contra cost, in speranta ca se vor putea face masuratori?
13 +
Laura
paula_m spune:
Laura, ai fost asa simpatica...nu ai cum sa compari ecografii...eu, la ecografii nu vedeam niciodata TN, daca nu ai ochiul format nu iti dai seama si dr meu spunea ca uneori se poate confunda cu ( nu mai stiu ce). E imposibil de facut diferenta cu ochiul liber, vb de mm. In mod normal tb sa fie sub 2,5 mm, iti dai seama ca nu ai cum sa o vezi.
Draga de tine!! Stai linistita. Eu totusi cred ca ti-a masurat-o, doar ca nu ti-o fi atras atentia.
De obicei, cand copilul e intr-o pozitie rea, stiu ca dr obisnuiesc sa trimita mama la plimbare 1/2h si apoi sa revina.
Mony, pai povestea facultatii mele. Noi incercam de aproape un an pt bb2 si nu s-a prins si zis ca mai incep o facultate ( am facut sociologia la vremea mea, dar nu m-a ajutat f mult) si m-am oprit la drept, ca in domeniul in care lucru - fonduri europene, vesnic ne lovim de legislatie. Si m-am inscris la drept si acum m-am trezit si studenta in anul I si gravida. Acum e cum e, dar nu stiu cum va fi cand alaptez. M-am inscris la frecventa redusa si am cursuri vineri si sambata doar, dar un copil mic se alapteaza din 3 in 3 ore ( in cel mai bun caz). Voi gasi eu o solutie, cumva.
Mai am joi un examen si scap de sesiunea asta.
poze