Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (23)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Nu e acelasi dr, Mony. Povestea e cam asa, la Raul mi-a urmarit sarcina un dr bun, dar eu voiam sa nasc la privat (spital care s-a deschis cu 3 luni inainte sa nasc eu, deci cand am ramas insarcinata nu stiam), si daca venea el la nastere ma cost ainca 2000 de lei.
Oricum mi-a zis prin iunie, ca el e in concediu cand aveam eu DPN si am nascut la privat.
La sarcina 2, nu am stiut cu ce dr sa merg , si pana la urma l-am ales pe dr de la privat, care m-a anuntat sapt asta, ca din martie pleaca din tara. Si uite asa am ramas fara dr. Nu ca m-ar afecta f mult chestia asta, dar e un pic deranjant. Si mi-e jena sa ma duc la dr 1, in sapt 17 de sarcina. Asa ca nu stiu ce voi face, vad eu dupa amnio.
Pe Raul l-am nascut prin cezariana. Am fost programata sambata 24.07.2010 la cezariana, ca aveam un sold pe care nu-l puteam folosi deloc, imi spuneau ca e mare copilul, din astea, desi nu am vrut cezariana, deloc. In 23, vineri, pe la 10 seara mi s-au fisurat membranele si m-am dus la spital. Au vrut sa cheme dr sa-mi faca cezariana, dar nu am vrut, am zis ca incerc natural. Si am stat cu contractii pana dimineata la 9, dar nu m-am dilatat deloc si deja nu ii mai batea inima lui Raul bine si m-au bagat in cezariana.
Dar acum as mai incerca odata natural, dr mi-a zis ca putem incerca daca nu e prea mare copilul, dar nu intelege de ce vreau cusatura si jos, daca am una pe burta. Pt ca vreau si eu sa vad cum e natural. Au durit contractiile alea, nu zic nu, dar vreau eu sa simt cum e cu nasterea...

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns graphistar spune:

Apropos de ecografii 3D si 4D si morfologii fetale, am gasit o postare foarte folositoare pe un alt forum, postata in 2009. sursa este www.reclama, user ella_rari:

"dragele mele mamici si viitoare mamici
am tot citit diverse postari si diverse subiecte pe tema echografiilor de sarcina: morfologie, 2D, 3D, 4D, doppler, medici specialisti etc.
o sa incerc sa adun la un loc toate informatiile pe care le am eu despre toate acestea, ca una ce cunosc aceasta zona din interiorul lumii medicale.
din ce am citit constat cu mare amaraciune ca, din pacate, in relatia gravidutzelor cu medicii lor, cel mai adesea, nu primeaza interesul pt. bunastarea si starea de sanatate a gravidei si a bebelului ce urmeaza a se naste, ci interesele materiale ale medicilor. cu siguranta, si din cauza lipsei de timp, medicii nu explica pe indelete pacientelor lor ce inseamna 3D, 4D, etc.
in primul rand si inainte de orice sa stabilim un lucru foarte important, care pe unele dintre voi cu siguranta le va uimi, si anume acela ca 3D si 4D luate ca entitati de sine statatoare sunt doar niste chestiuni avansate de tehnica in domeniu, aparute cu scop pur comercial.
daca va intereseaza sa stiti daca bebele ce urmeaza a vi se naste va fi sanatos si fara malformatii, echografia pe care o faceti se numeste echografie de morfologie fetala si se face cu sonda 2D, care ia imagini transversale ale organului pe care este pozitionata. informatia obtinuta se refera doar la morfologia organelor, nu si la functiile lor. cu alte cuvinte putem afla doar daca organele respective sunt sanatoase, nu si daca vor functiona corect, presupunand doar ca un organ sanatos va si functiona corect. pt. functiile organelor a se folosi, intradevar, testarea genetica.
daca vreti sa obtineti niste imagini statice frumoase cu bebele vostru (niste poze, cu alte cuvinte), sonda folosita este cea 3D, care reda niste imagini ale invelisului intregului corp sau doar a anumitor parti ale corpului bebelusului, dar ATENTIE, fara sa ne ''spuna'' nimic despre starea de sanatate a fatului.
daca vreti sa obtineti niste imagini in timp real, de asemenea frumoase, cu bebe, sonda folosita este cea 4D. si imaginile obtinute cu sonda 4D nu ne ''spun'' nimic despre starea de sanatate a fatului.
cu alte cuvinte, echografiile EXCLUSIV 3D sau 4D nu dau nici un fel de informatii despre sanatatea fatului, dau, in schimb niste imagini statice sau in miscare foarte frumoase, folositoare doar pt. bucuria, incantarea, amuzamentul viitorilor parinti. imaginile 3D le obtineti pe suport de hartie sub forma unor poze frumoase, iar imaginile 4D le obtineti sub forma de filmulete pe : casete video, cd, dvd.
prin urmare, daca mergeti la un medic si ii cereti echo 3D obtineti o poza, daca cereti o echo 4D obtineti un film si nimic despre starea de sanatate a fatului. daca cereti echo de morfologie fetala, medicul va folosi sonda 2D si va va oferi informatii pretioase despre sanatatea bebelului vostru, si eventual, la finalul echografiei de morfologiei, va schimba sondele si veti obtine si niste imagini frumoase cu bebeii vostri, statice sau in miscare, in functie de tipul aparatului echograf, respectiv 3 sau 4D.
ceea ce este foarte important de stiut este si faptul ca aparatele 3D si 4D DISPUN de sonde 2D foarte performante, asa ca daca va faceti morfologia fetala pe un aparat 3 sau 4D aveti asigurata o mai mare acuratete a imaginilor obtinute, dar asta nu este suficient. si medicul care executa aceasta echografie de morfologie trb sa fie cu adevarat specialist, caci degeaba are un aparat performant, daca el ''bajbaie''.
in concluzie, exista o eroare de comunicare sau, mai bine zis o comunicare precara intre medici si paciente in privinta echografiilor de sarcina.
aparatele 3 sau 4D sunt, de asemenea, dotate si cu sonde transvaginale, sonde doppler si sonde pt. parti moi.
in privinta echografiilor de morfologie ce trebuiesc facute pe perioada sarcinii, definitorii sunt cele din saptamanile 13-14, moment la care se poate depista sindromul Down, mai tarziu in sarcina aceste elemente dispar (unul dintre ele translucenta nucala sau in limbaj comun grosimea cefei) si echografia de 18-22 sapt. cand toate organele sunt formate si proportionate de asa maniera de a putea fi si investigate corect. peste aceasta varsta, morfologia poate deveni inutila. de ce? ganditi-va ca fatul are o malformatie, saptamana in care se face echo morfologica este undeva peste 22-23 sapt, medicul descopera problema si se recomanda intreruperea sarcinii. dupa aceasta varsta de sarcina, indiferent ca se recurge la o cezariana sau la provocarea nasterii fatul poate supravietui. de aceea indicatia este ca morfologiile sa fie efectuate pana la 22-23 sapt, ca in cazul unor probleme sa poata fi facute intreruperi, din motive medicale , care sa garanteze ca nu se vor solda cu un fat viu. sper ca m-am facut inteleasa.
este gresita conceptia conform careia morfologia se face cat mai tarziu. daca se face o echo morfologica la peste 30 sapt, de ex, si se descopera malformatii, ce faci? nimic. este prea tarziu ca sa mai intervii. in plus, cu cat sarcina avanseaza, cu atat vizibilitatea este mai proasta in abdomen, fatul creste, cantitatea de lichid scade, lucru care ingreuneaza actiunea medicului. organogeneza se definitiveaza la 12 saptamani de sarcina, asa ca din acest moment, se poate face echo de morfologie.
alte echografii in sarcina se pot face la 7-8 sapt, 26- 30 dar care urmaresc altceva decat doar morfologia. dupa 30 sap se urmaresc: ritmul de crestere, prezentatia fatului, gradul de imbatranire al placentei, rezistenta pe arterele uterine, vascularizatia cordului si cordonului (care se determina cu sonda Doppler). apropos de indicii de rezistenta pe arterele uterine, in mod corect acestia se iau doar dupa 30 sapt de sarcina, pt. ca in mod normal, ei sunt mari inainte de aceasta varsta. concludenta lor este dupa 30 sapt. asa ca cele carora vi s-a spus ca IR-urile sunt mari inainte de 30 sapt, ati fost alarmate degeaba.
in privinta medicilor care sunt cu adevarat specialisti in echografii, de orice fel, nu doar de sarcina, acestia sunt medicii radiologi, specialisti in imagistica medicala, nu medicii ginecologi, internisti, de familie sau de alte specialitati, care au facut cursuri de 6-12-18 luni de echografie.
subventionarea specializarii de radiologie la facultatile de medicina costa statul mult mai mult decat organizarea unor cursuri de echografie ! cine are urechi de auzit ....
citeam mai demult undeva pe internet postarea unei femei care pierduse o sarcina si era intrigata ca la spitalul la care s-a prezentat i-a fost facuta echo de catre un medic radiolog si ca ce spital este acela in care n-au medic echografist. ce nu stia era ca fusese examinata de cel mai potrivit specialist !
stiu ca sunt multe informatii, multe ''chichite'' din interiorul specialitatii medicale, pe care ginecologul nu are timp sa le explice fiecarei gravide, insa macar minimul ar fi necesar, insa comercialul primeaza azi si se mizeaza si pe faptul ca un procent foarte mic de sarcini sunt intradevar cu probleme.
sper ca v-am fost macar putin de ajutor cu putinele mele cunostinte in domeniu. va doresc bebelusi sanatosi si aveti grija pe mana cui va dati banii si mai ales viitorul.
am citit pe aici si prin alte parti nume de medici care fac echografii de sarcina, de care gravidele sunt tare incantate, iar eu ma cutremur stiind ca ei sunt medici de familie, de fapt.
sa nu va incante ca un medic va spune cate in luna si in stele, ca glumeste cu voi, ca socializeaza cu voi. in mod corect, medicul care face echografia nici n-ar trebui sa-i spuna gravidei mare lucru. de ce? pt. ca el nu o cunoaste, nu stie cum poate reationa aceasta. in mod normal, cel care ar trebui sa interpreteze buletinul echografic este ginecologul, pt. ca el a dezvoltat o relatia de mai lunga durata cu gravida, se cunosc mai bine, se intalnesc mai des.
aveti grija de voi si de puiutzii din burtici !"

13 +
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Laura, pai si eu ce am zis? Nu acelasi lucru?

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Paula eu tot timpul am fot pro nastere naturala, dar acum chiar ma gandeam la cezariana,nu ca as fi avut o nastere naturala grea,pot sa spun ca ma numar printre fericitele care au avut o nastere destul de usoara,dar mi-e groaza de zilele de dupa nastere.
Pentru mine taietura de jos s-a vindecat f greu,2luni n-am putut sa stau in fund,ma durea f rau,firele nu le-a suportat organismul, asa ca nu s-au absorbit si plus ca in spital pe femeile care nasc natural nu prea le crede nimeni ca le doare ,ca nu pot una ,ca nu pot alta.
De exemplu mie imi spune-au cand mergeam la alaptat,ca vin femeile care au nascut prin cezariana si nu pot sa vin eu care am nascut natural.
Nu stiu cum e la cezariana,nu pot sa zic ca poate pentru acele femei nu era greu,dar ele macar puteau sa stea jos. Eu mergeam la alaptat,stateam in picioare si cand incepeam sa-l alaptez pe al mic,ma lua pur si simplu cu lesin si alte cele .


Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Eu dupa cezariana m-am refacut f bine si f rapid. In primele 24h am stat intra-devar la reanimare, acolo m-a durut burta, ca am avut contractii induse pt curatirea uterului, dar apoi m-am dus in camera si in a3a zi nu mai aveam nimic. Nu tin minte sa ma fii durut vreodata taietura. In a5a zi, cand am mers acasa, eram ca noua, mi-am luat copilul in brate de la inceput, ca am mai auzit povesti ca, cu cezariana nu ai voie sa-l ridici, etc, si nu a fost chiar micut Raul ( 3750g). Si intr-adevar, nasa mea a nascut la 2 luni dupa mine, natural, f usor, dar dupa 2 luni nu s-a putut aseza jos. Si taietura e f jos, sub linia slipului, nu se vede.
Si am avut si lapte din priam zi, ca am stat in travaliu, aproape 12 h. Dar vreau si eu natural, sa vad cum e. Cu epidurala, normal!!!

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Am auzit si eu faza cu ridicatul copilului la cezariana.Dar la mine, la nastere naturala nu puteam sa ridic copilul din patut ca ramaneam acolo,pur si simplu mi se bloca spatele.Cam o luna mi-a adus sotul copilul in pat,dupa care am inceput sa-mi revin cu spatele.

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Nu esti pe treaba ta Paula

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Tu ai pierdut decat partea cu impinsul,cand de obicei simti ca ti se rupt toate oasele conecutiv cand trece copilul
Hai ca glumesc,nu vreau sa sperii pe nimeni,nu-i chiar atat de rau.

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns graphistar spune:

Acelasi lucru, Paula, insa mult mai detaliat si alte cateva info folositoare.

De exemplu, eu am gasit foarte folositor faptul ca e bine sa nu depasim 22 sapt pt morfologia fetala. si imi pare rau ca n-am stiut de masurarea translucentei nucale mai devreme, pt ca medicul meu anterior n-a masurat-o. acum, cand am mers la alt medic sa masor si aceasta zona, a stat copilul intors cu spatele, asa ca masoara ce poti.

13 +
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Mony, aia vreau eu sa o simt. Imi povestea Iza ( nasa) ca simtea ca tb sa impinga, si eu nu inteleg cum vine asta,...si mai vreau sa simt eliberarea aia cand iese, la cezariana nu ai parte de senzatii tari.
Eu nu vedeam nimic, nu am simtit nimic, am auzit doar un plans si m-au aratat 2 secunde. Apoi i-a facut Cosmin poza si mi-a dat telef si 3 ore, m-am uitat numai la poza, apoi mi l-au adus la supt. Era asa rotund, ca o luna plina, nu o sa uit niciodata fetisoara lui rotunda.
Stiti ca se zice, ca in timpul nasterii corpul femeii elibereaza un hormon, care o face sa i se para bb proapat nascut ( care de obicei sunt uratei - Raul nu ) cel mai frumos copil din lume.

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput