"Medierea"...violurilor?!?!?!!!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Inseamna ca nu isi poate respecta codul deontologic care sune impsrtisl.
Este bine intr-un fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Pai Marius, poate ca nu stiai, dar forma e de multe ori la fel de importanta ca fondul si poate spune multe...

Cat despre avocatii cu care lucrez, sigur ca discutia legata de argumentele lor e lunga, insa voiam sa arat ca sunt si persoane cu profesii juridice - deci, buni cunoscatori ai legii si sistemului de jusitie - care nu sunt de acord cu aceasta lege, in aceasta forma.

Uitati aici parerea unei dne mediator:
http://catalinaanghene.blogspot.ro/2013/02/raspuns-la-protestele-declarate.html

Citat:
Marturisesc sincer, din argumentele avute in vedere mai sus, ca victimele unui viol nu ar trebui obligate sa vina la informare privind mediere; pot avea insa in vedere acest aspect. Isi cunosc drepturile daca au apelat deja la organele judiciare sperand sa-si faca dreptate. De cele mai multe ori, dreptatea lor nu consta intr-o reparatia materiala/financiara, ci urmaresc tragerea celui vinovat la raspundere penala.

Personal, recunosc si inteleg pe deplin protestele acestor organiza#355;ii pentru drepturile femeilor.

Daca ipotetic o victima a unui viol m-ar contacta (in urma obligativitatii, dupa intrarea in vigoare a noului cpp), as refuza-o, oricat de mult ar insista sa o ajut. Nu as putea sa o privesc in ochi, in timp ce ea va cauta sa comunice cu mine, iar eu sa raman neutra si impartiala. Nu as putea eu personal sa-l sun/sa fac demersuri sa-l invit pe X la mine la birou, poate alti colegi DA...

Cum sa stau la 1 m distanta de un violator incercand sa fiu neutra, echidistanta, explicandu-i cu diplomatie beneficiile medierii, fara sa ma gandesc ca ar putea sa-mi aplice si mie aceeasi lectie???

Este o opinie pertinenta din punct de vedere personal insa se scapa esenta.
Ceea ce legea solicita este doar si numai doar certificarea ca partile stiu de existenta medierii ca dispun de aceasta informatie. Atat. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa vina X cu Y fata in fata sa se vada sa discute ceva anume. Asta deja este o deductie fara nici o baza reala.
Asa

Ei uite ca mie (si nu numai mie) nu mi se pare deloc in regula sa fiu OBLIGATA sa aflu despre mediere, ca victima a unei agresiuni violente. Asta trebuie sa ramana strict optiunea mea, nu sa-mi fie conditionat accesul la justitie de informarea asta cu de-a sila.

Si daca era vorba doar despre informare, de ce nu se procedeaza altfel? De ex. la tribunal cand depui plangere sa ti se spuna ca exista posibilitatea medierii, si mai departe sa decizi tu singur si sa-ti cauti un mediator, daca asta vrei - fara ca accesul la justitie sa fie conditionat de acea hartoaga. Bineinteles, exclud in continuare aceasta informatie pentru victimele violurilor si vatamarilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Cand o persoana chiar si avocat va discuta argumenat voi citi argumentele. Afirmatiile de genul e o tampenie nu reprezinta nimic pentru mine cel putin.
Amanarea este formala. Suntem in 2 februarie. Incidenta aplicarii este pe ani de zile.
Nu conteaza exemplul in sine ci continutul lui. Eu spun de fond pe tine te deranjeaza forma. Legile sunt gandite pe fond.

Marius, ce face Parlamentul? Dar Guvernul? caci vorbim de o ordonanta....cati sunt de specialitate juristi?

Mergi la inceput

Citat:
Si daca era vorba doar despre informare, de ce nu se procedeaza altfel? De ex. la tribunal cand depui plangere sa ti se spuna ca exista posibilitatea medierii, si mai departe sa decizi tu singur si sa-ti cauti un mediator, daca asta vrei - fara ca accesul la justitie sa fie conditionat de acea hartoaga. Bineinteles, exclud in continuare aceasta informatie pentru victimele violurilor si vatamarilor.

Iarasi revin, am mai scris de ce. Doar sa citesti.

Mergi la inceput

@lucialu- din 2002 incoace de cand ma ocup de legislative am fost blamat de utilizatorii carora nu le convenea ce le scriam ca legea e stramba ca lor nu le convne legea etc etc
M-am obisnuit.

Mergi la inceput

un film ....N- am reusit nicioada, in cele 2 dati cu distanta lunga de timp intre, sa il vad cap coada...

http://www.imdb.com/title/tt0094608/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Lucia, nici eu nu (mai) pot sa vad astfel de filme, mai ales dupa ce am vazut in viata reala atatea cazuri de femei violate si abuzate... Am incercat sa lucrez si cu copii abuzati, dar n-am reusit, am dat in depresie. :(

Mergi la inceput

Citat:
`1. Cat despre scosul banilor, nu inteleg ce te dai asa pe dupa plop, e foarte simplu. Mediatorul convinge oamenii sa aleaga medierea, nu instanta, si iaca banii! Ce naiba, e absolut logic!

2. Zau, Marius, am impresia ca ne tratezi ca pe niste copii... Plus ca as aprecia un ton ceva mai politicos si, daca se poate, fara remarce legate de ignoranta sau de genul "tu citesti ce scrii?".

3. Uite ca dna mediator intelege mai bine temerile noastre. O fi din cauza ca e femeie?!

1. Si cum o sa faca asta? Le pune cutitul la gat? Glumesc. Iti dai seama ca in clipa in care nu una ci doua sau mai multe parti interesate si care platesc bani sunt puse sa aleaga ce vor sa faca nu vor fi deloc naive pe banii lor asupra deciziei pe care o vor lua. Tu cand dai bani nu decizi singura daca si cat si in ce conditii platesti si ce primesti pentru banii dati? Hai sa nu fim naivi.
2. Ai dreptate imi cer scuze.
3. Fiecare individ este liber sa consimta daca si in ce masura se simte apt in a desfasura o activitate de servicii platita de clienti. Mi se pare de bun simt remarca acestei doamne care a spus sincer "eu nu pot sa fac asta, poate alti colegi da." Este absolut corecta si de bun simt. Insa asta nu inseamna ca altii nu pot sa presteze serviciil respective cu succes, de aceea a precizat "alti colegi da. Eu nu pot." Foarte corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Oricum la proces ,in general,judecatorul intreaba partile daca nu doresc impacarea sau daca intentioneaza sa se impace.

Mergi la inceput

eu nu mai pot sa vad nici jumatate din ce vedeam odata, in materie de filme.
Filmul este insa unul ft bun, si trateaza destul de complex fenomenul. L-as vara in ochii legiuitorului, ca este clar ca nu stie pe ce lume traieste.
Pt ca sa faci o omleta, trebuie sa spargi niste oua. Predecesorii, in materie de incadrare legala si pedepsirea violului, la noi, au luat ouale intregi si ni le-au servit asa, crude si in coaja. Astialalti, vad ca sunt mai grozavi. Le-au luat de la primii, le vopsesc si ni le servesc drept omleta.
M-ai ingrozit cu relatarea ta despre unele tari arabe.
Si da, lumea asta e cu josul in sus. Arata cu degetul tot spre victima ori se scarbesc de ea. Nu e normal, iar dc nici autoritatile nu pun punctul pe I...mai ne ia jumatate de secol, ca sa se schimbe ceva. Tot sper, ca odata cu accesul asta la informatie, ne vom creste altfel copiii...Esti un om minunat Salcia! chiar faci ceva pt oameniSa-ti dea Dumnezeu putere!

Mergi la inceput