"Medierea"...violurilor?!?!?!!!
Raspunsuri - Pagina 19
capcaunul spune:
Cristi Danilet, disertatia de master din 2002: www.cristidanilet.ro/continut/carti-monografii/2002-disertatie-masterat" target="_blank">Evolutia incriminarii violului in dreptul romanesc.
mianna spune:
codul penal actualizat 2011:
are o singura definitie pentru viol , dar trateaza separat furtul si furtul calificat
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
La statia Filaret se inregistreaza plus patru grade si vantul bate din directia ... Ooops, o fi buna directia? Valeu, am spus si cate grade sunt! M-a pus dracu' sa prezint rubrica meteo ... |
Mda. Foarte inteligent, n-am ce spune.
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Hmmmm nestiinta asta e... puterea legislativa nu apartine mediatorilor. Ufff....numai minuni citesc. Pe de alta parte cum se pot scoate bani intr-o activitate optionala?! Tu citesti ce scrii? |
Cum adica nu pot scoate bani? Pai, ce, mediaza pe gratis? Eu cred totusi ca iti subestimezi colegii de discutie.
Ce incredere sa ai in medierea violului cind insusi vicepresedintele Consiliului de Mediere, Zeno Sustac, spune: “Am observat, din practica mea de avocat de drept penal, ca de multe ori violul este folosit ca modalitate de sicanare pentru a leza imaginea celui acuzat.” Si inca o data:
Alizee spune:
Eu tot nu inteleg ce vrea sa se obtina din incercarea de a media victima unui viol cu violatorul. Un violator este un infractor.
Ce-ar fi sa se medieze hotul care a produs o paguba imensa si a facut disparuta prada, cu pagubitul ? Pai pagubitul isi vrea bunurile inapoi, nu il intereseaza sa stea la taclale cu hotul.
Asa si in cazul unui viol.
Pe mine nu m-ar incalzi cu nimic sa aflu ca violatorul era suparat in ziua respectiva si ca i-a casunat pe nu stiu cine.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Ce incredere sa ai in medierea violului cind insusi vicepresedintele Consiliului de Mediere, Zeno Sustac, spune: “Am observat, din practica mea de avocat de drept penal, ca de multe ori violul este folosit ca modalitate de sicanare pentru a leza imaginea celui acuzat.” Si inca o data: Cornelia Natura nu se dezminte. Chiar si pe drum drept, sarpele tot numai în serpentina merge. (L. Blaga) |
Probabil daca ai lucra in domeniu ai avea si tu astfel de experiente concrete. Si as completa ca nu doar acuzatiile de viol ci si ate forme sunt utilizate pentru a arunca o imagine negativa asupra unei persoane. Chiar daca prin proces se retrag acuzatiile ca fiind nefondate ramane perioada de la lansarea acuzatiei si pana la retragerea ei (eu as spune chiar si ulterior) in care imaginea partii acuzate in fals este prejudiciata. (Si)De aceea se recomanda deschiderea unui proces civil ulterior pentru acuzatia de calomnie si solicitarea de daune interese mari. Adica daca iti permiti sa acuzi in fals sa si platsti pentru asta ulterior. Acuzatia de viol (in fals) este uzitata in general de persoane de sex feminin pentru obtinerea de avantaje materiale sau relationale uneori din considerente de razbunare dar pot sa existe si alte motivatii. Acestea sunt fapte certe din viata proceselor penale inchise.
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Eu tot nu inteleg ce vrea sa se obtina din incercarea de a media victima unui viol cu violatorul. Un violator este un infractor. Ce-ar fi sa se medieze hotul care a produs o paguba imensa si a facut disparuta prada, cu pagubitul ? Pai pagubitul isi vrea bunurile inapoi, nu il intereseaza sa stea la taclale cu hotul. Asa si in cazul unui viol. Pe mine nu m-ar incalzi cu nimic sa aflu ca violatorul era suparat in ziua respectiva si ca i-a casunat pe nu stiu cine. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Pot sa exemplific (desi am mai facut-o si unele s-au suparat cum adica!!!)
Exista doua persoane A si B necasatorite dar care intretin relatii intime una cu cealalta. Sa zicem ca A este fiul tau sau al Neliei si B este prietena lui.
La un moment dat va pomeniti cu o citatie de la Politie din care rezulta ca s-a depus plangere de viol din partea prietenei B a fiului vostru fata de fiul vostru. Din discutiile particulare cu fiul vostru ar rezulta ca defapt s-au certat pentru Motivul X si (teoretic) prietena B de nervi l-a amenintat pe fiul vostru A ca daca nu.... atunci ea o sa-l faca sa-i para rau si o sa vada el cum.
Azi avem o plangere de viol din partea prietenei fiului dvs. pt viol o explicatie a fiului dvs ca nu a fost vorba de viol si motivatia teoretica este rabunarea pentru motivul X.
Ar urma procedura de urmarire penala procuratura politie si proces.
Este un caz clasic in care exista probabilitatea ca fiul dvs. (partea acuzata) sa aiba dreptate si sa fie vorba de razbunare violul fiind o modalitate nicidecum o realitate. Desigur exista probabilitatea de a fi reala acuzatia si fiul dvs sa-si fi fost violat prietena. Daca prietena B si fiul dvs. sunt de acord sa se intalneasca intr-un loc neutru si sa fie asistati impartial de o persoana cu probabilitatea de a gasi o rezolvare impreuna care sa reprezinte acordul lor de vointa putem sa discutam de o mediere intr-o acuzatie de viol prezumtiv.
Ceea ce am scris este cu titlu exemplificativ.