"Medierea"...violurilor?!?!?!!!
Raspunsuri - Pagina 12
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Cunosc CD-ul. Primul slagar e "Nu l-ai citit". Dupa ce acesta e demontat, incepe urmatoarea piesa de pe album, "Linkul e partinitor sau e platit" s.a.m.d. pana la ZZ. |
adica ceva de genul asta?
Citat: |
citat din mesajul lui marius Gresita informatia ta sau cu rea credinta sau nestiinta. Cei care au acest site ofera servicii in mediere doar in domeniile respective. Pe asta sunt specializati. |
larasarit spune:
Oricat ai sapa nu gasesti nici o ora de practica sau de cascat gura pe langa un complet de judecata andiaroro, dar sigur gasesti o taxa de participare la curs destul de mare si alta taxa pentru a fi trecut in tabelul mediatorilor si tot asa
DarkBendis spune:
Mianna, Marius are dreptate acolo, e link catre site-ul unei agentii de medieri, dar ideea e ca eu pusesem link-ul agentiei respective deoarece explicau exact ce inseamna mediere si prezentau si domeniile in care se face medierea - domenii in care erau si ei specializati.
Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
mianna spune:
ideea era ca al nostru capcaun nu poate concepe ca asemenea afirmatii pot avea uneori si o baza reala, el vede doar rea intentie peste tot
nelia spune:
Eu sint de acord cu medierea, chiar si in cazul divortului violului (m-ati indus in eroare cu divortul). Si din punctul de vedere al meseriei pe care o am, pot sa vad beneficii ale medierii intre agresor si victima in cazul violului si a altor abuzuri sexuale, dar o mediere de natura socio-psihologica, ca sa nu mai treaca victima prin proces sau sa i se usureze trecerea. Insa nu e vorba de mediere in cazul violului ca sa scape violatorul de pedeapsa. Mediere pentru confortul victimei da, dar mediere intre victima si agresor, care sa se termine cu scaparea violatorului de acuzatii, nu.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia legea asta din Romania pina unde poate ajunge cu medierea, dupa ce procuratura intenteaza proces violatorului? |
Conform OUG 90 din 12.12.2012, Legea medierii la articolul 60(indice1), alineatul 1, litera g precizeaza: in cazul infractiunilor pentru care retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
andiaroro spune:
In Fr exista niste judecatori de proximitate (un fel de mediatori) pentru cauzele civile de mai putin de 4000 de euro. Totul se termina intr-o infatisare si parca nu poti sa faci recurs apoi. Pt cele de natura penala isi face justitia treaba.
Sincer, eu nu vad ce mediere se poate face in cazul unui viol.Fapta exista si e penala. Nu vad cum un mediator cu acele 14 zile de curs ale lui ar usura traumele sufletesti ale victimei. De altfel, nici avocatul si nici judecatorul nu pot face asta. Doar psihologul sau alte programe de ajutorare ale victimelor.
nelia spune:
Ba eu pot sa vad cum se face, mai ales, asa cum spunea Marius cred, in cazul violurilor simple (ma rog, pe mine personal ma scoate din sarite aceasta formulare). Si mai cred ca trecerea prin proces a victimei unui viol poate sa fie mai dureroasa si mai traumatizanta decit violul insusi. Deci, daca e viol care poate fi tinut in limita interactiunii barbat-femeie (ea s-a dus la el, el a vrut, a mai baut si un pahar, ea a spus nu, dar el n-a ascultat... si mai e si prima oara cind se intimpla), cred ca medierea ar putea da rezultate bune. Insa tot cu condamnarea vinovatului daca victima isi mentine plingerea, adica macar acolo, niste ore de munca in folosul comunitatii sau o amenda grasa si tot ar trebui sa i se dea. Pina aici tine medierea in capul meu...
Insa in cazurile clare de viol grav, premeditat, care implica si violenta... sau impotriva copiilor, in nici intr-un caz. Adica daca e de raspundere penala, atunci medierea nu mai are ce cauta. Sper sa se respecte ceea ce scrie in OUG 90 din 12.12.2012, Legea medierii la articolul 60(indice1), alineatul 1, litera g spusa de Capcaun.
capcaunul spune:
Iata si recomandarea Agentiei ONU pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor, in www.un.org/womenwatch/daw/vaw/v-handbook.htm" target="_blank">Handbook and Supplement for legislation on violence against women, la sectiunea 3.9.1:
Legislation should explicitly prohibit mediation in all cases of violence against women, both before and during legal proceedings.