"Medierea"...violurilor?!?!?!!!
Raspunsuri - Pagina 13
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Ba eu pot sa vad cum se face, mai ales, asa cum spunea Marius cred, in cazul violurilor simple (ma rog, pe mine personal ma scoate din sarite aceasta formulare). |
e doar o expresie folosita in ziare de scandal si pe forumuri (din pacate chiar si de catre persoane care par a avea pregatire juridica), in codul penal nu se regaseste o asemenea formulare de genul viol simplu si viol calificat.
pe mine ma scoate din sarite partea cu "calificat" (acolo unde ea chiar exista, si anume la furt calificat, sau omor calificat) - de parca au facut vreo scoala si au si-o diploma care sa le areste calificarea. nu inteleg de ce sistemul juridic nu s-a limitat la termenii specifici lui - "cu circumstante agravante" ar fi sunat mai clar si mai logic.
nelia spune:
citat din mesajul lui capcaunul Iata si recomandarea Agentiei ONU pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor, in www.un.org/womenwatch/daw/vaw/v-handbook.htm" target="_blank">Handbook and Supplement for legislation on violence against women, la sectiunea 3.9.1: Legislation should explicitly prohibit mediation in all cases of violence against women, both before and during legal proceedings. |
Da, ar trebui si barbatii sa lupte pentru drepturile lor, in loc sa incurajeze medierea. Caci si baietii sint violati, si nu putini... chiar si barbati (au fost cazuri de rapiri, viol si chiar omor dupa viol). Desi pot sa inteleg cruzimea unui proces prin care trece un om abuzat sexual si cred ca in anumite situatii izolate ar putea fi benefice... eu cred ca totusi ca aceasta mediere ar trebui sa fie foarte bine limitata si folosita cu intelepciune numai in folosul victimelor.
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Conform OUG 90 din 12.12.2012, Legea medierii la articolul 60(indice1), alineatul 1, litera g precizeaza: in cazul infractiunilor pentru care retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala. |
Stati asa... acum vin si intreb, ca m-am prins tirziu si am aprobat.
Marius sau Capcaunul, ce infractiuni intra aici, in fraza asta? Adica sper ca un viol adica (hai sa spunem grav, desi ma enerveaza denumirea) odata trecut de politie, nu mai conteaza daca s-a retras plingerea si s-au impacat partile (ma intreb cum ar putea sa se impace cele doua parti in cazul violului grav), raspunderea penala exista totusi?
lucialu spune:
citat din mesajul lui alyx Laura, fara suparare,dar deja exagerezi. Tragedia este producerea violului in sine nu faptul ca partile trebuie sa se prezinte lao sedinta de informare despre mediere. ca asta este de fapt. O sedinta in care partilor li se prezinta si posibilitatea de a rezolva litigiul prin mediere. Medierea in sine este altceva si nu este obligatorie. nimeni nu poate obliga legal victima sa se impace cu violatorul. Pe de alta parte, in cazul violului plangerea trebuie depusa de victima. Ceea ce inseamna ca se prezinta la politie unde povesteste ce anume s-a intamplat. Si in cursul procesului, politistul/procurorul o poate chema de cate ori are nevoie de lamuriri sau informatii. Si banuiesc ca si procurorul poate sa intrebe victima daca l-aprovocat in vreun fel pe violator sau mai stiu eu ce alte intrebari ii poate pune. Si cu sau fara sedinte de informare despre mediere, cu sau fara mediere in sine, violatorul are n posibilitati de a intimida victima,ca nu e greu deloc. alina |
Iar un procuror care intreaba victima dc nu cumva ea l- a provocat pe violator, ar trebui dat afara in secunda doi! Ca si cum dc ar exista posibilitatea sa intrebi un mort, dc nu cumva l- a provocat pe criminal, sa il omoare...
eumada spune:
Mai Lucico,daca zic ca la nceput tot incerca sa ma intrebe daca nu cumva copilul de 1 an si 11 luni e vinovat.....crezi ca asta ar fi exclus?
Numai ca berbecul care si-a permis sa intrebe asa ceva a fost adus repede cu picioarele pe pamant.
Clar este ca deja politia nu ajuta cu nimic,nu fac nimic sunt Garcea,iar procurorii in general nu se agita.Daca nu ai tupeu si argumente pe care sa le prezinti cu tupeu esti mancat.
Clar ca violul ar trebui pus pe lista infractiunilor foarte grave,nu bagat in mediere....
Iar politia....ei bine astia ar fi in stare sa dea amenda tot bietei femei pentru tulburarea ordinii si linistii publice.
lucialu spune:
sa nu iti vina sa le faci nefacute astora, ca parinte???
Mie asa mi se pare, ca luam din zbor si de musai cadre legale la tot felul de chestii ale UE, care nu se pliaza deloc pe realitatea noastra, facem cadre legale, inainte sa se schimbe mentalitati, inainte ca ABC-urile din drepturile omului sa fie puternic imprimate pe fiecare neuron, al fiecarui cap de cetatean si sa fie respectate intr-un procent covarsitor...Aia au sute de ani inaintea noastra cu lucrurile astea. Evolueaza. Noua ni se cere sa ajungem direct din stadiul de...amiba, la om explorator al spatiului cosmic
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
e doar o expresie folosita in ziare de scandal si pe forumuri (din pacate chiar si de catre persoane care par a avea pregatire juridica), in codul penal nu se regaseste o asemenea formulare de genul viol simplu si viol calificat. pe mine ma scoate din sarite partea cu "calificat" (acolo unde ea chiar exista, si anume la furt calificat, sau omor calificat) - de parca au facut vreo scoala si au si-o diploma care sa le areste calificarea. nu inteleg de ce sistemul juridic nu s-a limitat la termenii specifici lui - "cu circumstante agravante" ar fi sunat mai clar si mai logic. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Asta asa suna ca si cum as spune ce tot le dati atata cu afectiune cronica sau acuta este afectiune cronica si gata.
marius spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui nelia
Stati asa... acum vin si intreb, ca m-am prins tirziu si am aprobat. Marius sau Capcaunul, ce infractiuni intra aici, in fraza asta? Adica sper ca un viol adica (hai sa spunem grav, desi ma enerveaza denumirea) odata trecut de politie, nu mai conteaza daca s-a retras plingerea si s-au impacat partile (ma intreb cum ar putea sa se impace cele doua parti in cazul violului grav), raspunderea penala exista totusi? Cornelia Natura nu se dezminte. Chiar si pe drum drept, sarpele tot numai în serpentina merge. (L. Blaga) |
Am mai spus odata legea nu trateaza cum vreti voi aici e forum e furt si gata, e viol si gata e santaj si gata... exista clar circumstante si fapta este incadrabila in functie de mai multe criterii. Da unele fapte desfasurate intr-un anumit mod incadrabil nu pot face obiectul medierii. Un mediator nu va media ceea ce legea nu admite prin mediere.
Chiar si violul. In anumite cazuri indiferent de prezenta sau absenta plangerii prealabile partile chiar daca doresc nu vor putea fi mediate. Dar asta nu inseamna ca pentru anumite cazuri nu se poate media dar daca si numai daca ambele parti doresc acest lucru si legea permite.
Toata tevatura asta si multe din remarcile de aici fara suparare nu au absolut nimic in comun cu dreptul,legile si/sau medierea.
eumada spune:
Da` chiar,Marius,cum e cu infractiunea calificata,de exemplu"omor calificat" si omor simplu.Stiu doar ca exista "din culpa",dar e similar cu omorul obisnuit?Calificat presupune intentia?
mianna spune:
citat din mesajul lui marius Asta asa suna ca si cum as spune ce tot le dati atata cu afectiune cronica sau acuta este afectiune cronica si gata. |
n-ai inteles.
nu ma deranjeaza impartirea, ci termenul.