"Medierea"...violurilor?!?!?!!!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Adica tu poti sa il dai in judecata pe violator, deci caz penal ...

Daca tu il dai in judecata pe violator este doar proces civil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui mianna
de ce n-ar fi posibila coruptia in cazul unui viol. cu la fel de multa naivitate ca in cazul divortului, daca-ti reuseste

Ca sa existe coruptie trebuie in mod obligatoriu sa existe putere de decizie. Adica cineva sa decida "eu decid asta". Nici la psiholog nici la mediator nu exista decizie. Nici psihologul nu decide nici mediatorul nu decide chiar daca in fata lui se discuta de divort sau de un viol. In ambele cazuri atat paihologul cat si mediatorul sunt neutrii ei doar ajuta, faciliteaza discutiile fara a avea un interes pentru nici una din parti. Psihologul discuta si cu un violator si asta nu inseamna ca il favorizeaza. Si cu victima si nu inseamna ca o favorizeaza. Un psiholog nu are rolul de a favoriza pe nimeni. Este doar un intermediar in discutii. Nu decide nimic. Identic si un mediator. Absolut identic.

hai sa lasam deoparte divortul, ca n-are legatura. nici psihologul, ca asta chiar nu pune fata in fata vreodata victima si agresorul ei, asa ca nu faci decat sa compari mere cu pere.

ai fost intrebat daca mediatorul poate fi corupt pentru a influenta victima sa nu depuna plangere. ce povestesti tu acolo e teoria. coruptia presupune exact renuntarea la neutralitate. iar coruptia nu presupune doar putere de decizie, ci si puterea de a influenta o decizie. ti-e clar cui ii apartine decizia in cazul despre care discutam? sau mai explicam si asta in 10 posturi?

s-o luam babeste: nu e posibil ca mediatorul, fata in fata cu o victima mai slaba de inger, sa-i explice fetei ca in loc sa-si povesteasca de 10 ori patania, cu detalii, in fata unei curti pline, e mai bine sa accepte intelegerea? chiar daca ea inuitial isi dorea sa depuna plangere?

e posibil ca violatorul sa-i promita 5000 de dolari mediatorului in cazul in care reuseste sa o convinga pe fata sa nu depuna plangere?

e posibil ca mediatorul sa reuseasca s-o convinga, si sa-si primeasca banii?

se numeste asta "coruptie"?

iar "neutri" are un singur "i"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Adica tu poti sa il dai in judecata pe violator, deci caz penal ...

Daca tu il dai in judecata pe violator este doar proces civil.

Eu nu-l dau in judecata (da, te-ai legat de exprimare, am inteles). Uite, rectific: eu nu-l dau in judecata, eu depun plingere. Ma duc la medic, scot dovada si ma duc la politie. Ei se ocupa dupa aceea. E civil pina unde? Cind iesi din investigatii si intra procuratura pe fir, se stabilesc capetele de acuzare, e tot civil?

Eu spun sa citesti cu atentie site-ul, pentru ca nu cred ca l-ai citit. Si sa mai cauti si alte informatii despre abuzurile sexuale in Canada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Capcaunule, daca eu il dau in judecata pe violator e caz civil. Daca procuratura il da in judecata e caz penal. Eu pana acum m-am referit doar la cazurile penale.

Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

"Mediator poate fi orice absolvent de studii superioare, indiferent de domeniu, care are minim trei ani de experienta in munca.

Ce ofera cursul de mediere:

formeaza competente de mediator;
va invata sa administrati procesul de mediere prin folosirea de instrumente specific;
va ofera oportunitatea de a va evalua abilitatile personale de comunicare si de administrare a conflictelor;
este interactiv #351;i perfect adaptat nevoilor specific ale participantilor;
in urma absolvirii cursului, puteti sa va autorizati ca mediator.

Stuctura cursului:

14 zile de curs
80 de ore
6 ore de predare efectiva/zi

In vederea obtinerii certificatului care atesta absolvirea cursului, este obligatorie frecventarea a MINIM 90% din orele de curs.

Pentru absolvirea cursului de mediere, se va organiza un examen scris si oral, in termen de 1 luna de la data finalizarii cursului.

CARE SUNT PASII PENTRU A VA AUTORIZA CA MEDIATOR IN CONDITIILE LEGII

1. Absolvirea cursurilor de formare mediatori, autorizate de Consiliul de Mediere din Romania.

Cursurile au o durata de 80 de ore si se finalizeaza cu examen. Examinatorii sint numiti de Consiliul de Mediere dintre examinatorii avizati de Consiliul de Mediere.

2. Eliberarea de catre Consiliul de Mediere a adeverintelor de absolvire a cursului.

3. Depunerea dosarului de autorizare la Consilul de Mediere. Pentru informatii privind ce trebuie sa contina dosarul de autorizare, vizitati www.cmediere.ro."

In 14 zile de curs se fabrica faimosul Mediator...Cunosc un inginer, care s-a facut mediator . Persoana extrem de conflictuala si alunecoasa. Acum vorbesc in nume personal, dar daca ar fi sa aleg un arbitru intr-o pb personala, e printre ultimele persoane la care as face apel. Stiu, sunt subiectiva...
Si mai stiu o economista...Ea cred ca s-ar stradui "sincer" sa faca dreptate.

Poate n-am sapat eu indeajuns, dar n-am vazut nici macar o ora de practica sau de cascat gura pe langa un complet de judecata...

Mergi la inceput

Citat:
E civil pina unde?

E civil tot timpul. O persoana fizica nu poate intenta niciodata proces penal.
Procesul penal il intenteaza procuratura. In urma unei anchete. Declansata la sesizarea cuiva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Capcaunule, daca eu il dau in judecata pe violator e caz civil. Daca procuratura il da in judecata e caz penal. Eu pana acum m-am referit doar la cazurile penale.

Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Si eu tot la cazurile penale m-am referit. Banuiesc ca atit timp cit nu intra procuratura pe fir si nu-l acuza, poti sa-ti retragi plingerea, ma indoiesc ca se mai poate ceva dupa aceea, un criminal e un criminal si trebuie judecat si procuratura trebuie lasata sa-si faca treaba. Medierea asta poate sa fie inainte de a formula capetele de acuzare procuratura, poate sa intre dupa aceea sau in timpul procesului ca sa ceara compensatii financiare victima de la agresor, poate intra banuiesc si daca acuzatiile au fost pe nedrept si cere daune de la victima... dar parca nu-mi vine sa cred ca are ce cauta medierea cind exista capete de acuzare, adica e procuratura acolo.

Mergi la inceput

Citat:
Eu spun sa citesti cu atentie site-ul, pentru ca nu cred ca l-ai citit.

Cunosc CD-ul. Primul slagar e "Nu l-ai citit". Dupa ce acesta e demontat, incepe urmatoarea piesa de pe album, "Linkul e partinitor sau e platit" s.a.m.d. pana la ZZ.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
E civil pina unde?

E civil tot timpul. O persoana fizica nu poate intenta niciodata proces penal.
Procesul penal il intenteaza procuratura. In urma unei anchete. Declansata la sesizarea cuiva.

M-am corectat, am editat, am inteles ca la exprimare te referi. Da, dar eu vorbesc de procuratura. Se mai poate media dupa ce procuratura intenteaza proces violatorului?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Eu spun sa citesti cu atentie site-ul, pentru ca nu cred ca l-ai citit.

Cunosc CD-ul. Primul slagar e "Nu l-ai citit". Dupa ce acesta e demontat, incepe urmatoarea piesa de pe album, "Linkul e partinitor sau e platit" s.a.m.d. pana la ZZ.

Daca spui asa, inseamna ca nu l-ai citit. Eu l-am citit acum tot. Si este asa cum spun eu. Nu are nici o legatura medierea adusa de tine in discutie cu cazurile penale despre care vorbim, adica dupa ce procuratura a intentat proces criminalului, la sesizarea civilului. Are legatura doar cu compensatiile financiare, citeste exemplele pe care ti le da acolo, cum se calculeaza aceste compensatii.

Marius, legea asta din Romania pina unde poate ajunge cu medierea, dupa ce procuratura intenteaza proces violatorului?

Mergi la inceput