Pro sau contra scoala de corectie.

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Anda, eu gandesc un pic altfel: si daca nu intelegi de ce procesul de fierbere a apei,

cred ca pana la urma oricine poate sa se prinda ca daca pui oala pe foc fierbe

si oala asta tooooot fierbe de ceva vreme fie ca spui copil special/ medicatie/ sanatos/ integrat/discriminat, mila/empatie/compasiune

asa incat dupa ce repeti de tspe ori procesul, daca chiar vrei sa nu mai dea oala in clocot, nu mai spui naibii nenorocitele alea de cuvinte

ca nu poti sa spui: ups, nu stiam ca daca pun oala pe foc fierbe naibii apa aia, ca nu mi s-a mai intamplat pana acum.

PS: stii ce inseamna niznai mi se pare fun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Existau pe vremea cand eram eu eleva asa: scolile de corectie si scolile ajutatoare. Primele pentru elevi cu tulburari de comportament, cele ajutatoare pentru elevi cu tulburari de invatare, scoli ajustate nevoilor si potentelor lor. Bune, zic eu. Ambele.

Scolile de corectie erau mediul in care cei ce comiteau acte repetate de delicventa juvenila erau gazduiti si instruiti intr-un loc special, exact asa cum erau si ei, speciali. Erau copii asupra carora scoala normala si parintii nu mai aveau nici un cuvant de spus. Se simteau exclusi. In acel loc insa aveau ocazia sa se recupereze printre cei "de-o seama cu ei" si nici sa nu mai tulbure linistea si siguranta celor pasnici. Am avut colegi de clasa gazduiti unul un an, altul doi ani la scoala de corectie si chiar daca nu s-au transformat in copii exemplari dupa, macar n-au mai fost violenti. Eu am si acum o cicatrice de la o taieturile la incheietura mainii facuta de unul dintre acesti colegi. Cu unghiile lui. Pentru ca a intrat peste mine la toaleta, in cabina, in pauza, m-a blocat acolo. A trebuit sa ma lupt cu el ca sa scap si m-am luptat din toate puterile. N-am patit nimic mai mult decat aceste rani de la unghiile lui infipte in incheieturile mele si o sperietura groaznica, incat un an intreg n-am mai putut merge la toaleta decat insotita de colega de banca.

mai mult nu trebuie sa spun...cred. Scolile speciale, de corectie sau cele ajutatoare sunt pentru copiii speciali. Daca s-au desfiintat, nu e spre binele general si nici macar spre binele copiilor cu nevoi speciale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

ca nu poti sa spui: ups, nu stiam ca daca pun oala pe foc fierbe naibii apa aia, ca nu mi s-a mai intamplat pana acum.

PS: stii ce inseamna niznai mi se pare fun

_

Aaaa...ba potzi,sigur ca potzi!
Doar ca eu consider ca deja nu mai e cazul sa-mi bat gura cu tine!
Mai ales ca tzi-am spus ,tzi-am explicat,tzi-am dat circumstantze atenuante.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Allinta, un copil mic (ala care poate fi obligat sa mearga la scoala de corectie fara sa i se para bau-bau)si la fel si cel mai marisor

are mult mai multe de castigat prin altfel de abordari

impreuna cu familia, cu personal specializat, cu voluntari dornici sa sustina proceul de adaptare si integrare in comunitate.

nu ai vazut tu de ex prin filme (si stiu ca exista si in buc) sali de sport pentru copii cu probleme de comportament? Nu ai vazut cum ies campioni si luptatori din ei? Ai vazut de ex Dangerous Minds (ca asta e primul care imi vine in minte) ce inseamna o vorba si suportul unui adult competent?

ce din toate astea crezi tu ca se poate primi intr-o scoala de corectie in care primul lucru pe care il va simti copilul - mai ales cel mic - va fi trauma rupturii de familie?

Si cu ce deschidere va reactiona copilul lala care in primul rand are o noua problema - ruptura de care vorbeam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

tzi-ai adus traista cu pulbere si la generale?

o port cu mine permanent, mai ceva ca pudriera si nu ezit s-o deschid cand mai vad niste ochisori rotunjiti asa, a mirare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Dorsilia, hai sa ne limitam discutia la scolile de corectie.

andacos, defuleaza, bine si liniste era sa refuleze.

Citat:

Eu chiar cred ca ea face niste confuzii grave ,in multe probleme,din lipsa cunsotintzelor necesare(asta nu e un lucru rau,insa trebuie recunoscute limitele si gata )si mai cred ca intr-adevar a fost o mare trauma pentru ea(nu stiu daca neaparat problema cu copilul problema sua asta a fost cireasa d epe tort)si efectiv nu poate trece peste.

Si cum nu poate rezolva nimic in viatza reala,atunci refuleaza pe forum,orbita de durere si minie si chiar nu realizeaza ce si cum scrie.

allinta,te rog sa citesti foarte atent ce am scris aici,ca nu itzi spun cu absolut nicio rautate,sunt observatziile mele de aproape doua luni,chiar ar trebui sa intzelegi ca nu manevrezi cu succes unele cuvinte,comportament pe forum

Dana

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:

o port cu mine permanent, mai ceva ca pudriera si nu ezit s-o deschid cand mai vad niste ochisori rotunjiti asa, a mirare

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Multzumim de confirmare publica!

Nu ca ar fi fost cazul,da' oricum,negru pe alb nu strica niciodata!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:

Multzumim de confirmare publica!

Nu ca ar fi fost cazul,da' oricum,negru pe alb nu strica niciodata!

Dana

doamna, artileria grea ti-a apartinut de data asta la mine n-a fost decat praful de pe buzunarul exterior

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Nu, altceva voiam sa scot in evidenta. Copil problema - mama iresponsabila. Cum se protejeaza societatea de acesti copii ?
Eu si alti parinti ne-am pus la adapost, dar restul au ramas pe loc.
:((

Hello ! Altceva am intrebat. E adevarat, dand exemplu un caz particular, dar dorind raspunsuri la modul general.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

la modul general nu ti se poate raspunde de niciun membru al forumului, pentru ca nici unul nu cunoaste amanuntele cazului particular adus in discutie de tine, tot ce se stie din relatarile tale este ca exista niste goluri in poveste pe care tu nu le vei umple

daca tu stii toate amanuntele cazului si te doare atat de mult pozitia celor ramasi in scoala de ce nu mergi tu acolo la clasa problema si sa ii intrebi pe cei ramasi, cat de protejati se simt

cred ca realizezi ca nu va ramane scoala fara elevi doar ca tu si inca 6 parinti v-ati mutat copii

pe urma hai sa ne imaginam ca ti se indeplineste dorinta si elevul problema va fi "zburat" din scoala...ce te faci daca se muta in scoala si clasa unde ti-ai mutat tu fata?! ca pe strazi sau intr-o pestera acoperita cu un bolovan nu va fi lasat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Aquai,niznaiu inseamna "nu stiu"in ruseste.Adica in traducere,a face pe niznaiu a te face ca nu pricepi.

Mergi la inceput