Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 14
mess0804 spune:
Aici nu e asa nebunie ca in Ro cu asta, chiar am cautat stiind de pe toate forumurile din Ro ca multa lume plateste pt asta. In Ro ma tem ca "moda" asta s-ar putea sa fie pt facut bani, daca ar fi asa de sigur ca is folositoare si suficiente peste 20 de ani la adult cred ca se facea mai mult tam-tam si in strainatate
Uite un articol in engleza:
http://www.babycenter.com/0_private-cord-blood-banking-the-basics_1369773.bc?page=1
Miralexia spune:
Mihaela sa stii ca am luat no spa. cand am durere de burta chiar il iau. doc mi-a recomadat max 4 zi dar pana acum nu a fost nevoie sa iau mai mult de 2. offf nu inteleg de ce unele fete au dureri de burta si unele nu. o prietena care e insarcinata si trebuie sa nasca in primavara mi-a spus ca ea nu a avut deloc dureri de burta ca la ciclu :(( sa ma sperii ca eu le am cand si cand? ce-i drept pana in sapt 6 am avut foarte mult dureri. apoi s-au rarit.
Pastiluta as pune poza dar cum fac sa o pun in corpul raspunsului?
despre celulele stem nu stiu f multe. stiam ca aici in ro costa aprox 2000 de euro..dar nu cunosc mai multe. daca te intereseaza vorbeste cu ginecologul ca el cred ca are detalii.
pupici
virgo spune:
Fetelor, durerile de burta sunt si nu sunt normale. Eu am observat ca sunt zile cand nu pot sa stau pe scaun iar altele cand nu am absolut nimic.
Am luat No-Spa si nici asa nu cedeaza. Singurul la care cedeaza cu adevarat este magneziul, care relaxeaza musculatura.
Medicul poate sa stabileasca doza admisa. Prefer sa ma indop cu un mineral decat cu un medicament, zilnic.
Eu sunt campioana la marimea burtii: arat ca la 4 luni. Iar fac piscina la pisic, ca si data trecuta. Eram imensa, ca un greiere umflat. :-)
Mami de Matei Cazimir
Mihaelafalt spune:
Virgo nu conteaza cat de mare e burtica, important e sa fie bebe sanatos.
Pastiluza, sper ca nu te-am boezat, eu despre celule, am citit si chiar nu sunt de acord cu recoltarea lor, poate gresesc e strict parerea mea, am citit de cazuri in care copii au avut nevoie si nu au fost bune, deci eu zic pas, prefer sa investesc in ceva pentru copil in timp real, noi vrem sa vindem apartamentul sa facem o casuta si ne mai trebuie bani, asa ca banii aceia ii pun la casuta decat sa ii dau si sa nu ii mai vad, o sa ma rog la DD sa am un copil sanatos sa nu am nevoie de ele, pana la nastere mai este, poate imi schimb parerea pana atunci, poate castig la loto chiar daca nu joc si imi permit si casa si recoltare celule si tot ce mai visez.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.
9+ Multumim Doamne si ajuta-ne sa avem o sarcina usoara si la termen.
ank82aldana spune:
Salutare fetelor,
sper ca va regasesc sanatoase. Astazi implinesc 9 saptamani de sarcina si ma incearca niste fiori cand ma gandesc ca abia m-am dezmeticit si deja a trecut aproape un sfert din sarcina. Oricum, abia astept sa imi simt odorul cum se misca in burtica.
Sunt la primul copil, asa ca gradul de entuziasm e enorm, mai ales ca am 30 de ani si mi l-am dorit mult. Sarcina mea a fost usoara pana acum, spun asta pentru ca, citind ce ati mai scris, am vazut ca v-ati mai confruntat cu probleme, unele dintre voi. O singura boacana am facut si ma cam apasa pe creier. In saptamana a 4-a, cand am facut testul si am vazut minunea, am dat fuga la dr ginecolog, care mi-a si prescris pe loc acid folic 1/zi si duphaston 2/zi. Toate bune si frumoase, numai ca nu mi-a spus cat timp trebuie sa fac tratamentul. Cand am terminat primul film de duphaston, mi-am trimis consortul sa-mi mai cumpere o cutie. Farmacista n-a zis nimic si i-a dat si a doua cutie. Intre timp, am mai fost la un consult, si mi s-a recomandat utrogenstan 100, 2/zi, vaginal. L-am luat si pe ala... si iacata-ma, saptamana trecuta pe vremea asta, luam 2 duphaston/zi si 2 utrogestan 100. Mi s-a parut ca totusi exagerez si am sunat doctorul, care uitase ca mi-a transcris si duphastonul, sa-l intreb ce sa fac si mi s-a parut ca avea un ton cam speriat cand i-am zis ce medicamente iau, imperativ mi-a zis sa renunt la duphaston... Are cineva idee cat de mare e boacana?
virgo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ank82aldana Salutare fetelor, sper ca va regasesc sanatoase. Astazi implinesc 9 saptamani de sarcina si ma incearca niste fiori cand ma gandesc ca abia m-am dezmeticit si deja a trecut aproape un sfert din sarcina. Oricum, abia astept sa imi simt odorul cum se misca in burtica. Sunt la primul copil, asa ca gradul de entuziasm e enorm, mai ales ca am 30 de ani si mi l-am dorit mult. Sarcina mea a fost usoara pana acum, spun asta pentru ca, citind ce ati mai scris, am vazut ca v-ati mai confruntat cu probleme, unele dintre voi. O singura boacana am facut si ma cam apasa pe creier. In saptamana a 4-a, cand am facut testul si am vazut minunea, am dat fuga la dr ginecolog, care mi-a si prescris pe loc acid folic 1/zi si duphaston 2/zi. Toate bune si frumoase, numai ca nu mi-a spus cat timp trebuie sa fac tratamentul. Cand am terminat primul film de duphaston, mi-am trimis consortul sa-mi mai cumpere o cutie. Farmacista n-a zis nimic si i-a dat si a doua cutie. Intre timp, am mai fost la un consult, si mi s-a recomandat utrogenstan 100, 2/zi, vaginal. L-am luat si pe ala... si iacata-ma, saptamana trecuta pe vremea asta, luam 2 duphaston/zi si 2 utrogestan 100. Mi s-a parut ca totusi exagerez si am sunat doctorul, care uitase ca mi-a transcris si duphastonul, sa-l intreb ce sa fac si mi s-a parut ca avea un ton cam speriat cand i-am zis ce medicamente iau, imperativ mi-a zis sa renunt la duphaston... Are cineva idee cat de mare e boacana? |
Duphastonul e tot progesteron, si e recomandat in tratamentul de sustinere. De ce ti l-a dat, probleme anterioare ?
Mami de Matei Cazimir
ank82aldana spune:
Nu stiu daca se include ca si problema anterioara, insa am fost operata acum 5 ani de chisturi ovariene.... sa mi se traga de acolo?
elutza82 spune:
Buna fetelor
Miralexia, ce ti-a zis dr despre hematom? Cat de mare este? De la ce l-ai facut?
Virgo, iti doresc multa liniste si sa treci usor peste perioada asta tensionata dintre tine si sot
Cat despre celulele stem, nu stiu ce sa zic, am mai citit si am inteles ca parerile sunt impartite. Inca ma mai documentez.
In schimb, ma obsedeaza locul nasterii. Pentru fetele din Bucuresti- v-ati gandit unde nasteti? Stat sau privat? Aseara am citit despre Maternitatea MedLife Eva din Brasov. Am intrat pe site-ul lor si am observat ca nu au preturile foarte mari si au incluse o gramada de servicii. Cred ca daca facem calculul separat, si cu tot ce dam intr-un spital de stat si cu ce venim de acasa, tot la acelasi pret ajungem. Dar, problema pentru mine, care sunt din Bucuresti, si daca optez pentru nastere naturala cum fac? Adica ma duc inainte de a naste, dar cu cat timp inainte? O zi de cazare inseamna ceva+ sotul!! Trebuie sa ma informez bine.
Si noi am facut azi 8 saptamani
Sa fim sanatose dragi burtici
8+
elutza82 spune:
Anca, nu te ingrijora! Asa cum a spus si Virgo, Duphastonul este tot un progesteron si este recomandat pentru sustinerea sarcinii. Mie, dr mi-a dat o pastila de progesteron pe zi de 200mg la inceputul sarcinii, apoi, cand mi-a descoperit hematomul, mi-a spus sa iau 3x200 mg/ zi.
8+
virgo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ank82aldana Nu stiu daca se include ca si problema anterioara, insa am fost operata acum 5 ani de chisturi ovariene.... sa mi se traga de acolo? |
Asa e, au suspectat insuficienta de faza luteala si au suplimentat progesteronul ca sa sustina endometrul si evident sarcina.
Despre dozaj naiba stie, sunt sarcini prin FIV care o duc in Duphaston pana in saptamana 12, asa ca ...
Mami de Matei Cazimir