Inegalabila frumusete
Cea mai frumoasa cascada din lume se afla in Romania, la Caras-Severin si se numeste Bigar.
Conform:
www.theworldgeography.com/2013/01/unique-waterfalls.html" target="_blank">http://www.theworldgeography.com/2013/01/unique-waterfalls.html
Azi mi-as dori sa vorbim de frumusete. Locuri frumoase din Romania pe care le-am strabatut de-alungul timpului.
Sa le descoperim impreuna.
Raspunsuri
Sunny71 spune:
Daca vreti sa vedeti un colt de rai, duceti-va primavara la manastirea Barsana.E ceva de vis, este acolo o gradina mare unde maicutele planteaza lalele care au niste culori de nu-ti vine sa crezi si soiuri pe care nu le-am mai vazut nicaieri .Parca e gradina raiului, cu alei marginite de lalele multicolore si iarba verde, cu o mica gradina zoologica si un muzeu unde atunci cand intri simti ca a disparut ultima suta de ani.Atmosfera de liniste si relaxare pe care am simtit-o acolo, in biserica maramureseana cu miros de lemn si tamaie nu am mai intalnit-o la nici-o manastire.Acolo am simtit ca m-am intors in copilaria mea petrecuta la bunica si am simtit ca CINEVA are grija de locul ala pentru ca frumusetea si linistea aceea care iti permite sa fi tu cu gandurile, rugaciunile si dorinta de a-ti fi iertate greselile, trebuie ferite de lumea nebuna de jos(ca sa ajungi la manastire trebuie sa urci o panta).
Adriana mica spune:
Imi place subiectul, parca si eu simt nevoia sa discut despre lucruri frumoase de la noi. Mai ales dupa ce toata dimineata am dezbatut cu sotul meu in masina, in drum spre serviciu, problemele din sistemul de invatamant romanesc.
Revenind la topic, as adauga pe lista un loc de o frumusete coplesitoare: Cheile Bicazului.
Off topic, as fi vrut sa inserez vreo 2 poze, nu stiu insa cum se face acest lucru.
Ai jos in dreapta Galerie mesaj
Sunny71 spune:
Transalpina...e extraordinar.Am stat si am privit peisajul acele mirific,oile care se vad pe munte , iar daca opresti in cel mai inalt punct al drumului atingi norii...Viviana...m-ai omorat...acum numai la asta ma gandesc si sunt la munca....asa cred sefii, eu sunt hai hui prin Romania...
tiusca spune:
Tot ce inseamna munte in Romania(in alta parte nu am fost),acolo unde intalnesti linste si unde grijile sunt departe!
desprecopii spune:
Ce frumusete. Interesant ca am mai vazut poza asta recent - si nu am stiut ca se afla in Romania.
andacos spune:
Cascada aia e intr-adevar extraodinar de frumoasa,tare mi-as dori s-o vad si eu.
Frumusetzi romanesti(nu in ordinea frumusetzii lor ci in ordinea in care le-am gasit eu in laptop):
Pestera mu.ie.rii
Transalpina
Transfagarasanul
Bilea Lac
doar citeva din frumusetzile unice in lumea ale Romaniei
natalia_nica spune:
Apuseni - Cetatile Ponorului
Retezat - Lacul Bucura
Privelisti care iti taie efectiv rasuflarea...
Ohoo, si mai sunt inca f multe, astea mi-au venit instananeu in minte...
P. S. Poze n-am ca-s la lucru, doar una de pe traseul spre Bucura (acolo, micuti, suntem eu si copilul)
adi2003 spune:
Pentru amatorii de pelerinaje, recomand:
Manastirea Crisan
Manastirea Prislop.
O parte din imaginile realizate de mine pe acest traseu, le gasiti aici:
http://siminel.blogspot.ro/
In general manastirile sunt amplasate in locuri pitoresti, asa ca pelerinul descopera la fiecare deplasare locuri deosebit de frumoase.
mami_stefi spune:
Cascada Valul Miresei,din Rachitele,jud. Cluj!
Lacul Belis,jud. Cluj.
Sunt impresionante atat prin aspect,cat si prin legendele aferente.
Manastirea Brancoveanu,de la Sambata de Sus.
Lacul Vidraru
Canionul 7 scari,Brasov.
Salina de la Praid,jud. Harghita